[YMCS/YDMP Free Trial Program]Yealink would like to offer Free Trial Program of Yealink device management service for our current eligible customers. You can see the details below.
https://www.yealink.com/ydmp-freetrial-2020


Post Reply 
 
Thread Rating:
  • 0 Votes - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
accidental call forward T20
Author Message
akronis Offline
Junior Member
**

Posts: 4
Joined: Jun 2013
Reputation: 0
Post: #1
accidental call forward T20
I have a problem with some users in a instalation .

Sometimes some extensions ( T20 ) apear as a "forward to xxxx " when xxxx is another extension. The user tell to us ( IT Staff ) that they didn`t touch anything

What kind of "hidden code" that can activate the call fwd function ?

Regards
06-18-2013 02:29 AM
Find all posts by this user    like0    dislike0 Quote this message in a reply
Yealink Support Offline
Administrator
*******

Posts: 2,684
Joined: Dec 2012
Reputation: 24
Post: #2
RE: accidental call forward T20
Hi Akronis,
There are several way to active this forward function:
1. In the webpage-Features-Forward
2. In the LCD-Menu-Features-Call Forward
3. Server provide a forward feature code, for example, you press *8 then the phone will active forward feature, you press *9 the phone will deactive forward feature.
In this case, you can ask your administrator for this feature code.
Thanks.
06-18-2013 10:11 AM
Find all posts by this user    like0    dislike0 Quote this message in a reply
akronis Offline
Junior Member
**

Posts: 4
Joined: Jun 2013
Reputation: 0
Post: #3
RE: accidental call forward T20
In this case we want to disable the ability for the user to "forward· the phone accidentally , is this possible?

We are in a asterisk enviroment ,so to do a call forward server based they must dial a lot of numbers ( *xx + extension etc )
and this feature is disabled in the server .

We think this is a firmware bug ? Version 9.60.0.140
(This post was last modified: 06-18-2013 10:46 PM by akronis.)
06-18-2013 09:23 PM
Find all posts by this user    like0    dislike0 Quote this message in a reply
Yealink Support Offline
Administrator
*******

Posts: 2,684
Joined: Dec 2012
Reputation: 24
Post: #4
RE: accidental call forward T20
Hi Akronis,
Please upgrade to our latest firmware 9.70.0.140 and check again:
http://www.yealink.com/Upload/firmware/T....0.140.zip
And could you disable forward feature on these phones via auto provisioning?
-----------------------------------
#!version:1.0.0.1
forward.always.enable = 0
forward.busy.enable = 0
forward.no_answer.enable =0
-----------------------------------
06-19-2013 10:39 AM
Find all posts by this user    like0    dislike0 Quote this message in a reply
Mauro Offline
Member
***

Posts: 58
Joined: Nov 2012
Reputation: 1
Post: #5
RE: accidental call forward T20
Just a notice: I don't know if with V70 firmware it works the same, but at least with V61 firmware, you may still read "forwarded to xxx" also after you already disabled forwarding. I think in case the phone actually forwarded a call, this text appears in the place of the usual "x lost calls", to inform you it has forwarded at least one call. Just press up arrow (calls list) and exit, and the message will be gone.
To know if forwarding is currently active or not, refer to the forwarding icon, not to that text.

PS: Quick way to enable/disable total forwarding: TRAN or FORWARD key: you may tell your users to just press that key again if they notice they have the forwarding icon on.
(This post was last modified: 06-20-2013 10:58 PM by Mauro.)
06-20-2013 10:57 PM
Find all posts by this user    like0    dislike0 Quote this message in a reply
akronis Offline
Junior Member
**

Posts: 4
Joined: Jun 2013
Reputation: 0
Post: #6
RE: accidental call forward T20
In my auto prov config files ( mac xxx.cfg ) i have this configuration parameter who refer to Forward feature.

[ Forward ]
path = /config/Features/Forward.cfg
Type = 0
AlwaysForward =
BusyForward =
NoAnswerForward =
AfterRingTimes = 10
Active = 0
BusyNoAnswerForward =
BusyNoAfterRingTimes = 10

Y must put "0" in the

AlwaysForward =
BusyForward =
NoAnswerForward =

?

