New Forum system requires email address which you used to apply for your account to replace your original username. Password stays the same.Please see this post for more details
http://forum.yealink.com/forum/showthread.php?tid=40344

Yealink Test Club has been officially launched. Please visit post below to get detail information. Come and join us!
http://forum.yealink.com/forum/announcements.php?aid=18

We just had the YMCS online and we are also working on the features plan on the future versions, in this regard we are need to hear your voice about the YMCS.
Please visit : http://forum.yealink.com/forum/showthread.php?tid=42322


Post Reply 
 
Thread Rating:
  • 0 Votes - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
How to register to multiple VoIP servers on different/seperate subnets ?
Author Message
jolouis Offline
Moderator
*****

Posts: 298
Joined: Oct 2013
Reputation: 5
Post: #3
RE: How to register to multiple VoIP servers on different/seperate subnets ?
(03-26-2017 09:20 PM)mscag Wrote:  Some of our T21PE2 users, however, needs to also register through Account-2 to another VoIP server outside our network. Is it possible to also register Account-2 to a VoIP server on Default VLAN ? If yes, how ?

The phones can only connect to a single VLAN; they do not have the ability to run sub-interfaces on them directly so to solve the problem you must look further up the network from the phones.

The way we typically do this type of deployment is to have the PBX run as the DHCP, TFTP and SIP server. Not sure if that is what you have setup or if you are using a separate DHCP server vs SIP server, but either way the goal is the same. You need a Layer 3 device (i.e. router, or server with routing features/multiple IP interfaces) in order to forward traffic from one VLAN to the other. You should easily be able to achieve this by either:
a) setting sub-interfaces on your server/router (one on Voice VLAN, one on default VLAN), and configure routing between them.
or b) Use a Layer 3 capable switch, and configure it with inter-vlan routing (basically it will do the job of your router to forward traffic between the two networks).

Thanks!
03-28-2017 01:17 PM
Find all posts by this user    like0    dislike0 Quote this message in a reply
Post Reply 


Messages In This Thread
RE: How to register to multiple VoIP servers on different/seperate subnets ? - jolouis - 03-28-2017 01:17 PM

Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
  Can't register T21P E2 phone LOU 3 5,050 04-06-2019 08:58 AM
Last Post: Timmy7
  Multiple Lines on a Single Phone TomEdwards 2 2,239 11-21-2017 09:29 PM
Last Post: TomEdwards
  Yealink t series not able to register with Avaya communication server taariq.tomlinson@za.didata.com 2 6,356 12-19-2016 11:20 AM
Last Post: Karl Patrick
  Multiple Ringing Lines on T41P ucidirect 2 3,123 12-05-2016 06:47 AM
Last Post: Lucia_Yealink
  VOIP Yeahlink T28 Line ringtones Dayyan 0 1,732 06-23-2016 07:26 PM
Last Post: Dayyan
  re-REGISTER after network unavailable or network difficulties dlublink 2 5,595 06-04-2016 01:54 AM
Last Post: lewellyn
  Multiple Line Registration kmccracken 3 5,479 12-17-2015 11:19 AM
Last Post: Karl_Yealink
  How Create Multiple Config files Based In Excel mpascuas 3 4,575 11-03-2015 11:15 PM
Last Post: mpascuas
  Register Failed T21 in PBX Asterisk ahidalgo 1 4,535 10-30-2015 02:15 AM
Last Post: James_Yealink
  T48G issue register with PBXww adam.aberle@2icsoftware.com 1 3,143 07-03-2015 07:34 PM
Last Post: Elaine_Yealink

Forum Jump:


User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)

Contact Us   Yealink   Return to Top   Return to Content   Lite (Archive) Mode   RSS Syndication