[YMCS/YDMP Free Trial Program]Yealink would like to offer Free Trial Program of Yealink device management service for our current eligible customers. You can see the details below.
https://www.yealink.com/ydmp-freetrial-2020


Post Reply 
 
Thread Rating:
  • 0 Votes - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Enable BLF for RingCentral
Author Message
nace33 Offline
Junior Member
**

Posts: 5
Joined: Nov 2013
Reputation: 0
Post: #1
Enable BLF for RingCentral
I have successfully registered my phone with RingCentral.com. I have no problem making or receiving phone calls. I can dial extensions. I receive voicemail notifications. However, I have been unable to successfully monitor the lines of other users using the busy map field (BLF).

Does anyone have any guidance on how to set this up?
11-01-2013 12:33 AM
Find all posts by this user    like0    dislike0 Quote this message in a reply
Yealink Support Offline
Administrator
*******

Posts: 2,684
Joined: Dec 2012
Reputation: 24
Post: #2
RE: Enable BLF for RingCentral
Hi nace33,

You can refer to the BLF setting from page 128 to page 131 in the admin guide.
http://www.yealink.com/Upload/T4X/GA/Yea...71_171.pdf
11-02-2013 11:50 AM
Find all posts by this user    like0    dislike0 Quote this message in a reply
nace33 Offline
Junior Member
**

Posts: 5
Joined: Nov 2013
Reputation: 0
Post: #3
RE: Enable BLF for RingCentral
(11-02-2013 11:50 AM)Yealink Support Wrote:  Hi nace33,

You can refer to the BLF setting from page 128 to page 131 in the admin guide.
http://www.yealink.com/Upload/T4X/GA/Yea...71_171.pdf

Thanks for the reply. I did get the BLF to work, however, using the extension did not work. Ring central apparently uses some different unique code that represents the user. I found the BLF codes on one of my preprogrammed RingCentral phones. Once those were input the BLF worked as expected. I just wish RingCentral supported Yealink for auto provisioning. That would make it easier.
11-03-2013 12:23 PM
Find all posts by this user    like0    dislike0 Quote this message in a reply
pfear Offline
Junior Member
**

Posts: 4
Joined: Dec 2013
Reputation: 0
Post: #4
RE: Enable BLF for RingCentral
You said that you got BLF to work on the Yealink. I can get the buttons to work for pushing the button and dialing an extension, but I can't get them to work so that I can see if someone is on the phone, e.g., green light if not in use, red if in use. My buttons are just dark. No lights whatsoever.

Would you mind sharing what settings you changed to make sure it worked? I found the BLF code I think you are talking about, which would be something like: blfxxxxxxxxx@sip.ringcentral.com. And that should go in the "Value" field? Does the "Extension" field matter for Ringcentral? And I enabled "Dialog-Info Call Pickup"

Are there other settings that need to be changed?

Thanks,
12-06-2013 10:00 AM
Find all posts by this user    like0    dislike0 Quote this message in a reply
KhensU Offline
Junior Member
**

Posts: 2
Joined: Apr 2014
Reputation: 0
Post: #5
RE: Enable BLF for RingCentral
Hi,

We just a couple of t48g phones and as we also use Ringcentral I was wondering if the preceding posters had specific instructions on getting BLF working or partially working.
04-30-2014 08:38 AM
Find all posts by this user    like0    dislike0 Quote this message in a reply
pfear Offline
Junior Member
**

Posts: 4
Joined: Dec 2013
Reputation: 0
Post: #6
RE: Enable BLF for RingCentral
I was never able to get it working with Ringcentral.
05-01-2014 07:06 AM
Find all posts by this user    like0    dislike0 Quote this message in a reply
nace33 Offline
Junior Member
**

Posts: 5
Joined: Nov 2013
Reputation: 0
Post: #7
RE: Enable BLF for RingCentral
In order to get the BLF to indicate whether a line is in use or not, you need the user code that ring central uses. I got these codes using the pre-programmed ring central phones (which I returned). I don't know how to acquire the user code w/o the pre-programmed phone, although you could probably call ring central. I have found their customer service to be excellent.

My user codes are in the following format, 'blfXXXXXXXXXX'. I don't recall anymore if I added the 'blf' code or whether that was part of the code from ring central.

Once you have the code, phone setup is easy, just follow the following steps (Presuming you have already setup your ring central account on the phone):

1) Login to your phone using your web browser (or do it manually on the phone);
2) Goto the 'DSSKey' menu;
3) Set one of the 'Line Key' items to type 'BLF' with value being your user code (i.e. your 'blfXXXXXXXXXX' code).
4) Click 'Confirm'

I have noticed that from time to time the BLF lights can get out of sync, but honestly isn't too big an issue.
05-01-2014 07:27 AM
Find all posts by this user    like0    dislike0 Quote this message in a reply
pfear Offline
Junior Member
**

Posts: 4
Joined: Dec 2013
Reputation: 0
Post: #8
RE: Enable BLF for RingCentral
Which Yealink phone(s) do you have? I tried the exact same thing. While I did get a green light for those keys, it never turns red when the phone is in use. I am using the T26P.
05-01-2014 08:54 AM
Find all posts by this user    like0    dislike0 Quote this message in a reply
nace33 Offline
Junior Member
**

Posts: 5
Joined: Nov 2013
Reputation: 0
Post: #9
RE: Enable BLF for RingCentral
My ring central account has four users and we all use the T46G phones.
05-01-2014 09:36 AM
Find all posts by this user    like0    dislike0 Quote this message in a reply
pfear Offline
Junior Member
**

Posts: 4
Joined: Dec 2013
Reputation: 0
Post: #10
RE: Enable BLF for RingCentral
Nace33,
Thanks for the info. So, just to clarify, when one of your users is on the phone, the BLF turns red for that user on the other phones so that you can tell they are on the phone from each of the other phones?
And have you been able to set up the voicemail so that you can tell when there is a voicemail message waiting?
Thanks,
05-02-2014 08:23 AM
Find all posts by this user    like0    dislike0 Quote this message in a reply
Post Reply 


Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
  Account Changes/Enable Delay Chris708 2 4,367 04-25-2019 02:38 PM
Last Post: Chris708
  Enable BLF Audio Notification on a specific BLF only ipcsolutions 0 3,076 11-03-2017 09:34 PM
Last Post: ipcsolutions
  features.off_hook_answer.enable not working as expected ipcsolutions 3 5,484 09-27-2017 03:03 AM
Last Post: Lucia_Yealink
  Reboot after Web UI enable Simonburns 2 5,599 03-03-2017 10:18 AM
Last Post: Lucia_Yealink
  Enable remote phone book on T42 jason.fell@classtelecom.co.uk 1 5,584 03-19-2015 02:57 AM
Last Post: Flora_Yealink
  How to enable "second" dialtone on T42, T46G? cadillackid 4 10,694 02-02-2015 10:59 PM
Last Post: cadillackid
  T46G - Enable Time Zone Selection solutions@singlesource.net 1 10,512 03-11-2014 10:03 AM
Last Post: Yealink Support
  Enable BLF for Broadsoft CraigFox 11 26,317 03-03-2014 01:54 PM
Last Post: Yealink Support
  t46g Can't enable VPN and Upload VPN Config Tar grooveion 1 9,651 11-02-2013 09:35 AM
Last Post: Yealink Support

Forum Jump:


User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)

Contact Us   Yealink   Return to Top   Return to Content   Lite (Archive) Mode   RSS Syndication