[YMCS/YDMP Free Trial Program]Yealink would like to offer Free Trial Program of Yealink device management service for our current eligible customers. You can see the details below.
https://www.yealink.com/ydmp-freetrial-2020


Post Reply 
 
Thread Rating:
  • 0 Votes - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
T28P&T38G "Softkey:Dial" not working in XML Browser
Author Message
crtg08 Offline
Junior Member
**

Posts: 7
Joined: Jun 2013
Reputation: 0
Post: #1
T28P&T38G "Softkey:Dial" not working in XML Browser
Hello,
I have xml file for text menu but "Softkey:Dial" function not work..
Is there any wrong in Xml file?

-----------------My XML File-----------------------------------------------
<?xml version="1.0" encoding="ISO-8859-1"?>
<YealinkIPPhoneTextMenu
defaultIndex=""
style="numbered"
Beep="yes"
cancelAction=""
wrapList="yes"
Timeout="50"
LockIn="no"
>

<Title wrap="yes" >TextMenu</Title>

<MenuItem>
<Prompt>Contact Name 1</Prompt>
<URI>1001</URI>
<Dial>1001</Dial>
</MenuItem>

<MenuItem>
<Prompt>Contact Name 2</Prompt>
<URI>1002</URI>
<Dial>1002</Dial>
</MenuItem>

<SoftKey index="1">
<Label>exit</Label>
<URI>SoftKey:Exit</URI>
</SoftKey>

<SoftKey index="2">
<Label>Dial</Label>
<URI>Softkey:Dial</URI>
</SoftKey>

</YealinkIPPhoneTextMenu>
(This post was last modified: 06-18-2013 04:34 PM by crtg08.)
06-18-2013 04:31 PM
Find all posts by this user    like0    dislike0 Quote this message in a reply
ModCraig Offline
Moderator
*****

Posts: 716
Joined: May 2013
Reputation: 7
Post: #2
RE: T28P&T38G "Softkey:Dial" not working in XML Browser
You do not need to specify the Softkeys. They will appear automatically. Also, the URI needs to be DIAL:xxxx

PHP Code:
<?xml version="1.0" encoding="ISO-8859-1"?>
 <YealinkIPPhoneTextMenu defaultIndex=""  style="numbered" beep="no" cancelAction="" wrapList="yes" Timeout="50" LockIn="no" 
>

<Title wrap="yes" >Call Someone</Title>
 
<MenuItem>
<Prompt>Contact Name 1</Prompt>
<URI>Dial:1001</URI>
</MenuItem>
 
<MenuItem>
<Prompt>Contact Name 2</Prompt>
<URI>Dial:1002</URI>
</MenuItem>
 
</YealinkIPPhoneTextMenu> 
(This post was last modified: 06-19-2013 07:24 AM by ModCraig.)
06-19-2013 07:22 AM
Find all posts by this user    like0    dislike0 Quote this message in a reply
crtg08 Offline
Junior Member
**

Posts: 7
Joined: Jun 2013
Reputation: 0
Post: #3
RE: T28P&T38G "Softkey:Dial" not working in XML Browser
Hey,

Firstly thank you so much İt works fine Smile but I have problem again.. Sad
Although I set my local language in "YealinkIPPhoneInputScreen".but some local characters( 'Ç, Ö, I, Ş, Ü, Ğ' ) are changing when it post as parameter..
by the way I'm using UTF-8

How can i do at this point..?

Thanks..

