New Forum system requires email address which you used to apply for your account to replace your original username. Password stays the same.Please see this post for more details
http://forum.yealink.com/forum/showthread.php?tid=40344

Yealink Test Club has been officially launched. Please visit post below to get detail information. Come and join us!
http://forum.yealink.com/forum/announcements.php?aid=18

We just had the YMCS online and we are also working on the features plan on the future versions, in this regard we are need to hear your voice about the YMCS.
Please visit : http://forum.yealink.com/forum/showthread.php?tid=42322


Post Reply 
 
Thread Rating:
  • 1 Votes - 5 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
DHCP not working on T26P when OpenVPN is enabled.
Author Message
mfvianna Offline
Junior Member
**

Posts: 1
Joined: Jul 2016
Reputation: 0
Post: #11
RE: DHCP not working on T26P when OpenVPN is enabled.
(02-24-2016 09:59 PM)pdugas Wrote:  I'm getting bit by this little nasty as well. Can't reliably switch from using a FQDN to an IP because our VPN server is on a dynamic circuit. Need a fix for this ASAP please.

Oh, I'm using a T22P running the current 7.73.0.50 firmware. Pls fix.

I had to fight with this bug for a few hours before getting into an acceptable workaround.

The bug seems to happen because OpenVPN tries to resolve the FQDN before the phone gets its IP and for some reason it then avoids the phone to get the IP, even if we tell OpenVPN to not attepmt indefinitely (i.e., resolv-retry infinite).

The workaround that worked for me is to fool OpenVPN in the first attempt so that the next time, when it retries 5 seconds later, the network is already available:

Here is the trick:

Where you define your remote in the vpn.cnf like this:
remote whatever-fqdn.you.use port-number

You add a line before it containing a loopback interface reference:
remote 127.0.0.1 any-port-number
remote whatever-fqdn.you.use port-number

For obvious reasons the first server will fail and after 5 secs, OpenVPN will try the second. At this point, the network will already be functional and the FQDN resolution will work.

Hope it works for you too.
(This post was last modified: 07-03-2016 04:58 AM by mfvianna.)
07-03-2016 04:42 AM
Find all posts by this user    like0    dislike0 Quote this message in a reply
Post Reply 


Messages In This Thread
RE: DHCP not working on T26P when OpenVPN is enabled. - mfvianna - 07-03-2016 04:42 AM

Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
  OpenVPN and QoS/TOS roelvanmeer 0 379 02-19-2019 09:27 AM
Last Post: roelvanmeer
  OpenVPN Timeout connecting p2xt 3 1,408 07-13-2018 07:37 PM
Last Post: jolouis
  openvpn w52p setup rafael 4 6,737 08-10-2017 02:03 PM
Last Post: indicato
  can't setup openvpn with t48g zzz 8 7,583 07-18-2017 09:04 AM
Last Post: sj
  T42G dhcp issue Neway 1 2,108 06-15-2017 03:01 AM
Last Post: Karl_Yealink
  T46G Hostname not registering on DHCP fraukas 2 5,030 10-27-2016 12:34 AM
Last Post: fraukas
Sad T41P BLF ligth not working goHelpDesk.com 2 3,033 10-15-2016 02:10 AM
Last Post: ModCraig
  OpenVPN in T27P arcsistemes 1 2,291 07-13-2016 04:50 PM
Last Post: Klaus_Yealink
  Enabling Call Waiting on Yealink T26P CarpeDiemTim 17 27,647 07-01-2016 02:30 PM
Last Post: milenabraham
  T21P : no audio when connect via openvpn kohan 2 2,969 04-16-2016 12:43 AM
Last Post: kohan

Forum Jump:


User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)

Contact Us   Yealink   Return to Top   Return to Content   Lite (Archive) Mode   RSS Syndication