New Forum system requires email address which you used to apply for your account to replace your original username. Password stays the same.Please see this post for more details
http://forum.yealink.com/forum/showthread.php?tid=40344

Yealink Test Club has been officially launched. Please visit post below to get detail information. Come and join us!
http://forum.yealink.com/forum/announcements.php?aid=18

We just had the YMCS online and we are also working on the features plan on the future versions, in this regard we are need to hear your voice about the YMCS.
Please visit : http://forum.yealink.com/forum/showthread.php?tid=42322


Post Reply 
 
Thread Rating:
  • 0 Votes - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
autoprovision ringtones bug
Author Message
blakeflorin Offline
Junior Member
**

Posts: 12
Joined: Jun 2017
Reputation: 0
Post: #1
autoprovision ringtones bug
There are 10 slots for ringtone configuration where you select a file slot.
Stock ringtones hold file slots 1-10. Any custom ringtones uploaded continue to file slot 11, 12, 13, etc.

There is a autoprovision bug in these 10 keys-
distinctive_ring_tones.alert_info.#.ringer

These keys are locked to only accept values 1-10 from provisioning. Where it shouldn't be locked at all.

Here is what is in my provisioning file-
ringtone.url = tftp://###.###.###.#/ringtones/alt6.wav
ringtone.url = tftp://###.###.###.#/ringtones/alt7.wav
ringtone.url = tftp://###.###.###.#/ringtones/alt8.wav
distinctive_ring_tones.alert_info.2.ringer = 11
distinctive_ring_tones.alert_info.2.text = alt6
distinctive_ring_tones.alert_info.3.ringer = 12
distinctive_ring_tones.alert_info.3.text = alt7
distinctive_ring_tones.alert_info.4.ringer = 13
distinctive_ring_tones.alert_info.4.text = alt8

What the phone actually does w this-
ringtone.url = tftp://###.###.###.#/ringtones/alt6.wav
ringtone.url = tftp://###.###.###.#/ringtones/alt7.wav
ringtone.url = tftp://###.###.###.#/ringtones/alt8.wav
distinctive_ring_tones.alert_info.2.ringer = 10
distinctive_ring_tones.alert_info.2.text = alt6
distinctive_ring_tones.alert_info.3.ringer = 10
distinctive_ring_tones.alert_info.3.text = alt7
distinctive_ring_tones.alert_info.4.ringer = 10
distinctive_ring_tones.alert_info.4.text = alt8

After I go through the web interface to change distinctive_ring_tones.alert_info.#.ringer to the correct file slot and export the configuration-
distinctive_ring_tones.alert_info.2.ringer = 11
distinctive_ring_tones.alert_info.3.ringer = 12
distinctive_ring_tones.alert_info.4.ringer = 13

Its 100% reproducible every time, you should need any diag files from me to correct this.

Also I did try this, but no go-
distinctive_ring_tones.alert_info.11.ringer = 11
distinctive_ring_tones.alert_info.11.text = alt6
distinctive_ring_tones.alert_info.12.ringer = 12
distinctive_ring_tones.alert_info.12.text = alt7
distinctive_ring_tones.alert_info.13.ringer = 13
distinctive_ring_tones.alert_info.13.text = alt8

T48G, tried on all 3 of the latest firmwares.

Thanks!
06-05-2017 04:47 PM
Find all posts by this user    like0    dislike0 Quote this message in a reply
Klaus_Yealink Offline
Super Moderator
******

Posts: 180
Joined: Jul 2015
Reputation: 0
Post: #2
RE: autoprovision ringtones bug
Hello,

I think this is not a but, please see admin guide (on page 783):
   

BR

klaus
06-07-2017 12:22 PM
Find all posts by this user    like0    dislike0 Quote this message in a reply
blakeflorin Offline
Junior Member
**

Posts: 12
Joined: Jun 2017
Reputation: 0
Post: #3
RE: autoprovision ringtones bug
(06-07-2017 12:22 PM)Klaus Wrote:  Hello,

I think this is not a but, please see admin guide (on page 783):


BR

klaus

Ive looked at multiple revisions of the admin guide and provisioning guide. Theres nothing related to rings tones on the current posted admin guide on p 783. Can you copy/paste specifically what you are referring to or link to the specific guide you are referencing.
06-07-2017 01:54 PM
Find all posts by this user    like0    dislike0 Quote this message in a reply
Klaus_Yealink Offline
Super Moderator
******

Posts: 180
Joined: Jul 2015
Reputation: 0
Post: #4
RE: autoprovision ringtones bug
you can search below parameter in admin guide:

"distinctive_ring_tones.alert_info.X.ringer"

then you can see that the range of this parameter is "1~10", so it can not configure with other integer.

