[YMCS/YDMP Free Trial Program]Yealink would like to offer Free Trial Program of Yealink device management service for our current eligible customers. You can see the details below.
https://www.yealink.com/ydmp-freetrial-2020


Post Reply 
 
Thread Rating:
  • 0 Votes - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
W60B: "get_ip failed ret= -1" in system log
Author Message
andrewju Offline
Junior Member
**

Posts: 3
Joined: Apr 2020
Reputation: 0
Post: #1
W60B: "get_ip failed ret= -1" in system log
Hi All,

I initially created this topic in another sub-forum, so I'm posting it now here.

The SysLog on my W60B has lots of these messages:

Code:
DEBS[974]: DESV<3+error > 036.105.251:get_ip failed ret= -1
DEBS[974]: DESV<3+error > 096.105.325:get_ip failed ret= -1
DEBS[974]: DESV<3+error > 156.104.719:get_ip failed ret= -1
DEBS[974]: DESV<3+error > 216.104.635:get_ip failed ret= -1

These appear once a minute, every minute.


LogLevel 6 around this error looks like this:

Code:
lach[328]: SRV <5+notice> 255.186.390:event:message=0x1,w=0x0,l=0x0
DEBS[974]: DCX <5+notice> 256.095.062:Mips:123,min:117,max:123#015
DEBS[974]: DCX <5+notice> 256.095.276:Slot Used:long=1,full=1#015
DEBS[974]: DCX <5+notice> 256.095.437:c0,te:3,rf:3#015
DEBS[974]: DCX <5+notice> 256.095.586:cmbs_stat_ok#015
DEBS[974]: CMD <6+info  > 256.106.478:[1] Host -> CMBS : CMBS_EV_CFG_PARAM_GET IT(59976) Event:1281(0x0501)
DEBS[974]: DCX <5+notice> 256.114.936:
DEBS[974]: DCX <5+notice> 256.115.146:DSR <5>CMBS Get Param Unknown CMBS parameter Type:3 Length:0
DEBS[974]: CMD <6+info  > 256.123.778:[1] Host <- CMBS : CMBS_EV_CFG_PARAM_GET_RES IT(17)
DEBS[974]: APPC<6+info  > 256.124.059:app_OnParamGetRSP
DEBS[974]: APPC<5+notice> 256.124.405:cmbs cmd_rsp(1282)(CMBS_EV_CFG_PARAM_GET_RES) IT(18)
DEBS[974]: DESV<6+info  > 256.124.593:164
DEBS[974]: DESV<6+info  > 256.124.743:#012#012CMBS TestStat:
DEBS[974]: DESV<6+info  > 256.124.878:Mips:123,min:117,max:123
DEBS[974]: DESV<6+info  > 256.125.033:u32_IdleTime:15214 Seconds
DEBS[974]: DESV<6+info  > 256.125.177:u32_RunTime:25685 Seconds
DEBS[974]: DESV<6+info  > 256.125.318:
DEBS[974]: DESV<6+info  > 256.125.481:u16_LifoMoreCnt:0
DEBS[974]: DESV<6+info  > 256.125.624:u16_UartLifoCnt:8269
DEBS[974]: DESV<6+info  > 256.125.766:u16_DummySlotChgCnt:1
DEBS[974]: DESV<6+info  > 256.128.270:u16_DummyCarrierChgCnt:0
DEBS[974]: DESV<6+info  > 256.128.457:u16_DummyLastRSSIChgCnt:1
DEBS[974]: DESV<6+info  > 256.128.610:
DEBS[974]: DESV<6+info  > 256.128.751:SysLogLevel:5
DEBS[974]: DESV<6+info  > 256.128.893:TrcLogLevel:0
DEBS[974]: DESV<6+info  > 256.129.036:PtpLogLevel:5
DEBS[974]: DESV<6+info  > 256.129.174:StmLogLevel:8
DEBS[974]: DESV<6+info  > 256.129.313:
DEBS[974]: DESV<6+info  > 256.129.450:u16_RecvBufferOverFlowCnt:0
DEBS[974]: DESV<6+info  > 256.129.589:u16_RecvBufferOverFlow22Cnt:0
DEBS[974]: DESV<6+info  > 256.129.728:u16_RecvWindowOverFlowCnt:0
DEBS[974]: DESV<6+info  > 256.132.145:u16_FlowNOKCnt:0
DEBS[974]: DESV<6+info  > 256.132.331:u16_FlowRestartCnt:0
DEBS[974]: DESV<6+info  > 256.132.824:u16_TransBufferOverFlowCnt:0
DEBS[974]: DESV<6+info  > 256.133.020:u16_TransBufferOverFlow22Cnt:0
DEBS[974]: DESV<6+info  > 256.133.175:
DEBS[974]: DESV<6+info  > 256.133.314:u16_CallAudioErrCnt:0
DEBS[974]: DESV<6+info  > 256.133.455:
DEBS[974]: DESV<6+info  > 256.133.593:
DEBS[974]: DESV<3+error > 256.133.751:get_ip failed ret= -1
lach[328]: SRV <5+notice> 257.186.370:event:message=0x1,w=0x0,l=0x0

The W60B gets its IP address from a DHCP server (Mikrotik). It gets the address and renews it as expected, so I don't see any issues with that. But this error in the log makes me think something may be wrong...

Can someone please advise what it means and whether I may need to take some actions to fix it?

My W60B firmware version is 77.83.0.85, which seem to be the latest one currently available.
(This post was last modified: 04-09-2020 12:01 PM by andrewju.)
04-09-2020 12:01 PM
Find all posts by this user    like0    dislike0 Quote this message in a reply
Post Reply 


Messages In This Thread
W60B: "get_ip failed ret= -1" in system log - andrewju - 04-09-2020 12:01 PM

Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
  W60B Handset Intercom meeks726 2 34 Today 02:21 AM
Last Post: meeks726
  Two W60b for same number on one network tsp1965 1 76 11-22-2020 04:36 PM
Last Post: complex1
  W60B Remote Control atprovider 0 235 10-14-2020 01:14 PM
Last Post: atprovider
  Custom ringtones on W60B/W56H SeanTek2020 1 733 08-13-2020 07:19 AM
Last Post: complex1
  Help with adding a additional phone to the W60B applestrike2 5 1,568 07-17-2020 12:44 PM
Last Post: complex1
  W60B "refused to connect" ehsanders 4 3,462 02-20-2020 08:35 AM
Last Post: Cleveland
  Account re-registration at W60B freezes foxxp 0 704 02-20-2020 04:28 AM
Last Post: foxxp
  W60B Phonebook ? Egelhof 2 1,270 02-14-2020 11:35 AM
Last Post: Egelhof
  W60B/W53H Bestbase option not working austinh 1 1,226 02-03-2020 08:47 PM
Last Post: complex1
  Action URI for W60B DarrenWilliams 0 679 01-28-2020 09:21 AM
Last Post: DarrenWilliams

Forum Jump:


User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)

Contact Us   Yealink   Return to Top   Return to Content   Lite (Archive) Mode   RSS Syndication