New Forum system requires email address which you used to apply for your account to replace your original username. Password stays the same.Please see this post for more details
http://forum.yealink.com/forum/showthread.php?tid=40344

Yealink Test Club has been officially launched. Please visit post below to get detail information. Come and join us!
http://forum.yealink.com/forum/announcements.php?aid=18

We just had the YMCS online and we are also working on the features plan on the future versions, in this regard we are need to hear your voice about the YMCS.
Please visit : http://forum.yealink.com/forum/showthread.php?tid=42322


Post Reply 
 
Thread Rating:
  • 0 Votes - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
T22/T28 not connecting to voice vlan
Author Message
imabev Offline
Junior Member
**

Posts: 3
Joined: Jul 2016
Reputation: 0
Post: #1
T22/T28 not connecting to voice vlan
I have many of these phones connected to a 3CX phone system. All are currently working. At one remote location I have replaced a switch (from HP to Dell). The phone are working at this location. However, they will not boot correctly to the voice vlan without intervention.

Here's what happens: Theres two vlans - voice and data. If we take it from the beginning on a factory reset, the phone boots and gets a DHCP IP address on the data vlan. The phone picks up dhcp option 66 and goes to the provisioning server and pulls down the confg. The phone then saves the config but still remains on the data vlan. On all of my other HP switch this happens normally (it switches to the voice vlan).

The only way I can get this to work is: AFTER the phone boots with the provisioning template, I have to shut off the port, remove the data vlan from port (leaving only the voice vlan), allow the phone to boot and then it registers. I can then manually add back in the data vlan to the port and the PC has connectivity.

Theres a piece missing that ultimately switches this phone back to the the voice vlan and I cannot figure it out. I have tried many different options including several combinations of voice vlan config on the switch, lldp, lldp-med, etc...What else can I try?
07-05-2016 11:10 PM
Find all posts by this user    like0    dislike0 Quote this message in a reply
Post Reply 


Messages In This Thread
T22/T28 not connecting to voice vlan - imabev - 07-05-2016 11:10 PM

Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
  How to change voice when busy, waiting and other.. T20P marin 0 400 04-11-2019 12:53 PM
Last Post: marin
  [HELP] T21P VLAN 10 Issue jurgenskrause 4 5,284 08-10-2017 01:29 PM
Last Post: Ret
  Connecting Yealink t22p cascaded tiflami 8 10,489 07-07-2016 05:31 PM
Last Post: jmoore
  T28P Not Showing Voice Message Notifications anymore mazuno13 3 4,077 04-07-2016 02:59 AM
Last Post: mazuno13
  Voice delay Yealink vs Grandstream patbouch 1 5,024 03-04-2016 06:24 AM
Last Post: Klaus_Yealink
  T28P phone - Vlan & LLDP dhcp option toxicfusion 1 3,648 01-05-2016 05:09 AM
Last Post: Karl_Yealink
  connecting yealink t21p over vpn connection with username &password kohan 7 7,908 10-27-2015 11:34 PM
Last Post: James_Yealink
  T23P + Asterisk 11 + SIP Provider -> No voice on call to specific mobile provider nsarris 3 6,168 03-18-2015 11:16 AM
Last Post: James_Yealink
  T22P VLAN not working asmith3006 1 3,806 08-06-2014 07:02 PM
Last Post: asmith3006
  Voice Quality of Headset Jack T22P T22P Guy 5 7,742 03-17-2014 04:34 PM
Last Post: Yealink Support

Forum Jump:


User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)

Contact Us   Yealink   Return to Top   Return to Content   Lite (Archive) Mode   RSS Syndication