New Forum system requires email address which you used to apply for your account to replace your original username. Password stays the same.Please see this post for more details
http://forum.yealink.com/forum/showthread.php?tid=40344

Yealink Test Club has been officially launched. Please visit post below to get detail information. Come and join us!
http://forum.yealink.com/forum/announcements.php?aid=18

We just had the YMCS online and we are also working on the features plan on the future versions, in this regard we are need to hear your voice about the YMCS.
Please visit : http://forum.yealink.com/forum/showthread.php?tid=42322


Post Reply 
 
Thread Rating:
  • 0 Votes - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
LDAP lookup doesn't work, though directory is basically searchable (T56A / T58)
Author Message
Mr_Christian Offline
Junior Member
**

Posts: 3
Joined: Jan 2018
Reputation: 0
Post: #3
RE: LDAP lookup doesn't work, though directory is basically searchable (T56A / T58)
Hi Samuel,

I just seem to have figured it out myself a few minutes ago. Having tried various configurations I ended up with the following:

ldap.name_filter = (|(searchContact=%)(searchNumber=%))
ldap.number_filter = (|(searchContact=%)(searchNumber=%))

Though I already tried this configuration before, it is working now. I guess the reason it didn't work before was that the telephone system, the phone and the LDAP had different representations of the number. Let's try to explain what presumably was happening:

Within the 3CX telephone system I replaced +49 with 0 respectively + with 00. This lead to the phenomenom that the phone got the number without leading country code. (The reason for this number transformation was that I wanted to be able to dial calls from the missed calls list from within the 3CX softphone and this didn't send the + sign to the phone ending up in a wrong number. I later figured out that there was an option to automatically change the + sign with 00.)

Within the LDAP the number also has a leading + sign. Though the search functionality of our phone finds the number ignoring different number formats, it always replies with a number having the leading +. This seemed to confuse the phone.

The last part of the riddle was to find out that the phone treats all numbers with a leading + sign as a string and therefor queries the LDAP using the name- instead of the number-filter. Thus always searching both fields did the trick.

If someone else runs into the same problem: Always double check that the number sent from the telephone system and the one that comes from the ldap are in the same format. And keep in mind that the phone treats numbers with a + sign as names. That's it. Smile

Thanks a lot for the offered help. I might come back to you if there is something still not working.

Best regards

Chris

PS: It would be great to know how the phone works internally. Am I right that the number sent back from the LDAP is double checked within the phone? And does the phone really handle numbers with the + sign as strings and thus uses the name filter instead of the number filter? Thanks a lot for clarification - I gues this would help others struggling with the LDAP feature a lot!
01-26-2018 01:59 PM
Find all posts by this user    like0    dislike0 Quote this message in a reply
Post Reply 


Messages In This Thread
RE: LDAP lookup doesn't work, though directory is basically searchable (T56A / T58) - Mr_Christian - 01-26-2018 01:59 PM

Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
  Recovery FW files - SIP-T56A MiKeDaDoC 0 22 10-16-2019 01:48 PM
Last Post: MiKeDaDoC
  T56a Outbound Proxy it-infra.win 3 282 10-09-2019 07:12 AM
Last Post: thomas.hauff
  T56A SFB Can't search personal contacts? CTDhelpdesk 0 49 10-01-2019 09:23 PM
Last Post: CTDhelpdesk
  T56A USB port compatibility and BT/Wifi PCLiquidations 1 174 09-25-2019 02:27 PM
Last Post: Evan_Yealink
  T5x models - differences T58A (rev), T56A, T57W? DS25 8 373 09-23-2019 08:12 PM
Last Post: DS25
  [solved] T58A doesn't ring when door phone IP Verso calls Mathias09876 1 534 05-15-2019 10:33 AM
Last Post: Carolyn Denton
  Yealink T56a Handsets and Teams custom Voicemail Krome Technologies 1 715 05-03-2019 11:35 AM
Last Post: mpietrorazio@farrel.com
  Yealink T56a Handsets Auto Attendant delay Krome Technologies 0 383 02-13-2019 03:22 PM
Last Post: Krome Technologies
  App Installation did not work Stefan_Ger 3 830 01-22-2019 11:01 AM
Last Post: Stefan_Ger
  Remote phonebook - T56A - Failed to download baohan97 1 889 11-05-2018 05:10 AM
Last Post: baohan97

Forum Jump:


User(s) browsing this thread:

Contact Us   Yealink   Return to Top   Return to Content   Lite (Archive) Mode   RSS Syndication