New Forum system requires email address which you used to apply for your account to replace your original username. Password stays the same.Please see this post for more details
http://forum.yealink.com/forum/showthread.php?tid=40344

Yealink Test Club has been officially launched. Please visit post below to get detail information. Come and join us!
http://forum.yealink.com/forum/announcements.php?aid=18

We just had the YMCS online and we are also working on the features plan on the future versions, in this regard we are need to hear your voice about the YMCS.
Please visit : http://forum.yealink.com/forum/showthread.php?tid=42322


Post Reply 
 
Thread Rating:
  • 0 Votes - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
T28P&T38G "Softkey:Dial" not working in XML Browser
Author Message
crtg08 Offline
Junior Member
**

Posts: 7
Joined: Jun 2013
Reputation: 0
Post: #1
T28P&T38G "Softkey:Dial" not working in XML Browser
Hello,
I have xml file for text menu but "Softkey:Dial" function not work..
Is there any wrong in Xml file?

-----------------My XML File-----------------------------------------------
<?xml version="1.0" encoding="ISO-8859-1"?>
<YealinkIPPhoneTextMenu
defaultIndex=""
style="numbered"
Beep="yes"
cancelAction=""
wrapList="yes"
Timeout="50"
LockIn="no"
>

<Title wrap="yes" >TextMenu</Title>

<MenuItem>
<Prompt>Contact Name 1</Prompt>
<URI>1001</URI>
<Dial>1001</Dial>
</MenuItem>

<MenuItem>
<Prompt>Contact Name 2</Prompt>
<URI>1002</URI>
<Dial>1002</Dial>
</MenuItem>

<SoftKey index="1">
<Label>exit</Label>
<URI>SoftKey:Exit</URI>
</SoftKey>

<SoftKey index="2">
<Label>Dial</Label>
<URI>Softkey:Dial</URI>
</SoftKey>

</YealinkIPPhoneTextMenu>
(This post was last modified: 06-18-2013 04:34 PM by crtg08.)
06-18-2013 04:31 PM
Find all posts by this user    like0    dislike0 Quote this message in a reply
ModCraig Offline
Moderator
*****

Posts: 716
Joined: May 2013
Reputation: 7
Post: #2
RE: T28P&T38G "Softkey:Dial" not working in XML Browser
You do not need to specify the Softkeys. They will appear automatically. Also, the URI needs to be DIAL:xxxx

PHP Code:
<?xml version="1.0" encoding="ISO-8859-1"?>
 <YealinkIPPhoneTextMenu defaultIndex=""  style="numbered" beep="no" cancelAction="" wrapList="yes" Timeout="50" LockIn="no" 
>

<Title wrap="yes" >Call Someone</Title>
 
<MenuItem>
<Prompt>Contact Name 1</Prompt>
<URI>Dial:1001</URI>
</MenuItem>
 
<MenuItem>
<Prompt>Contact Name 2</Prompt>
<URI>Dial:1002</URI>
</MenuItem>
 
</YealinkIPPhoneTextMenu> 
(This post was last modified: 06-19-2013 07:24 AM by ModCraig.)
06-19-2013 07:22 AM
Find all posts by this user    like0    dislike0 Quote this message in a reply
crtg08 Offline
Junior Member
**

Posts: 7
Joined: Jun 2013
Reputation: 0
Post: #3
RE: T28P&T38G "Softkey:Dial" not working in XML Browser
Hey,

Firstly thank you so much İt works fine Smile but I have problem again.. Sad
Although I set my local language in "YealinkIPPhoneInputScreen".but some local characters( 'Ç, Ö, I, Ş, Ü, Ğ' ) are changing when it post as parameter..
by the way I'm using UTF-8

How can i do at this point..?

Thanks..

