[YMCS/YDMP Free Trial Program]Yealink would like to offer Free Trial Program of Yealink device management service for our current eligible customers. You can see the details below.
https://www.yealink.com/ydmp-freetrial-2020


Post Reply 
 
Thread Rating:
  • 0 Votes - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
get status phone in command line
Author Message
Fixit Offline
Junior Member
**

Posts: 1
Joined: Jun 2017
Reputation: 0
Post: #1
get status phone in command line
Hello,
I am surprised not to find a possibility to easily recover the Phone status with command line.
I used until recently SNMP but on new phones there is no longer service.

I have need it for a script: I will check if account is registered and I'm trying to find out if the account is "Registred" and if not send a alert.

The restfull interface is a good start but there ars not keyword "status".

Regards,
Ben
(This post was last modified: 06-13-2017 08:29 PM by Fixit.)
06-13-2017 08:28 PM
Find all posts by this user    like0    dislike0 Quote this message in a reply
Karl_Yealink Offline
Super Moderator
******

Posts: 673
Joined: Apr 2015
Reputation: 5
Post: #2
RE: get status phone in command line
Hi Ben,

If I understand correct, you want to know the account status. Right?
Yealink phones don't support SNMP, but it support TR069.
Do you have TR069 environment?

Or maybe you can try the Action URL, when phone registered, it can trigger the phone send message to modify server.
When it register fail, it also can trigger phone send message.
You will know more about Action URL via this manual below, please check page 657.
Link: http://download.support.yealink.com/down...V81_90.pdf
06-14-2017 09:56 AM
Find all posts by this user    like0    dislike0 Quote this message in a reply
Fraukas2 Offline
Kolibri Telecommunication
**

Posts: 38
Joined: Jan 2017
Reputation: 0
Post: #3
RE: get status phone in command line
Hello,

SNMP feature was removed in the versions X.73, if you manage to find a firmware version X.72.X.X (still available on support.yealink.com) and don't mind being behind in the releases (no more rtcp-xr, screencaptures, $mac wildcards, etc.), you could re-activate the SNMP feature.
06-19-2017 06:06 PM
Visit this user's website Find all posts by this user    like0    dislike0 Quote this message in a reply
Post Reply 


Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
  Could Someone Give me advice on Yealink phone setup for remote work? rich20509 0 428 04-15-2024 01:26 PM
Last Post: rich20509
  Anyone use a Yealink phone with a Talkswitch PBX? abiza 1 655 04-12-2024 04:43 PM
Last Post: Thenand
  Yealink phone with hearing aids Jamie22RR 2 1,271 04-10-2024 11:08 PM
Last Post: WillDavies15
  Yealink VOIP phone losing connection every few minutes robertpowell 0 725 03-27-2024 02:29 PM
Last Post: robertpowell
  Yealink IP phone lesliefrench 0 746 01-25-2024 12:37 PM
Last Post: lesliefrench
  Remote Phonebook - Numbers Display Format On Phone Medryn 19 69,632 11-24-2023 02:28 AM
Last Post: shulem@theteklink.com
  IP Phone Login Error "ERR_INVALID_HTTP_RESPONSE" nolto 2 2,441 10-06-2023 04:34 PM
Last Post: nolto
  Multicast Stops Working until Phone Rebooted Blake1 10 12,444 09-21-2023 05:47 PM
Last Post: axiompm
  Is there a way to get the incoming caller phone number with an Action URI? troy44 1 1,504 09-04-2023 01:46 PM
Last Post: Regend_Yealink
  On MP50s responding to some phone trees ends the call TRK45 1 1,719 05-18-2023 04:46 PM
Last Post: complex1

Forum Jump:


User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)

Contact Us   Yealink   Return to Top   Return to Content   Lite (Archive) Mode   RSS Syndication