New Forum system requires email address which you used to apply for your account to replace your original username. Password stays the same.Please see this post for more details
http://forum.yealink.com/forum/showthread.php?tid=40344

Yealink Test Club has been officially launched. Please visit post below to get detail information. Come and join us!
http://forum.yealink.com/forum/announcements.php?aid=18

We just had the YMCS online and we are also working on the features plan on the future versions, in this regard we are need to hear your voice about the YMCS.
Please visit : http://forum.yealink.com/forum/showthread.php?tid=42322


Post Reply 
 
Thread Rating:
  • 0 Votes - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
T20P request IP address after Static IP config
Author Message
Dave Clements Offline
Junior Member
**

Posts: 1
Joined: Nov 2014
Reputation: 0
Post: #1
T20P request IP address after Static IP config
We have 5 T20P phones and I am having a problem configuring one of them. I am fairly new to our phone system and am still trying to figure some things out.

I am trying to manually add the IP address etc. after a factory reset. The firmware level is 9.71.0.224

Step 1

Menu - Settings - Advanced (PW) - Network - Wan Port

IP Mode = IPv4
IP address 192.168.0.103
Subnet Mask 255.255.255.0
Default Gateway 192.168.0.1
Pri DNS 192.168.0.10
Sec DNS 8.8.8.8

With the exception of the IP address all the other values are the same on other phones

Press OK - responds Saving .... Please wait

When I check Static IP has * at side

Step 2

Select Reboot - responds Warning Reboot?

Press OK

Responds - Please Wait
Initializing ... Please Wait
Obtaining IP Address ... Please Wait
Network Unavailable

Step 3

Press OK 1: IP Address displays as 0.0.0.0
Press Down 2: Mac (is correct)
3: Firmware level (is correct)
4: More

Press OK IP, 0.0.0.0.
Wan type - Static IP

Down Wan IP, Mask, Gateway are 0.0.0.0
Pri and Sec DNS are blank

If I repeat Step 1 all the values I see are exactly as I entered them.

The default gateway does provide DHCP services to devices requesting them but it seems to me the T20P in question should not be requesting an IP address.

Any ideas?
11-22-2014 10:34 AM
Find all posts by this user    like0    dislike0 Quote this message in a reply
Post Reply 


Messages In This Thread
T20P request IP address after Static IP config - Dave Clements - 11-22-2014 10:34 AM

Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
  speed dial to an IP address (ext@IP on value) EduardoV 3 63 11-07-2019 07:43 PM
Last Post: EduardoV
Question Download config by command line sadzas 3 533 07-29-2019 06:02 AM
Last Post: Paz_Yealink
  T48S SfB Config Settings Reverting Aaron_IT 1 1,405 01-04-2018 11:00 AM
Last Post: Paul_Yealink
  Yealink T20P phones with Fonality firmware Quan7 0 1,630 10-04-2017 10:00 PM
Last Post: Quan7
  how toadd image in remote address book of yealink phone? Olkan 1 2,300 07-28-2017 02:12 AM
Last Post: Samuel_Yealink
  Exporting a Config austinh 1 1,807 07-14-2017 02:58 AM
Last Post: Jensen_Yealink
  Cannot reset the password (SIP T20P) arpanhmr 3 9,466 07-26-2016 01:11 AM
Last Post: complex1
  SIP T20P call dropped after 3 sec's FlorinT 1 3,179 03-14-2016 10:57 PM
Last Post: FlorinT
  How Create Multiple Config files Based In Excel mpascuas 3 4,790 11-03-2015 11:15 PM
Last Post: mpascuas
  MWI on T20P won't turn off after checking messages Bobcat19 1 3,144 06-26-2015 07:22 PM
Last Post: James_Yealink

Forum Jump:


User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)

Contact Us   Yealink   Return to Top   Return to Content   Lite (Archive) Mode   RSS Syndication