(06-19-2013 07:22 AM)craigreilly Wrote:  You do not need to specify the Softkeys. They will appear automatically. Also, the URI needs to be DIAL:xxxx

PHP Code:
<?xml version="1.0" encoding="ISO-8859-1"?>
 <YealinkIPPhoneTextMenu defaultIndex=""  style="numbered" beep="no" cancelAction="" wrapList="yes" Timeout="50" LockIn="no" 
>

<Title wrap="yes" >Call Someone</Title>
 
<MenuItem>
<Prompt>Contact Name 1</Prompt>
<URI>Dial:1001</URI>
</MenuItem>
 
<MenuItem>
<Prompt>Contact Name 2</Prompt>
<URI>Dial:1002</URI>
</MenuItem>
 
</YealinkIPPhoneTextMenu> 
06-19-2013 04:26 PM
Find all posts by this user    like0    dislike0 Quote this message in a reply
ModCraig Offline
Moderator
*****

Posts: 716
Joined: May 2013
Reputation: 7
Post: #4
RE: T28P&T38G "Softkey:Dial" not working in XML Browser
Sorry - I have not done any POSTs with the XML Browser. I really only use it on my Receptionst phone to route the main trunk
Available
Away
Closed
Weekend
06-19-2013 11:16 PM
Find all posts by this user    like0    dislike0 Quote this message in a reply
jasit Offline
Member
***

Posts: 85
Joined: Mar 2013
Reputation: 0
Post: #5
RE: T28P&T38G "Softkey:Dial" not working in XML Browser
(06-19-2013 11:16 PM)craigreilly Wrote:  Sorry - I have not done any POSTs with the XML Browser. I really only use it on my Receptionst phone to route the main trunk
Available
Away
Closed
Weekend

Hey Craig, do you have a sample of your code, I want to do something about the DND with the Yealink and 3cx system, and based on your Available Away and Closed, I think I might know how to do.
06-20-2013 12:29 AM
Find all posts by this user    like0    dislike0 Quote this message in a reply
ModCraig Offline
Moderator
*****

Posts: 716
Joined: May 2013
Reputation: 7
Post: #6
RE: T28P&T38G "Softkey:Dial" not working in XML Browser
I will send a Dropbox link when I get to office later.
06-21-2013 12:19 AM
Find all posts by this user    like0    dislike0 Quote this message in a reply
ModCraig Offline
Moderator
*****

Posts: 716
Joined: May 2013
Reputation: 7
Post: #7
RE: T28P&T38G "Softkey:Dial" not working in XML Browser
(06-21-2013 12:19 AM)craigreilly Wrote:  I will send a Dropbox link when I get to office later.


https://www.dropbox.com/s/io3nfsad92nk7fa/xml.zip

This was on a T28 - but should be pretty similar for the T38.
06-21-2013 04:27 AM
Find all posts by this user    like0    dislike0 Quote this message in a reply
Post Reply 


Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
  Blind transfer not working on hangup bug mrabbitt@clarkecounty.gov 1 211 12-04-2019 04:33 PM
Last Post: Phil_Yealink
  T28P & T38G: Speed Dial delay or pause between DTMF yoda72 70 161,159 08-18-2019 09:06 PM
Last Post: HotlineExperts
  Softphone XML-Browser Support justingoldberg 6 851 08-15-2019 02:52 PM
Last Post: justingoldberg
  T41S admin login not working ayfrolov82 1 659 05-20-2019 12:34 PM
Last Post: Simons_Yealink
  Phones Web UI Not Working after Firmware Update Rockses 0 594 04-09-2019 01:24 PM
Last Post: Rockses
  Admin log in not working Vortex 5 3,680 03-17-2019 04:01 PM
Last Post: complex1
  Click to dial from web browser h2g-vaka 4 1,598 03-15-2019 07:53 AM
Last Post: banderlog
  Dial from Windows Pox 0 690 11-06-2018 02:52 PM
Last Post: Pox
  Placing outgoing calls from web browser or softphone. Shenmue232 0 934 05-27-2018 02:02 PM
Last Post: Shenmue232
  Dial Now Rule Issue when Transfer IPBX 3 2,271 03-19-2018 04:26 PM
Last Post: IPBX

Forum Jump:


User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)

Contact Us   Yealink   Return to Top   Return to Content   Lite (Archive) Mode   RSS Syndication