[YMCS/YDMP Free Trial Program]Yealink would like to offer Free Trial Program of Yealink device management service for our current eligible customers. You can see the details below.
https://www.yealink.com/ydmp-freetrial-2020


Post Reply 
 
Thread Rating:
  • 0 Votes - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Problem: LDAP search in v83 does not work as in v81
Author Message
proofy Offline
Junior Member
**

Posts: 12
Joined: Feb 2019
Reputation: 0
Post: #2
RE: Problem: LDAP search in v83 does not work as in v81
(08-21-2018 03:29 PM)zonder Wrote:  Good day,
Last week I upgraded firmware from 81.0.110 to 83.0.35 on SIP-T23/42/46 phones and faced the problem with LDAP search which has been working for past 4 years with v73 and v81.

Below are name and number filters used in LDAP search config:
ldap.name_filter = (|(givenName=%)(sn=%))
ldap.number_filter = (|(ipPhone=%)(Mobile=%))

with v73 and v81 search results never returned persons who have empty ipPhone AD attribute, which is correct logic.


after upgrading to v83 search results started to return all persons, even if they have empty ipPhone AD attribute, but showing NONE next to name.


Please advise how to overcome this problem. I believe it could be a bug in v83.

Thank you

Try to simulate the search with a program like "Apache Directory Studio". The standard search is usually not sufficiently restricted.
My filters look like this:

Code:
ldap.name_filter = (&(|(cn=%)(sn=%))(|(objectClass=person)(objectClass=group)(objectClass=contact​))(|(homePhone=*)(telephoneNumber=*)(mobile=*)))
ldap.number_filter = (&(|(homePhone=%)(telephoneNumber=%)(mobile=%))(cn=*)(|(objectClass=person)(ob​jectClass=group)(objectClass=contact)))
it is also important to define the appropriate attributes
Code:
ldap.numb_attr = telephoneNumber mobile homePhone

some more examples:
https://social.technet.microsoft.com/wik...lters.aspx
09-23-2020 06:33 AM
Find all posts by this user    like0    dislike0 Quote this message in a reply
Post Reply 


Messages In This Thread
RE: Problem: LDAP search in v83 does not work as in v81 - proofy - 09-23-2020 06:33 AM

Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
  Phone book search with accented characters Maxence 0 91 11-16-2020 07:18 PM
Last Post: Maxence
  security.user_password dosn't work since 85.0.5 ROM proofy 7 965 09-29-2020 03:41 AM
Last Post: Daryl_Yealink
  BLT refuses to work swfischer 1 535 09-21-2020 01:03 PM
Last Post: complex1
  66.85.0.5 BT-Send Problem ednt 2 485 08-31-2020 10:31 PM
Last Post: Yisroel_MongoTEL
  T41P-Call Forward Off Code don't work ?? flgh 2 1,371 03-05-2020 03:33 PM
Last Post: jolouis
  Wifi will work ? peakyshelby 1 1,011 12-16-2019 08:54 AM
Last Post: complex1
  T46S auto redial does not work / Broadsoft hinken 1 1,229 12-04-2019 08:00 AM
Last Post: Travis_Yealink
  IPv6 Problem DarrenWilliams 3 1,848 09-25-2019 08:58 PM
Last Post: justingoldberg
  T40G - Echo problem matts_luminet 3 2,193 06-22-2019 07:25 AM
Last Post: complex1
  Bug: sip.disp_incall_to_info = 1 does not work blink 4 2,014 06-18-2019 08:19 AM
Last Post: blink

Forum Jump:


User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)

Contact Us   Yealink   Return to Top   Return to Content   Lite (Archive) Mode   RSS Syndication