[YMCS/YDMP Free Trial Program]Yealink would like to offer Free Trial Program of Yealink device management service for our current eligible customers. You can see the details below.
https://www.yealink.com/ydmp-freetrial-2020


Post Reply 
 
Thread Rating:
  • 0 Votes - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
use 2 base for big dect coverage?
Author Message
Flora_Yealink Offline
Senior Member
****

Posts: 265
Joined: Oct 2012
Reputation: 4
Post: #2
RE: use 2 base for big dect coverage?
Hello manne,
In your scenario , maybe you can try to use the bestbase feature, the handset register to two bases , and register the same account on these two bases ,assign the account to the handset.


below is the details :

1. Register the handset to these two bases. For example base1 locates in the floor 1 and the base 2 locates in floor2.

2. Select the option of Bestbase on the handset follow the path: Settings-Registration-Select Base

3. Handset will search for the base stations and select the best signal strength base to connect.

4. When placing an outgoing call from floor 1 and walking to floor 2, it will keep connection with floor 1 base until the signal is too weak to support this call online, then this call will hung up and the handset will connect to another base which with better signal strength automatically.
For example:
Supposed Extension 101 registered in floor 1 base1, Extension 101 registered in floor 2 base2.

101 and 102 all assigned to this handset.
When placing a call from extension 101 and walking from base1 covered range to base2 covered range, this call will hang up first, then connect to base2 automatically .

Would you please test and let us know if it can meet your requirment ?
Best Regards!

Flora
FAE (Field Application Engineer) Department
Yealink Network Technology Co., Ltd.
Website: http://www.yealink.com
03-30-2015 11:27 PM
Find all posts by this user    like0    dislike0 Quote this message in a reply
Post Reply 


Messages In This Thread
RE: use 2 base for big dect coverage? - Flora_Yealink - 03-30-2015 11:27 PM

Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
  Teams enabled Dect graeme.elliott@radius.com 0 211 01-26-2024 07:53 PM
Last Post: graeme.elliott@radius.com
  W80 Base Teams SIP Gateway Ascano 0 1,179 03-06-2023 06:12 PM
Last Post: Ascano
  W56H with W52P Base dmvcomms 7 6,866 03-06-2023 04:39 PM
Last Post: poznaniak
  not able to reigster to the base Janpreet 0 1,359 02-24-2023 12:16 AM
Last Post: Janpreet
  Using a non Yealink DECT phone ttquattroman 1 7,004 01-16-2021 09:05 PM
Last Post: complex1
  internal call between two base stations fails janus 1 7,107 01-07-2021 07:20 PM
Last Post: complex1
  Can't de-register default base Nigutz 9 32,521 07-15-2019 09:11 PM
Last Post: GregoireG
  W52P Dect Interface "Settings" is missing ? CHRIYEA 1 7,633 06-06-2019 08:58 AM
Last Post: complex1
  double base station proximity ipv6fill 2 10,224 03-21-2017 08:39 AM
Last Post: Kevin_Yealink
  New Handset Can't Register to Base SergioA 2 12,679 01-06-2017 06:20 PM
Last Post: SergioA

Forum Jump:


User(s) browsing this thread:

Contact Us   Yealink   Return to Top   Return to Content   Lite (Archive) Mode   RSS Syndication