New Forum system requires email address which you used to apply for your account to replace your original username. Password stays the same.Please see this post for more details
http://forum.yealink.com/forum/showthread.php?tid=40344

Yealink Test Club has been officially launched. Please visit post below to get detail information. Come and join us!
http://forum.yealink.com/forum/announcements.php?aid=18


Post Reply 
 
Thread Rating:
  • 0 Votes - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Autoprovisioned settings reverting to defaults after a period of time
Author Message
Kevin_Yealink Offline
Administrator
*******

Posts: 158
Joined: Jul 2016
Reputation: 1
Post: #2
RE: Autoprovisioned settings reverting to defaults after a period of time
(02-01-2018 11:29 PM)Inline Computer Support Wrote:  Hello, I have posted this in SFB section but received no response, trying here.

I have a network of ten T46S and two T48S phones, configured using autoprovisioning. For the most part this seems to work, the phones pick up the settings correctly. However after some time (15-60 minutes) the phones will revert several of the autoprovisioned settings back to defaults. The settings that revert are:

Time&Date -> Time Format: reverts to 24 hours after being set to 12 hours.
Power Saving -> Idle TimeOut: Office Hour Idle TimeOut is set to 960 minutes, but reverts to 15 minutes.

There are other settings this happens on but these are the most important to my users. Autoprovisioning is configured to repeat every 60 minutes but that does not help - once the settings are reverted they do not update again. Rebooting or autoprovisioning triggered manually via the web interface does not help. Making changes to the config files (even superficial changes) and then trying an autoprovision will usually make it work, but then once again after some time it reverts.

I have also noticed that the phones do not detect updated firmware files on tftp, example my phones are on firmware 66.9.0.23, I have changed the tftp firmware file to 66.9.0.25 (filename remains the same), but no phones have updated. What is wrong here?

My autoprovision config files:

y000000000066.cfg
Code:
#!version:1.0.0.1

static.network.cdp.enable = 0
features.remember_password.enable = 1
features.intercom.enable = 1
features.intercom.outgoing = 1
features.intercom.allow = 1
static.firmware.url = tftp://192.168.100.243/latest-firmware-t46s.rom
features.sign_in_via_btoe.enable = 0
features.pin_authentication.enable = 0
features.web_sign_in_enable = 1
features.user_sign_in.enable = 0
phone_setting.phone_lock.enable = 0

features.power_saving.enable=1
features.power_saving.office_hour.monday=7,18
features.power_saving.office_hour.tuesday=7,18
features.power_saving.office_hour.wednesday=7,18
features.power_saving.office_hour.thursday=7,18
features.power_saving.office_hour.friday=7,18
features.power_saving.office_hour.saturday=7,18
features.power_saving.office_hour.sunday=7,18
features.power_saving.user_input_ext.idle_timeout=30
features.power_saving.off_hour.idle_timeout=10
features.power_saving.office_hour.idle_timeout=960
features.power_saving.intelligent_mode=1

static.auto_provision.repeat.enable = 1
static.auto_provision.repeat.minutes = 60

mac.cfg
Code:
#!version:1.0.0.1

local_time.time_zone = -8
local_time.time_zone_name = Canada(Vancouver,Whitehorse)
local_time.ntp_server1 = 192.168.100.243
local_time.ntp_server2 = 192.168.100.243
local_time.interval = 3600
local_time.summer_time = 2
local_time.dst_time_type = 0
local_time.manual_time_enable = 0
local_time.manual_ntp_srv_prior = 0
local_time.time_format = 0
local_time.date_format = 3

Dear friend,

For your first question about time format, it is about server policy issue. So you need change it from SFB policy. Just like:
Set-CsIPPhonePolicy -DateTimeFormat 12

For your second questions, after auto provision for first time, if you don't change your cfg file, then it will provision failed as Yealink phone will compare MD5 of CFG file every time. If the MD5 is the same, then it will not update as phone think it don't need update the same configuration.

So if you want to upgrade firmware or do auto provision, please change that cfg file.
Let me know if any update.

Best Regards,
Kevin
02-05-2018 09:58 AM
Find all posts by this user    like0    dislike0 Quote this message in a reply
Post Reply 


Messages In This Thread
RE: Autoprovisioned settings reverting to defaults after a period of time - Kevin_Yealink - 02-05-2018 09:58 AM

Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
  T48G and others - power saving settings Renke 0 93 01-11-2018 07:41 AM
Last Post: Renke
  Problems with the Auto Provisioning from the T48S (NTP-Server, TIme and Date) Skamqi 1 401 11-08-2017 03:26 AM
Last Post: Paul_Yealink
  AutoProvisioning WiFi Dongle Settings Zach Taggett 6 2,427 03-28-2017 02:33 AM
Last Post: Lucia_Yealink
  T21PE2 Won't apply settings karlc 5 2,155 11-29-2016 03:44 PM
Last Post: Karl
  account settings ignored, other settings work mivk 3 1,666 11-23-2016 09:54 AM
Last Post: mivk
  DND and FWD settings via auto provision haighj@kesw.org 1 1,710 10-16-2016 03:02 PM
Last Post: Lucia_Yealink
  T46G provision screensaver settings n1cks21 1 1,869 10-11-2016 09:37 PM
Last Post: n1cks21
  Wrong time with dhcp_time and DST auto - T21P E2 deactavo 1 1,636 10-01-2016 12:20 AM
Last Post: Kevin_Yealink
  Register fail all the time spaak 0 626 09-07-2016 12:03 PM
Last Post: spaak
  personalized configuration settings protection not working jmdigneffe 3 1,738 06-24-2016 05:59 PM
Last Post: jmdigneffe

Forum Jump:


User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)

Contact Us   Yealink   Return to Top   Return to Content   Lite (Archive) Mode   RSS Syndication