New Forum system requires email address which you used to apply for your account to replace your original username. Password stays the same.Please see this post for more details
http://forum.yealink.com/forum/showthread.php?tid=40344


Post Reply 
 
Thread Rating:
  • 0 Votes - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bad sound with Opus codec on T21 and T40
Author Message
jolouis Offline
Moderator
*****

Posts: 152
Joined: Oct 2013
Reputation: 1
Post: #2
RE: Bad sound with Opus codec on T21 and T40
(12-08-2017 10:56 AM)TrK Wrote:  Asterisk console show calls established using opus (with opus->slin and slin->opus conversion actually).

Well there's your first problem. If you are calling two devices with OPUS enabled, Asterisk should be passing the codec through directly and not doing any type of conversion.

The fact that it is doing Opus - slin then slin -> Opus indicates that Asterisk is trying to process audio on the call for some reason. Now if you have installed everything properly and system is all running fine then you should not have any issues doing that, but I would suggest doing some digging on your PBX side to find out why the call is not simply being passed through as that may be the bigger point of the issue. (i.e. if you have call recording enabled on the PBX, then this will happen and maybe your PBX is not powerful enough to do both the recording to disk and the 2 x OPUS translation? That's just one possibility of many...)
12-08-2017 11:05 PM
Find all posts by this user    like0    dislike0 Quote this message in a reply
Post Reply 


Messages In This Thread
RE: Bad sound with Opus codec on T21 and T40 - jolouis - 12-08-2017 11:05 PM

Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
  Bad sound with Opus TrK 0 56 12-08-2017 10:53 AM
Last Post: TrK
  Opus Ultra Wideband and Fullband avayax 8 2,686 10-19-2017 06:33 PM
Last Post: Bogen
  Possible to show codec? givemeaccess 3 818 06-07-2017 11:24 AM
Last Post: Paul
  Opus codec on T23G avayax 1 1,417 10-11-2016 02:55 PM
Last Post: Kevin_Yealink
  BT40 with Voyager Legend CS no sound blackc2004 3 2,374 07-11-2016 03:31 PM
Last Post: kanaille11
  Opus Codec Vanburen 8 4,189 06-14-2016 06:32 AM
Last Post: syadnom
  sound quality of t41 and t48 msafreeport 3 1,752 12-28-2015 12:20 PM
Last Post: Josephbd
  codec g729.. Gilb 0 850 07-25-2015 03:32 PM
Last Post: Gilb
  T42G & T46G Echo and Hollow sound tlsallada 6 11,766 06-22-2015 04:23 PM
Last Post: smb
  T20 click sound when picking up handset Singalong 1 2,037 05-29-2015 06:08 PM
Last Post: Yealink_Elaine

Forum Jump:


User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)

Contact Us   Yealink   Return to Top   Return to Content   Lite (Archive) Mode   RSS Syndication