[YMCS/YDMP Free Trial Program]Yealink would like to offer Free Trial Program of Yealink device management service for our current eligible customers. You can see the details below.
https://www.yealink.com/ydmp-freetrial-2020


Post Reply 
 
Thread Rating:
  • 0 Votes - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[SOLVED] OpenVPN not doing anything T42G V83
Author Message
Danariel Offline
Junior Member
**

Posts: 3
Joined: Jul 2019
Reputation: 0
Post: #3
RE: OpenVPN not doing anything T42G
Thanks for the answer jolouis
the logs boot and sys at level 6 are showing:
Code:
<134>Aug  2 00:00:09 sys [939]: SYS <6+info  > run openvpn
<132>Aug  2 00:00:09 ATP [997]: ATP <4+warnin> Network check fail, sleep 1s
<134>Aug  2 00:00:09 sys [939]: LLDP<6+info  > proto LLDP, multicast filter for <add> success.
<134>Aug  2 00:00:09 sys [939]: LLDP<6+info  > proto CDPv2, multicast filter for <add> success.
<134>Aug  2 00:00:09 sua [1014]: APP <6+info  > [SIP] <IPC_rcv >:msg:0x00000004, wparam:0x00000001, lparam:0xc4097a18, id:Undefined recv msg string
<134>Aug  2 00:00:09 sua [1014]: APP <6+info  > [SIP] <IPC_rcv >:msg:0x00000084, wparam:0x00000013, lparam:0x00000000, id:Undefined recv msg string
<133>Aug  2 00:00:09 ipvp[1008]: IPVP<5+notice> 009.746.986:Message=0x00000004(0x00000001+0xc4097a18+0)
<133>Aug  2 00:00:09 ipvp[1008]: IPVP<5+notice> 009.936.253:Message=0x00000084(0x00000013+0x00000000+0)
<29>Aug  2 00:00:09 openvpn[1118]: OpenVPN 2.4.2 arm-unknown-linux-gnu [SSL (OpenSSL)] [LZO] [LZ4] [EPOLL] built on Oct 20 2017
<134>Aug  2 00:00:09 sua [1014]: APP <6+info  > [SIP] <IPC_rcv >:msg:0x00000004, wparam:0x00000000, lparam:0xc4097a18, id:Undefined recv msg string
<134>Aug  2 00:00:09 sua [1014]: APP <6+info  > [SIP] <IPC_rcv >:msg:0x00000085, wparam:0x00000013, lparam:0x00000000, id:Undefined recv msg string
<133>Aug  2 00:00:09 ipvp[1008]: IPVP<5+notice> 009.964.082:Message=0x00000004(0x00000000+0xc4097a18+0)
<133>Aug  2 00:00:09 ipvp[1008]: IPVP<5+notice> 009.964.777:Message=0x00000085(0x00000013+0x00000000+0)
<134>Aug  2 00:00:09 sys [939]: SRV <6+info  > arm_set_lan_port
<134>Aug  2 00:00:09 sys [939]: SYS <6+info  > close pc port
<134>Aug  2 00:00:09 sys [939]: SRV <6+info  > arm_set_port_speed
<134>Aug  2 00:00:09 sys [939]: SRV <6+info  > lan_link_mode 0
<131>Aug  2 00:00:09 sys [939]: SRV <3+error > set net 1 interface, bsp speed 100, level 4: bsw level success.
<132>Aug  2 00:00:09 sys [939]: SYS <4+warnin> set lan speed 100, level 4
<131>Aug  2 00:00:09 sys [939]: SRV <3+error > Command Failed, EMAC_SIOCG_SPEED

Other than that there is no mention of the certificate files, the ip of the VPN server or any info that I can link with an attempt to connect to the VPN

I've re-created all the certificates (the server's and phone's) and created a new conf file with the same content but using the port 1195 instead
The server is waiting incoming connections. Just showing the message "Initialization Sequence Complete". I've checked all the process to start the server an no error is visible. Then I tried to connect with the same certificates but from a laptop and the server receives the connection and assigns the tunnel and IP.
Both the laptop and the phone are in the same network and using the same public IP and router to go out to internet, so it's not a problem of firewall block or blocked IP from the other end.

Any other suggestion?
Downgrade the firmware and check if the V82 or V81 versions are working?

Thanks in advance

EDIT: I tested to edit the routes in the vpn.cnf file to see if there was any error message as "file not found" or something, but it's accepting all the routes:
- /yealink/config/openvpn/keys
- /config/openvpn/keys
- /openvpn/keys
- /keys

The error message about CA or crt file missing is only if there is no entry in the vpn.cnf and not a file checking?
In that way, if the file is not present you don't receive an error message?

I've also changed the name of the ca file to ca1 and there is no error message
(This post was last modified: 08-02-2019 02:11 PM by Danariel.)
08-02-2019 08:57 AM
Find all posts by this user    like0    dislike0 Quote this message in a reply
Post Reply 


Messages In This Thread
RE: OpenVPN not doing anything T42G - Danariel - 08-02-2019 08:57 AM

Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
  Cannot export any files T42G Telcopc 1 595 10-07-2022 01:26 AM
Last Post: Telcopc
  Yealink T42G Phone stuck at Welcome LFC 12 22,871 08-08-2022 04:16 PM
Last Post: markvdheijden
  Yealink T42S and T42G Phone stuck at Welcome Pierre06 7 6,370 01-10-2022 11:36 PM
Last Post: Pierre06
  T42G - Stuck at Welcome screen clevoip 1 3,059 10-15-2021 01:28 AM
Last Post: complex1
  T41P and OpenVPN coltarushalo 0 2,317 05-26-2021 02:58 AM
Last Post: coltarushalo
  Packet Capture - T4x w/OpenVPN coltarushalo 0 1,961 03-13-2021 01:15 AM
Last Post: coltarushalo
  OpenVPN issue with SIP/UDP fredoch 0 2,676 11-10-2020 03:47 PM
Last Post: fredoch
  Increase BLF Label Field T42G redmondsau 0 2,508 09-08-2020 11:12 PM
Last Post: redmondsau
  OpenVPN Version List coltarushalo 0 2,352 08-03-2020 08:35 PM
Last Post: coltarushalo
  T4xG no OpenVPN IP when using TAP Output101 2 6,209 04-11-2020 08:16 PM
Last Post: gordon0193

Forum Jump:


User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)

Contact Us   Yealink   Return to Top   Return to Content   Lite (Archive) Mode   RSS Syndication