New Forum system requires email address which you used to apply for your account to replace your original username. Password stays the same.Please see this post for more details
http://forum.yealink.com/forum/showthread.php?tid=40344

Yealink Test Club has been officially launched. Please visit post below to get detail information. Come and join us!
http://forum.yealink.com/forum/announcements.php?aid=18

We just had the YMCS online and we are also working on the features plan on the future versions, in this regard we are need to hear your voice about the YMCS.
Please visit : http://forum.yealink.com/forum/showthread.php?tid=42322


Post Reply 
 
Thread Rating:
  • 0 Votes - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
T40G - Echo problem
Author Message
matts_luminet Offline
Junior Member
**

Posts: 2
Joined: Apr 2019
Reputation: 0
Post: #3
RE: T40G - Echo problem
(06-21-2019 09:10 PM)complex1 Wrote:  
(06-21-2019 10:28 AM)matts_luminet Wrote:  Hello,

We are having an issue with some T40Gs where people calling the phone in question will hear echo of their own voice. It is not happening with every T40 that we installed in this particular place, only with a select few.

The phone is running on firmware 76.84.0.35 on 3CX v16.

The only solution I found is to turn down the handset receive volume on the phone in question so that callers can not hear their own voice when speaking. This is happening with both internal and external calls.

Please find an export of it's config.bin and .cfg attached.

Hi,

Please make sure the PBX, phone and provider are using the same codec, preferable the G711 codec.
If this does not help than reset the phone to factory default, re-provisioning and try again.

Hope this will help.



Hello,

All is running on g711u. Already tried factory defaulting and re-provisioning. Even tried to downgrade firmware but was unable to. Phone would fail to downgrade.

Again this issue has only been seen on T40s on the release firmware for 3CX v16. I realize that G722 is top codec in the config, but this just happens that I was testing to see if a codec change would make a difference when I downloaded the config file.

P.S. I'm also a 3CX advanced certified engineer Smile
(This post was last modified: 06-21-2019 10:24 PM by matts_luminet.)
06-21-2019 10:20 PM
Find all posts by this user    like0    dislike0 Quote this message in a reply
Post Reply 


Messages In This Thread
T40G - Echo problem - matts_luminet - 06-21-2019, 10:28 AM
RE: T40G - Echo problem - complex1 - 06-21-2019, 09:10 PM
RE: T40G - Echo problem - matts_luminet - 06-21-2019 10:20 PM
RE: T40G - Echo problem - complex1 - 06-22-2019, 07:25 AM

Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
  IPv6 Problem DarrenWilliams 2 181 09-03-2019 01:59 PM
Last Post: markcowell23
  T46S Speed dial problem chrischevy 4 1,179 12-20-2018 10:28 AM
Last Post: Christopher237
  Yealink T46S/T40G muffled/feint audio Stacy63 1 903 12-12-2018 02:50 PM
Last Post: complex1
  Echo when using headset on T46S and T42G IZT-crobinson 0 535 11-27-2018 02:25 AM
Last Post: IZT-crobinson
  T40G defaults to ntp time? Retcheverry 0 556 10-26-2018 08:23 PM
Last Post: Retcheverry
  SIP Registration Problem - T49G Husni 1 876 09-12-2018 12:58 AM
Last Post: rpenrod
Question Problem: LDAP search in v83 does not work as in v81 zonder 0 701 08-21-2018 03:29 PM
Last Post: zonder
  Show name from LDAP - problem with international numbers supportbss 0 750 07-06-2018 08:49 AM
Last Post: supportbss
  Need T40G Recovery Files YOVU Cloud 1 1,230 04-20-2018 11:54 PM
Last Post: complex1
  Problem with T46G clanza77 1 1,281 04-18-2018 10:33 PM
Last Post: VK2XXY

Forum Jump:


User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)

Contact Us   Yealink   Return to Top   Return to Content   Lite (Archive) Mode   RSS Syndication