New Forum system requires email address which you used to apply for your account to replace your original username. Password stays the same.Please see this post for more details
http://forum.yealink.com/forum/showthread.php?tid=40344

Yealink Test Club has been officially launched. Please visit post below to get detail information. Come and join us!
http://forum.yealink.com/forum/announcements.php?aid=18

We just had the YMCS online and we are also working on the features plan on the future versions, in this regard we are need to hear your voice about the YMCS.
Please visit : http://forum.yealink.com/forum/showthread.php?tid=42322


Post Reply 
 
Thread Rating:
  • 1 Votes - 5 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Multicast/Intercom
Author Message
Ryandh Offline
Junior Member
**

Posts: 10
Joined: Aug 2017
Reputation: 0
Post: #6
RE: Multicast/Intercom
(03-14-2017 03:44 PM)Philip954 Wrote:  
(03-14-2017 03:25 PM)jolouis Wrote:  You have your addresing confused. It looks like you're trying to use the address of the SIP server for your multicast page. Instead, you need to use a proper multicast address.

Basically it has nothing to do with your server, it's the address that when you start a page the phone will send the audio packets to. In order for all phones on the network to hear it, you use a special multi-cast address which tells the network equipment (switches, etc) to forward that traffic to all devices who might be listening.

Go back to the Yealink documentation and follow the steps there for setting up multicast paging.

Hi Jolouis,

Thanks for your response. Yes I am using the IP that I got from the phone that I want to make pages. To clarify, I should make an IP multicast address (just pick some numbers to create one)? Apologies for the elementary question.

Hi,

I changed the IP as Jolouis suggested and the multicast system now works! Thank you for your assistance. I opened a case with Vonage 2 months ago and they have no idea what they are doing.

I have Vonage as well and have struggled with this for a month now. How did you get the Multicast / Paging to work?
09-02-2017 09:01 PM
Find all posts by this user    like0    dislike0 Quote this message in a reply
Post Reply 


Messages In This Thread
Multicast/Intercom - Philip954 - 03-13-2017, 03:30 PM
RE: Multicast/Intercom - Lucia_Yealink - 03-14-2017, 06:59 AM
RE: Multicast/Intercom - Philip954 - 03-14-2017, 01:31 PM
RE: Multicast/Intercom - jolouis - 03-14-2017, 03:25 PM
RE: Multicast/Intercom - Philip954 - 03-14-2017, 03:44 PM
RE: Multicast/Intercom - Ryandh - 09-02-2017 09:01 PM

Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
  Multicast Paging - Metaswitch EPP missing "Channel" ahull 1 568 11-27-2018 12:57 PM
Last Post: ahull
  MultiCast Paging CP860 admin.calgary.demac 4 4,479 09-02-2018 04:34 AM
Last Post: Infotec
  Multicast / Paging / Intercom - Yealink T58 Ryandh 14 10,466 08-23-2018 02:44 PM
Last Post: Bezalu
  Multicast options not in manual USTI 1 1,197 01-18-2018 10:22 AM
Last Post: complex1
  Multicast Paging force speaker jolouis 6 5,629 10-14-2016 10:15 PM
Last Post: jolouis
  Autoanswer internal or BLF/intercom combo Jeff 2 3,906 10-30-2014 01:20 AM
Last Post: Jeff
Information T28P Multicast Paging Volume fdtcloud 1 4,191 10-09-2014 08:14 PM
Last Post: Wilson_Yealink
  Multicast paging worked but no longer works plewis@bcradesign.com 3 7,247 08-13-2013 07:37 AM
Last Post: ModCraig
  Multicast paging t32 & t38 stash 1 5,924 01-22-2013 04:31 PM
Last Post: Yealink Support

Forum Jump:


User(s) browsing this thread:

Contact Us   Yealink   Return to Top   Return to Content   Lite (Archive) Mode   RSS Syndication