New Forum system requires email address which you used to apply for your account to replace your original username. Password stays the same.Please see this post for more details
http://forum.yealink.com/forum/showthread.php?tid=40344

Yealink Test Club has been officially launched. Please visit post below to get detail information. Come and join us!
http://forum.yealink.com/forum/announcements.php?aid=18

We just had the YMCS online and we are also working on the features plan on the future versions, in this regard we are need to hear your voice about the YMCS.
Please visit : http://forum.yealink.com/forum/showthread.php?tid=42322


Post Reply 
 
Thread Rating:
  • 0 Votes - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Custom Factory URL
Author Message
zhauan Offline
Junior Member
**

Posts: 3
Joined: Apr 2015
Reputation: 0
Post: #3
RE: Custom Factory URL
(04-17-2015 06:11 PM)Yealink_Peter Wrote:  Hi Zach,

If you configure "features.custom_factory_config.enable = 1", you will see the factory configuration import item on phone WUI, as below screenshot shows, you can import the customized config.bin file here. Please be aware that you should reboot the phone first to make the change effctive. after complete rebooting, then reset phone, you will find the phone keep the customized settings after resetting.

The method via provision:
add below parameters to the common.cfg file and trigger provision, then reboot phone.
features.custom_factory_config.enable = 1
custom_factory_configuration.url = http://<WEBSERVER>.com ##customized configure file is format as ".bin"

Thank you!

Best Regars,
Peter

Thank you Peter! I've finally found a moment (two years I know, we've been extremely swamped with work) where I can update our back end provisioning method and start to utilize factory config's for our business model. I've attempted quite a few times, but I'm having difficulty keeping the password for our provisioning in the .bin's on the export config. The values I'm using in the configuration of the phone are the following:

Code:
#!version:1.0.0.1
static.features.custom_factory_config.enable = 1
static.auto_provision.server.url = ftp://<SERVER>.com
static.auto_provision.server.username = <USERNAME>
static.auto_provision.server.password = <PASSWORD>

After I have the phone obtain these values, I then perform a reboot on it to make sure it keeps them. Once I do that, I download the import configuration from the following location:

   

I then import that .bin configuration within the factory config and receive a notification that it imports ok.

Once this is done, I do a final reboot of the phone. When it comes back up, I factory reset it. After factory resetting, it attempts to log into the provisioning server with the correct username, but it does not provide the password and cannot access the provisioning. If I remove the password requirement on the server, it works as intended. We cannot do that however, as this is security hole (not that FTP isn't bad already).

Is there a method to get this to work?

Regards,
Zach
(This post was last modified: 06-30-2017 04:06 PM by zhauan.)
06-30-2017 03:00 PM
Find all posts by this user    like0    dislike0 Quote this message in a reply
Post Reply 


Messages In This Thread
Custom Factory URL - zhauan - 04-17-2015, 09:45 AM
RE: Custom Factory URL - Yealink_Peter - 04-17-2015, 06:11 PM
RE: Custom Factory URL - zhauan - 06-30-2017 03:00 PM
RE: Custom Factory URL - zhauan - 07-06-2017, 08:59 PM

Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
  Factory Reset via Provision Andrews1 3 897 07-02-2019 03:09 PM
Last Post: Fraukas2
  Security Concerns regarding the AES key encryption using factory default key jeffrey.zhao@iptcloud.com 0 663 08-13-2018 03:34 AM
Last Post: jeffrey.zhao@iptcloud.com
  Custom Softkey XML Format Cloud9phone 1 2,299 09-15-2017 08:12 AM
Last Post: Aishion_Yealink
  custom "Abc" IME does not work! pavlinic 2 3,677 06-21-2017 11:19 AM
Last Post: Niksea
Sad [unanswered] auto_provision.custom.sync Upload over HTTP? sexy-trousers 6 6,870 11-28-2016 02:51 PM
Last Post: yarno
  Upload several custom ring tones via Auto Provision avayax 3 1,726 12-11-2015 01:05 AM
Last Post: avayax
  choosen custom language resets to english after scheduled autoprovision pavlinic 1 3,452 04-03-2015 05:24 PM
Last Post: Yealink_Peter
  Not updating config after factory reset bart2puck 3 5,240 09-24-2014 10:13 AM
Last Post: James_Yealink
  Custom SoftKey on Talk Chantry 1 5,296 06-06-2013 04:14 PM
Last Post: Yealink Support

Forum Jump:


User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)

Contact Us   Yealink   Return to Top   Return to Content   Lite (Archive) Mode   RSS Syndication