[YMCS/YDMP Free Trial Program]Yealink would like to offer Free Trial Program of Yealink device management service for our current eligible customers. You can see the details below.
https://www.yealink.com/ydmp-freetrial-2020


Post Reply 
 
Thread Rating:
  • 0 Votes - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
multiple base stations & seamless roaming
Author Message
jan peeters Offline
Junior Member
**

Posts: 1
Joined: Sep 2015
Reputation: 0
Post: #1
multiple base stations & seamless roaming
Suppose you have multiple base stations in one building. A site survey has been carried out in order to determine the correct location for each base station. A person has an active voice call and walks through the building. He'sleaving the coverage zone of one base station & enter the coverage zone of the other one: does the call remain active or is the call broken during the process where the handset is registering itself with the other base station?
09-04-2015 09:42 PM
Find all posts by this user    like0    dislike0 Quote this message in a reply
CompLogic Offline
Junior Member
**

Posts: 5
Joined: Sep 2015
Reputation: 0
Post: #2
RE: multiple base stations & seamless roaming
The W52P will not roam "seamlessly" or "transparently"

You can register 5 handsets & SIP accounts, but can only have 4 active calls. Using a repeater cuts the active call channels in half from 4 to 2.
I don't understand the thought process behind this design at all.

The handsets have to disconnect from one base station to register with another base when "Best Base" is selected on the handset.
The handsets wont swap when on an active call so if you leave the reach of the base you are currently connected with the call will drop. Even though you are standing next to a base station.

Uniden Honeycomb is the only system that I have tested that works "seamlessly" and "transparently". Although they are significantly more expensive they simply work.
EXP1240B (base) EXP1240H (handset)

The base stations have built in controller software communicating through Ethernet and pass the handsets between each other.
09-09-2015 03:17 AM
Find all posts by this user    like0    dislike0 Quote this message in a reply
Post Reply 


Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
  W80 Base Teams SIP Gateway Ascano 0 1,535 03-06-2023 06:12 PM
Last Post: Ascano
  W56H with W52P Base dmvcomms 7 8,477 03-06-2023 04:39 PM
Last Post: poznaniak
  not able to reigster to the base Janpreet 0 1,666 02-24-2023 12:16 AM
Last Post: Janpreet
  internal call between two base stations fails janus 1 7,478 01-07-2021 07:20 PM
Last Post: complex1
  Can't de-register default base Nigutz 9 33,614 07-15-2019 09:11 PM
Last Post: GregoireG
  double base station proximity ipv6fill 2 10,610 03-21-2017 08:39 AM
Last Post: Kevin_Yealink
  New Handset Can't Register to Base SergioA 2 13,066 01-06-2017 06:20 PM
Last Post: SergioA
  Searching for Base aabramov 63 228,810 10-17-2016 10:43 AM
Last Post: Karl_Yealink
  Multiple handsets one account simultaneously talking with each other kronos911gr 0 6,185 07-31-2016 10:33 PM
Last Post: kronos911gr
  Downgrading Base firmware to 25.73.0.27 from 25.73.0.40 bharat@metro 3 16,793 07-20-2016 08:53 PM
Last Post: complex1

Forum Jump:


User(s) browsing this thread:

Contact Us   Yealink   Return to Top   Return to Content   Lite (Archive) Mode   RSS Syndication