(06-19-2013 07:22 AM)craigreilly Wrote:  You do not need to specify the Softkeys. They will appear automatically. Also, the URI needs to be DIAL:xxxx

PHP Code:
<?xml version="1.0" encoding="ISO-8859-1"?>
 <YealinkIPPhoneTextMenu defaultIndex=""  style="numbered" beep="no" cancelAction="" wrapList="yes" Timeout="50" LockIn="no" 
>

<Title wrap="yes" >Call Someone</Title>
 
<MenuItem>
<Prompt>Contact Name 1</Prompt>
<URI>Dial:1001</URI>
</MenuItem>
 
<MenuItem>
<Prompt>Contact Name 2</Prompt>
<URI>Dial:1002</URI>
</MenuItem>
 
</YealinkIPPhoneTextMenu> 
06-19-2013 04:26 PM
Find all posts by this user    like0    dislike0 Quote this message in a reply
ModCraig Offline
Moderator
*****

Posts: 716
Joined: May 2013
Reputation: 7
Post: #4
RE: T28P&T38G "Softkey:Dial" not working in XML Browser
Sorry - I have not done any POSTs with the XML Browser. I really only use it on my Receptionst phone to route the main trunk
Available
Away
Closed
Weekend
06-19-2013 11:16 PM
Find all posts by this user    like0    dislike0 Quote this message in a reply
jasit Offline
Member
***

Posts: 85
Joined: Mar 2013
Reputation: 0
Post: #5
RE: T28P&T38G "Softkey:Dial" not working in XML Browser
(06-19-2013 11:16 PM)craigreilly Wrote:  Sorry - I have not done any POSTs with the XML Browser. I really only use it on my Receptionst phone to route the main trunk
Available
Away
Closed
Weekend

Hey Craig, do you have a sample of your code, I want to do something about the DND with the Yealink and 3cx system, and based on your Available Away and Closed, I think I might know how to do.
06-20-2013 12:29 AM
Find all posts by this user    like0    dislike0 Quote this message in a reply
ModCraig Offline
Moderator
*****

Posts: 716
Joined: May 2013
Reputation: 7
Post: #6
RE: T28P&T38G "Softkey:Dial" not working in XML Browser
I will send a Dropbox link when I get to office later.
06-21-2013 12:19 AM
Find all posts by this user    like0    dislike0 Quote this message in a reply
ModCraig Offline
Moderator
*****

Posts: 716
Joined: May 2013
Reputation: 7
Post: #7
RE: T28P&T38G "Softkey:Dial" not working in XML Browser
(06-21-2013 12:19 AM)craigreilly Wrote:  I will send a Dropbox link when I get to office later.


https://www.dropbox.com/s/io3nfsad92nk7fa/xml.zip

This was on a T28 - but should be pretty similar for the T38.
06-21-2013 04:27 AM
Find all posts by this user    like0    dislike0 Quote this message in a reply
Post Reply 


Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
  V85 VPN no longer working avayax 0 76 06-22-2020 10:00 AM
Last Post: avayax
  Phones Web UI Not Working after Firmware Update Rockses 2 1,564 05-26-2020 02:44 PM
Last Post: Lewis-H
  Jabra microphone not working with EHS40 Adapter chair 1 374 03-09-2020 08:01 PM
Last Post: Yisroel_MongoTEL
  Blind transfer not working on hangup bug mrabbitt@clarkecounty.gov 1 743 12-04-2019 04:33 PM
Last Post: Phil_Yealink
  T28P & T38G: Speed Dial delay or pause between DTMF yoda72 70 176,229 08-18-2019 09:06 PM
Last Post: HotlineExperts
  Softphone XML-Browser Support justingoldberg 6 2,602 08-15-2019 02:52 PM
Last Post: justingoldberg
  T41S admin login not working ayfrolov82 1 1,192 05-20-2019 12:34 PM
Last Post: Simons_Yealink
  Admin log in not working Vortex 5 4,746 03-17-2019 04:01 PM
Last Post: complex1
  Click to dial from web browser h2g-vaka 4 2,486 03-15-2019 07:53 AM
Last Post: banderlog
  Dial from Windows Pox 0 1,002 11-06-2018 02:52 PM
Last Post: Pox

Forum Jump:


User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)

Contact Us   Yealink   Return to Top   Return to Content   Lite (Archive) Mode   RSS Syndication