Thanks
06-26-2013 08:21 PM
Find all posts by this user    like0    dislike0 Quote this message in a reply
Mauro Offline
Member
***

Posts: 58
Joined: Nov 2012
Reputation: 1
Post: #7
RE: accidental call forward T20
(06-26-2013 08:21 PM)akronis Wrote:  Y must put "0" in the

AlwaysForward =
BusyForward =
NoAnswerForward =

?
I suppose you may try a such thing. However, I don't know if that would prevent users from changing forwarding options on the phone (and if the user would change it, I can imagine the provisioning value would be re-applied only when the phone will perform provisioning again).

And however, I suppose that totally prohibiting call forwarding (if possible) just to avoid random errors would be overkill: call forwarding can be a very useful feature.
06-26-2013 08:27 PM
Find all posts by this user    like0    dislike0 Quote this message in a reply
akronis Offline
Junior Member
**

Posts: 4
Joined: Jun 2013
Reputation: 0
Post: #8
RE: accidental call forward T20
The only way to forward the phone across the keys menu is in menu-features-callforward ?

Perhaps they really try to "transfer" the call to a desired extension but accidentaly they "forward" the calls , maybe that's because of some strange behavior of transfer key

We try make some changes and reply

Thanks
06-27-2013 01:30 AM
Find all posts by this user    like0    dislike0 Quote this message in a reply
Mauro Offline
Member
***

Posts: 58
Joined: Nov 2012
Reputation: 1
Post: #9
RE: accidental call forward T20
IIRC, the "TRAN" or "FORWARD" key acts as "transfer the current call" if you press it during an active call... while acts as "always forward on/off" (causing "forwarding" icon appear and disappear) if you press it while there are no active calls.
06-27-2013 01:45 PM
Find all posts by this user    like0    dislike0 Quote this message in a reply
Yealink Support Offline
Administrator
*******

Posts: 2,684
Joined: Dec 2012
Reputation: 24
Post: #10
RE: accidental call forward T20
Hello all,
Sorry i am not understand well.
If you didn't configure the forward number in the phone, even you press forward/transfer button, the phone will not forward to any number.
Hi Mauro,
So now you mean your users phone always display forward icon? And they will forward all the calls to other phones?
Is it because they configure the forward feature on the phone? And you said you already disable forward feature on server? So maybe they use forward feature code to enable this feature on the server?
Sorry could you clarify that what help you need now? And what's the firmware are you using now?
Thanks.
06-27-2013 02:06 PM
Find all posts by this user    like0    dislike0 Quote this message in a reply
Post Reply 


Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
  T28P foward call doesn´t work with 2.73.0.50 Tato 4 7,426 09-14-2020 03:49 PM
Last Post: complex1
  Call forwarding with SIP devices Yealink and Cisco Call Manager CUCM joao.schlemm 7 18,496 08-03-2018 08:03 PM
Last Post: MarkLReed
Photo Yealink T21P E2 displays VIA and FROM headers on incoming call DmitryTsyganov 1 4,998 07-12-2018 07:28 PM
Last Post: johnkiniston
  T21P-E2 sends a CANCEL to put a call in hold Diego Juan 0 3,525 03-23-2018 02:52 PM
Last Post: Diego Juan
  Call Queue not working with the Grandstream UCM6202 ttran 8 16,457 03-04-2018 06:42 PM
Last Post: Adnanka
  T29G DSSKey functionality alternative number call AresK 4 8,502 12-13-2017 06:56 AM
Last Post: Evan_Yealink
  When I call outside, there's no call waiting tone highlander 3 7,387 11-15-2017 04:04 PM
Last Post: highlander
  Call Forward on T21P E2 not working gradash 8 16,542 05-23-2017 09:44 PM
Last Post: jolouis
  Call Queue not working with the Grandstream UCM6202 ttran 0 3,945 05-04-2017 05:48 PM
Last Post: ttran
  Dial plan for Direct IP Call Danila 1 5,766 04-27-2017 10:41 AM
Last Post: complex1

Forum Jump:


User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)

Contact Us   Yealink   Return to Top   Return to Content   Lite (Archive) Mode   RSS Syndication