[YMCS/YDMP Free Trial Program]Yealink would like to offer Free Trial Program of Yealink device management service for our current eligible customers. You can see the details below.
https://www.yealink.com/ydmp-freetrial-2020


Post Reply 
 
Thread Rating:
  • 0 Votes - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Local SIP Port - Allow port range or port value equal to 0!
Author Message
ruiseixas Offline
Junior Member
**

Posts: 34
Joined: May 2013
Reputation: 0
Post: #1
Lightbulb Local SIP Port - Allow port range or port value equal to 0!
Hi folks,

Due to bad routing, or bad routers, it may be difficult to make a registration on a given Local SIP Port defined in the yealink phone, in my case, a T20P, but surely the same for other models to!

So, it will be nice, if the phone was able to try each port in a given range until successfully register!

I think some PC software already do this...

Another alternative is the possibility of given a value equal to '0' for the Local SIP Port! This way the phone would try multiple ports until a successful registration. Big Grin

Regards,
Rui

PS - Needless to say that as soon as it lose the registration it tries to reconnect in the following ports until success!
(This post was last modified: 10-08-2013 01:33 AM by ruiseixas.)
10-07-2013 05:37 AM
Find all posts by this user    like0    dislike0 Quote this message in a reply
Yealink Support Offline
Administrator
*******

Posts: 2,684
Joined: Dec 2012
Reputation: 24
Post: #2
RE: Local SIP Port - Allow port range or port value equal to 0!
Hi Ruiseixas,

Currently Yealink Phone only support the fixed port for registeration. Yealink phone should match the SIP port which predefined by the SIP Server in order to register the account. Thank you for providing this idea so that we can continue imporving our product.

Best Regards
10-14-2013 04:03 PM
Find all posts by this user    like0    dislike0 Quote this message in a reply
ruiseixas Offline
Junior Member
**

Posts: 34
Joined: May 2013
Reputation: 0
Post: #3
RE: Local SIP Port - Allow port range or port value equal to 0!
Hi,

Thanks for the answer.

I switch the gateway router and the problem persisted, registration lost after a while, I also try some ports reserved for the VPN protocol, that normally pass through firewalls, with no success:
Code:
IPSec    500    UDP
L2TP    1701    UDP

Because the problem of unstable registration persisted, and because now I'm in Algeria, I start to conclude that maybe the ADSL service has a firewall configuration that blocks ports with traffic similar to SIP! After changing the local SIP port, the registration is immediate and an important detail to support this suspicion, is that registrations with less registration expire time are blocked earlier... Dodgy

Regards,
Rui

Code:
Firmware Version           9.71.0.140
Hardware Version           7.0.1.61
(This post was last modified: 10-25-2013 06:44 AM by ruiseixas.)
10-25-2013 06:40 AM
Find all posts by this user    like1    dislike0 Quote this message in a reply
micster Offline
Junior Member
**

Posts: 1
Joined: Apr 2015
Reputation: 0
Post: #4
RE: Local SIP Port - Allow port range or port value equal to 0!
We too have been having this problem for years with hundreds of customers on different ISPs. The only thing I can think is that because we use registration timeout of 120 it will happen more frequently. The response by the administrator mentions that it needs to be the same port that is used by the SIP server, but we are not talking about the proxy port, we are talking about the local listen port, AKA the src port. Currently we randomize the listen port and change it when customers have this problem. This is not a good solution. There should be another option and I have to believe it is already available in the phone, it is just not readily apparent.
04-03-2015 04:11 AM
Find all posts by this user    like0    dislike0 Quote this message in a reply
James_Yealink Offline
Administrator
*******

Posts: 1,159
Joined: Aug 2014
Reputation: 8
Post: #5
RE: Local SIP Port - Allow port range or port value equal to 0!
Hi Micster,

If you register through TCP or TLS phone will use a random source port.
But to UDP protocol, phone can only use a fixed source port now.

Regards,
James
04-03-2015 07:00 PM
Find all posts by this user    like0    dislike0 Quote this message in a reply
VOIP Offline
Member
***

Posts: 52
Joined: Nov 2012
Reputation: 0
Post: #6
RE: Local SIP Port - Allow port range or port value equal to 0!
I think you are looking for

sip.listen_port =
03-27-2017 05:48 PM
Find all posts by this user    like0    dislike0 Quote this message in a reply
Post Reply 


Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
  Add extra functionality to T48S USB port Bertin 0 1,520 06-19-2018 06:45 AM
Last Post: Bertin
  Local account should not go through VPN avayablix 17 12,205 03-14-2018 02:05 AM
Last Post: Aishion_Yealink
  Allow extension over VPN + local account avayax 6 5,672 03-13-2018 03:56 AM
Last Post: Aishion_Yealink
  Add USB port to power external device (DECT handset dock, headset, ...) oliv 2 3,769 12-27-2016 05:19 PM
Last Post: oliv
  Transparent PC port [SOLVED] Ret 7 13,901 11-28-2014 04:30 AM
Last Post: Ret

Forum Jump:


User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)

Contact Us   Yealink   Return to Top   Return to Content   Lite (Archive) Mode   RSS Syndication