[YMCS/YDMP Free Trial Program]Yealink would like to offer Free Trial Program of Yealink device management service for our current eligible customers. You can see the details below.
https://www.yealink.com/ydmp-freetrial-2020


Post Reply 
 
Thread Rating:
  • 0 Votes - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Lost audio when answering a call between two T54W phones
Author Message
ash Offline
Junior Member
**

Posts: 11
Joined: May 2013
Reputation: 0
Post: #4
RE: Lost audio when answering a call between two T54W phones
(08-02-2019 06:08 PM)complex1 Wrote:  Hi,

In your test I miss 1 test... a call from a T42S to T54W.

Please try the T54W to T54W test again but now use codec PCMA or PCMU only and see if it happens again?

BTW: do you make use of a PBX?

We can reproduce the issue using a T54W to T54W using G729, PCMA, PCMU, if you answer and count 1, 2, 3 you will hear 2 or above. Using a G722 you always hear 1.

Worth noting in the earpiece you can also tell the RTP hasn't established yet either.

If using a T54W and a T42S all codecs work, you will always hear "1". This seems to point me in the direction of a T5X issue.

All tests performed using Ethernet, have tried PoE and Power Supplies.

The PBX is FreeSWITCH 1.8 and we've also tried 1.6 to ensure it isn't anything on FreeSWITCH.

@Yealink - The latest firmware was released in April, is there a T5X SIP BETA firmware I can get access to and see if it is a bug that has been addressed.

(08-02-2019 08:55 PM)jolouis Wrote:  Also are you running the T54W over wireless or on a wired connection?

I have a T53W, T54W and T57W here at my disposal so if you give me details I can test and try to investigate also.

I can PM details to our servers if you like for testing but if you were to do the following my theory is you should be able to reproduce:

- 2 x T54W running firmware T54W-96.84.0.30.rom
- Factory reset the phones and setup the basics to register to a PBX
- Remove all Codecs and have G729 as the only listed codec
- Dial from Extension A to B, Answer B and say 1 2 3 4 and see if you hear 1

The configuration we are using is this:

- PBX is hosted on a public IP in an external data centre
- The two test phones are behind a NAT router connecting to the PBX on the public IP

I will try the same test today using a PBX on the same network segment as the phones just to confirm it isn't a NAT based issue, but as we don't appear to see the issue on T4X, T3X, T2X phones I don't think this will be the issue.
(This post was last modified: 08-03-2019 01:47 AM by ash.)
08-03-2019 01:39 AM
Find all posts by this user    like0    dislike0 Quote this message in a reply
Post Reply 


Messages In This Thread
RE: Lost audio when answering a call between two T54W phones - ash - 08-03-2019 01:39 AM

Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
  Can't seem to auto-provision wallpaper T54W dscope 1 51 10-26-2020 11:51 PM
Last Post: complex1
  Call Forward Popup v85 Firmware seraphim19 2 143 10-15-2020 04:31 PM
Last Post: seraphim19
  T54W inconsistent volume issues ResponseIT 0 189 09-17-2020 10:10 AM
Last Post: ResponseIT
  YHS33 Headset with T54W schmerold 1 418 09-02-2020 06:47 PM
Last Post: schmerold
  Freepbx T54W with EXP50 - BLF stops working after FW 96.84.0.30 sentinelace 2 445 09-01-2020 08:34 PM
Last Post: sentinelace
  T58 Audio Issues Via WiFi stratos 4 1,080 08-07-2020 03:28 AM
Last Post: Logan39
  T54W Firmware Update issue phil.pointon-lee@dxp.co.uk 1 1,074 06-29-2020 12:56 PM
Last Post: phil.pointon-lee@dxp.co.uk
  First 5 seconds of audio cut off modo555 1 626 06-06-2020 09:12 AM
Last Post: complex1
Exclamation T54W - WiFi + Bluetooth at same time CEPM Nate 4 1,284 04-01-2020 03:46 PM
Last Post: CEPM Nate
  Custom DSS Keys on T5 Series ( T54W ) JohnJ 3 1,177 03-20-2020 02:15 PM
Last Post: Yisroel_MongoTEL

Forum Jump:


User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)

Contact Us   Yealink   Return to Top   Return to Content   Lite (Archive) Mode   RSS Syndication