New Forum system requires email address which you used to apply for your account to replace your original username. Password stays the same.Please see this post for more details
http://forum.yealink.com/forum/showthread.php?tid=40344

Yealink Test Club has been officially launched. Please visit post below to get detail information. Come and join us!
http://forum.yealink.com/forum/announcements.php?aid=18

We just had the YMCS online and we are also working on the features plan on the future versions, in this regard we are need to hear your voice about the YMCS.
Please visit : http://forum.yealink.com/forum/showthread.php?tid=42322


Post Reply 
 
Thread Rating:
  • 0 Votes - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dial Plan to select outgoing account/provider
Author Message
boardshorst Offline
Junior Member
**

Posts: 5
Joined: Sep 2014
Reputation: 1
Post: #1
Dial Plan to select outgoing account/provider
Replacing a Minitar mva11A with W52P with two W52Hs.

I read the W52P supported "dial plans" and up to five accounts/providers.

Did not realize that the "dial plans" do not allow you to route an outgoing call to an specified account/provider based on the dialed prefix like Minitar, Gigaset and others.

We use this to send landline calls to one provider, cell calls to another provider, international calls to another, and service calls to a different provider based on call rates and/or whether they offer access to those service numbers or sometimes a destination (eg one provider recently stopped supporting calls to Isle of Man??)

I attach a sample screen shot from a Minitar that shows all calls commencing with 13 or 1800 routed to provider 3 as the other providers time these calls at a rate or do not support them. 13 is an untimed local call and 1800 is a free call in the PSTN network - provider 3 offers these rates.

Making the user select the account to use is both an extra user intervention and prone to error, with sometimes the call not being placed. This is not the ideal end user experience for the day to day users who do not understand the differences between the various providers offerings/limitations.

I cannot deploy W52Ps for my clients until this is addressed.

Using latest software 25.73.0.20 (Base) and 26.73.0.10 (Handsets) and could not find a way to replicate this functionality.


Attached File(s) Thumbnail(s)
   

W52P - Base 25.81.0.10 2xHandsets 26.81.0.30 3xVOIP Accounts
(This post was last modified: 09-22-2014 09:15 PM by boardshorst.)
09-22-2014 09:02 PM
Find all posts by this user    like1    dislike0 Quote this message in a reply
Post Reply 


Messages In This Thread
Dial Plan to select outgoing account/provider - boardshorst - 09-22-2014 09:02 PM

Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
  W52P won't make outgoing calls Little Assynt 7 15,445 02-05-2018 07:07 AM
Last Post: Evan_Yealink
  W52P single SIP account, concurrent conversations? LookWhosTalking 1 1,607 07-06-2017 04:45 PM
Last Post: jolouis
  W52P - One Way Audio With Outgoing Calls JayFar 3 2,854 06-15-2017 01:37 AM
Last Post: Kevin_Yealink
  How do you delete a SIP account in admin RobertThompson 2 2,089 11-06-2016 01:55 AM
Last Post: ModCraig
  New handset cannot dial out KNERD 2 2,826 11-01-2016 07:54 PM
Last Post: KNERD
  Multiple handsets one account simultaneously talking with each other kronos911gr 0 1,671 07-31-2016 10:33 PM
Last Post: kronos911gr
  Registration loss on account on W52P sabrina@firmtel.com 3 3,950 02-05-2016 05:41 AM
Last Post: mkeuter
  VPBX transfer fails (sends bye to sip provider) vddc 0 1,464 09-01-2015 03:56 PM
Last Post: vddc
  W52P outgoing calls Indus 3 5,206 08-21-2015 08:57 PM
Last Post: Indus
  grab a dial tone when pressing green handset button? asinshesq 0 2,079 03-14-2015 04:38 AM
Last Post: asinshesq

Forum Jump:


User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)

Contact Us   Yealink   Return to Top   Return to Content   Lite (Archive) Mode   RSS Syndication