New Forum system requires email address which you used to apply for your account to replace your original username. Password stays the same.Please see this post for more details
http://forum.yealink.com/forum/showthread.php?tid=40344

Yealink Test Club has been officially launched. Please visit post below to get detail information. Come and join us!
http://forum.yealink.com/forum/announcements.php?aid=18

We just had the YMCS online and we are also working on the features plan on the future versions, in this regard we are need to hear your voice about the YMCS.
Please visit : http://forum.yealink.com/forum/showthread.php?tid=42322


Post Reply 
 
Thread Rating:
  • 1 Votes - 5 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
DHCP not working on T26P when OpenVPN is enabled.
Author Message
benohill Offline
Junior Member
**

Posts: 1
Joined: Nov 2015
Reputation: 0
Post: #6
RE: DHCP not working on T26P when OpenVPN is enabled.
(11-10-2015 09:46 PM)LandonL Wrote:  So I am having some trouble when setting up T26P phones to use VPN to connect to the main office PBX.

Basically, the problem arises when the phones are set to use DHCP to acquire an IP from their LAN, if the VPN is enabled the phone just continually says "Obtaining IP Address".

If I set a static IP on the phone, and enable the VPN, then everything works fine.

The problem is we have several phones we need to send to remote employees, so they just need to be able to plug them up and they will work.

The phones use the 6.73.0.50 firmware.

Is this a bug in the firmware? Where VPN only works if the phone has a static LAN IP?

Sorry for my english. I have same problem with T20p and 73 firmware (9.73.0.50 and 9.73.193.50 too). The phone only pick up adress when i disconnect end reconnect phisically the ethernet plug. But for me the static adress doesnt help, because then the phone cannot connect to the PBX behind the VPN (only in dhcp client mode and after phisical disconnect-reconnect). The only solution for me, was the downgrade to a 72 firmware (9.72.0.80).
(This post was last modified: 11-27-2015 02:55 PM by benohill.)
11-27-2015 02:52 PM
Find all posts by this user    like0    dislike0 Quote this message in a reply
Post Reply 


Messages In This Thread
RE: DHCP not working on T26P when OpenVPN is enabled. - benohill - 11-27-2015 02:52 PM

Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
  OpenVPN and QoS/TOS roelvanmeer 0 380 02-19-2019 09:27 AM
Last Post: roelvanmeer
  OpenVPN Timeout connecting p2xt 3 1,410 07-13-2018 07:37 PM
Last Post: jolouis
  openvpn w52p setup rafael 4 6,743 08-10-2017 02:03 PM
Last Post: indicato
  can't setup openvpn with t48g zzz 8 7,589 07-18-2017 09:04 AM
Last Post: sj
  T42G dhcp issue Neway 1 2,112 06-15-2017 03:01 AM
Last Post: Karl_Yealink
  T46G Hostname not registering on DHCP fraukas 2 5,033 10-27-2016 12:34 AM
Last Post: fraukas
Sad T41P BLF ligth not working goHelpDesk.com 2 3,036 10-15-2016 02:10 AM
Last Post: ModCraig
  OpenVPN in T27P arcsistemes 1 2,292 07-13-2016 04:50 PM
Last Post: Klaus_Yealink
  Enabling Call Waiting on Yealink T26P CarpeDiemTim 17 27,660 07-01-2016 02:30 PM
Last Post: milenabraham
  T21P : no audio when connect via openvpn kohan 2 2,973 04-16-2016 12:43 AM
Last Post: kohan

Forum Jump:


User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)

Contact Us   Yealink   Return to Top   Return to Content   Lite (Archive) Mode   RSS Syndication