BR

klaus
06-08-2017 07:28 AM
Find all posts by this user    like0    dislike0 Quote this message in a reply
blakeflorin Offline
Junior Member
**

Posts: 12
Joined: Jun 2017
Reputation: 0
Post: #5
RE: autoprovision ringtones bug
(06-08-2017 07:28 AM)Klaus Wrote:  you can search below parameter in admin guide:

"distinctive_ring_tones.alert_info.X.ringer"

then you can see that the range of this parameter is "1~10", so it can not configure with other integer.

BR

klaus

But it CAN configure w/ other integers as directly exporting the config out of the phone generates integers higher than 10.

(06-08-2017 07:28 AM)Klaus Wrote:  you can search below parameter in admin guide:

"distinctive_ring_tones.alert_info.X.ringer"

then you can see that the range of this parameter is "1~10", so it can not configure with other integer.

BR

klaus

Further, if valid values are only 1-10- custom ringtones would be impossible to load as you can not delete the factory tones in file slots 1-10. This is a bug.
(This post was last modified: 06-08-2017 05:05 PM by blakeflorin.)
06-08-2017 05:00 PM
Find all posts by this user    like0    dislike0 Quote this message in a reply
jcaruso Offline
Junior Member
**

Posts: 20
Joined: May 2013
Reputation: 0
Post: #6
RE: autoprovision ringtones bug
Confirming that this is a bug that didn't use to exist. I am able to upload a custom ringtone and USED to be able to set it through autoprovisioning with the same line blakeflorin used.

#Sales Call
ringtone.url = tftp://mydomain.com/dir/sales.wav
distinctive_ring_tones.alert_info.1.text = sales
distinctive_ring_tones.alert_info.1.ringer = 11

However, now it just sets the ringer as Splash.wav

I can then go into the phone, and manually set it to sales and export my config and see the following line:
distinctive_ring_tones.alert_info.1.ringer = 11

So the argument that this line can only be set to integers 1-10 is false. This used to work and now it doesn't. It's a BUG.
10-04-2017 07:04 PM
Find all posts by this user    like0    dislike0 Quote this message in a reply
Post Reply 


Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
  T48S Autoprovision admin password srcurtis 3 3,967 06-12-2018 01:58 PM
Last Post: complex1
Music Old bit game ringtones for T48G Attila 2 2,045 06-04-2018 09:48 AM
Last Post: Rubyy
  T4XG series not able to autoprovision over https with FreePBX 14 JaredBusch 5 3,337 02-27-2018 11:20 PM
Last Post: JaredBusch
  autoprovision VPN - $MAC blakeflorin 2 2,267 06-08-2017 05:06 PM
Last Post: blakeflorin
  Remove factory ringtones LFC 2 2,881 03-17-2017 06:55 PM
Last Post: LFC
  Demands for new ringtones q 3 2,780 01-04-2017 01:54 AM
Last Post: Lucia_Yealink
Sad Remote Phonebook Autoprovision n1cks21 1 2,632 09-29-2016 10:09 PM
Last Post: n1cks21
Sad Screensaver Autoprovision n1cks21 2 2,745 09-29-2016 04:13 PM
Last Post: n1cks21
  Logo - autoprovision sfrazier 2 2,064 09-09-2016 05:57 AM
Last Post: sfrazier
  Autoprovision on HTTPS PCVALaw 3 3,659 04-30-2016 10:38 PM
Last Post: Karl_Yealink

Forum Jump:


User(s) browsing this thread:

Contact Us   Yealink   Return to Top   Return to Content   Lite (Archive) Mode   RSS Syndication