[YMCS/YDMP Free Trial Program]Yealink would like to offer Free Trial Program of Yealink device management service for our current eligible customers. You can see the details below.
https://www.yealink.com/ydmp-freetrial-2020


Post Reply 
 
Thread Rating:
  • 0 Votes - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
EXP39 buttons fail to change status, phone requires reboot to fix
Author Message
Benoiti Offline
Junior Member
**

Posts: 5
Joined: Jun 2013
Reputation: 0
Post: #1
EXP39 buttons fail to change status, phone requires reboot to fix
Hello, I have an ongoing issue with two remote extensions (T28P) with EXP39 consoles.

System: FreePBX Stable-3.211.63-10 64Bit running on Intel DN2800MT, 2gb ram with 64gb SSD

Yealink T28P firmware: 2.70.0.140
Hardware version: 1.0.0.39

EXP39 firmware: 5.16.0.0
Hardware version: 32.0.0.0

There are eight phone/console extensions on the local network and two phone/console extensions in another city which connect over the internet.

At least once a day, either of the two phones will receive notification packets of incoming calls and the console BLF LEDs will flash to indicate which extensions are ringing. When the call is answered, one of the LED's will continue to flash and the status icon on the LCD will still show the station as ringing. In this condition, the extension cannot be dialed by pressing the BLF button.

It us usually the extension that picked up the call. Sometimes, the extension will appear busy even though the call has ended. This only happens on the two remote extensions, never any of the local phones. I suspect this is partly caused by packet loss since we have a poor carrier system here and I have configured TCP on all extensions, as UDP is too unreliable over the public internet.

I tried calling the extensions in the hope that Asterisk would send out new status notifications to the extensions and cause the buttons to reset, but nothing seems to work and rebooting the phones is the only way to reset the LED's and the LCD display.
06-19-2013 04:26 PM
Find all posts by this user    like0    dislike0 Quote this message in a reply
Yealink Support Offline
Administrator
*******

Posts: 2,684
Joined: Dec 2012
Reputation: 24
Post: #2
RE: EXP39 buttons fail to change status, phone requires reboot to fix
Hi Maerkis,
1. So only two remote phones can't change the BLF LED status? You connect one EXP39 on these two phones?
2. What about DSS key LED status on the phone DSS key, but not on EXP39? those 10 DSS keys also have this issue?
3.In this case, i am afraid we need logs on these two remote phones for analyzing.
Could you provide PCAP trace, syslog(level 6) and config.bin file to us, so we can analyze?
Before you export the syslog, please set log level as 6, and reboot the phone, then click Start,and reproduce the issue, then click Stop,and export the trace, syslog, config,bin to us.
(About where to export these files, please refer to attached screenshot.)
These three files are very important for us, hope you can kindly understand.
Thanks.


Attached File(s) Thumbnail(s)
   
06-20-2013 02:12 PM
Find all posts by this user    like0    dislike0 Quote this message in a reply
Benoiti Offline
Junior Member
**

Posts: 5
Joined: Jun 2013
Reputation: 0
Post: #3
RE: EXP39 buttons fail to change status, phone requires reboot to fix
1. Only two of the phones are remote from the office, the others are on the same local lan as the PBX. Both of the remote extensions have one EXP39 each.
2. I'll try adding some extensions to the phone DSS keys and see what happens.
3. How long can the log capture run on the phones? It may be a day before I see the issue reproduced.

Also, what is a safe way to send the config to you?
(This post was last modified: 06-20-2013 07:49 PM by Benoiti.)
06-20-2013 07:47 PM
Find all posts by this user    like0    dislike0 Quote this message in a reply
Yealink Support Offline
Administrator
*******

Posts: 2,684
Joined: Dec 2012
Reputation: 24
Post: #4
RE: EXP39 buttons fail to change status, phone requires reboot to fix
Hi you can send the trace,syslog, config.bin file to support@yealink.com
For example, if the issue happen about in afternoon, you can start the PCAP trace before afternoon.
Thanks.
06-21-2013 02:12 PM
Find all posts by this user    like0    dislike0 Quote this message in a reply
Post Reply 


Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
  How to change voice when busy, waiting and other.. T20P marin 0 1,168 04-11-2019 12:53 PM
Last Post: marin
  T29g mount to analog phone mount Lisbon Creek 0 1,431 12-14-2018 02:42 PM
Last Post: Lisbon Creek
  Ringtone over 100kb in size and change the default tone Sv9t 4 7,496 02-12-2018 10:23 AM
Last Post: hand
  Enter SIP Server on phone interface afsfwmw90rfj 10 10,935 06-01-2017 04:55 PM
Last Post: complex1
  Can't pick up another line when phone rings Barnabas 4 10,452 11-04-2016 03:31 PM
Last Post: gdrewry
  Fail to download remote phonebook (XML) gradash 1 8,707 10-15-2016 02:05 AM
Last Post: CWR
  T20p phone No Services. srini 1 4,341 09-26-2016 10:14 PM
Last Post: Lucia_Yealink
  T27P Remote Phone Book "URL is empty" rpenner 0 2,776 08-26-2016 02:19 AM
Last Post: rpenner
  T28P Phone identifies itself by IP address instead of user and extension mazuno13 5 6,130 03-08-2016 01:24 AM
Last Post: mazuno13
  T28P phone - Vlan & LLDP dhcp option toxicfusion 1 4,693 01-05-2016 05:09 AM
Last Post: Karl_Yealink

Forum Jump:


User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)

Contact Us   Yealink   Return to Top   Return to Content   Lite (Archive) Mode   RSS Syndication