[YMCS/YDMP Free Trial Program]Yealink would like to offer Free Trial Program of Yealink device management service for our current eligible customers. You can see the details below.
https://www.yealink.com/ydmp-freetrial-2020


Post Reply 
 
Thread Rating:
  • 1 Votes - 5 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Teams - T56a offline in Teams admin panel after 131
Author Message
brandone Offline
Junior Member
**

Posts: 5
Joined: Apr 2016
Reputation: 2
Post: #1
Teams - T56a offline in Teams admin panel after 131
I provision my t56a phones via on prem provisioning. After updating my phones to .131 now they show as offline in the admin center. Yet, they are still functional and able to make and receive calls. Any ideas how to fix this?
08-01-2021 06:06 PM
Find all posts by this user    like0    dislike0 Quote this message in a reply
brandone Offline
Junior Member
**

Posts: 5
Joined: Apr 2016
Reputation: 2
Post: #2
RE: Teams - T56a offline in Teams admin panel after 131
(08-01-2021 06:06 PM)brandone Wrote:  I provision my t56a phones via on prem provisioning. After updating my phones to .131 now they show as offline in the admin center. Yet, they are still functional and able to make and receive calls. Any ideas how to fix this?

I opened a ticket with Microsoft on this issue and the product team came back saying it was a known issue and they are working to resolve it. Probably in the next firmware.
08-05-2021 08:33 PM
Find all posts by this user    like0    dislike0 Quote this message in a reply
pjaneiro Offline
Junior Member
**

Posts: 1
Joined: Dec 2019
Reputation: 0
Post: #3
RE: Teams - T56a offline in Teams admin panel after 131
I've got the exact same issue, BUT, i Noticed that it's not a formware issue but an app issue, all the phones have 131, but the ones with app 1449/1.0.94.2021022403 stay offline even if in reality they work fine, but the ones with app version 1449/1.0.94.2021052803 work fine and show online

Anyone knows how to manually update the teams app software on the phone ?
08-17-2021 11:23 PM
Find all posts by this user    like0    dislike0 Quote this message in a reply
hmerckx Offline
Junior Member
**

Posts: 1
Joined: Oct 2020
Reputation: 0
Post: #4
RE: Teams - T56a offline in Teams admin panel after 131
(08-17-2021 11:23 PM)pjaneiro Wrote:  I've got the exact same issue, BUT, i Noticed that it's not a formware issue but an app issue, all the phones have 131, but the ones with app 1449/1.0.94.2021022403 stay offline even if in reality they work fine, but the ones with app version 1449/1.0.94.2021052803 work fine and show online

Anyone knows how to manually update the teams app software on the phone ?

To make it even more complex, we have several t58a phones with exact same software versions (see below picture) ... but one is showing offline in the admin center (while it's working fine) and the other is showing Healty in the admin center. Huh
   
09-21-2021 10:11 PM
Find all posts by this user    like0    dislike0 Quote this message in a reply
SuttonJ5520 Offline
Junior Member
**

Posts: 1
Joined: Feb 2020
Reputation: 0
Post: #5
RE: Teams - T56a offline in Teams admin panel after 131
I have same issue. Found that after a factory reset of the phone, it shows back online in the admin center.
Looks like after the factory reset, it comes back up with the same firmware, but upon user logon to Teams, it will update the Teams App version.
My test, it wasn't the latest, but one version newer.
After it shows online in Admin center I was able to update to latest version of the Teams App.
Not a great solution unless you only have a couple phones with this issue. I've got 67.
11-02-2021 12:47 AM
Find all posts by this user    like0    dislike0 Quote this message in a reply
ITSourcePro Offline
Junior Member
**

Posts: 1
Joined: Aug 2019
Reputation: 0
Post: #6
RE: Teams - T56a offline in Teams admin panel after 131
We have this issue again with the latest firmware: 58.15.0.143

Why is this happening? It seems like the last few firmware updates we must go around, and factory reset them and relog into the devices. They continue to work but just show offline in the Teams Admin portal. Is there anything we can do to fix this without doing a factory reset?

Thanks,

Jason
11-08-2021 03:28 AM
Find all posts by this user    like0    dislike0 Quote this message in a reply
BBoozer Offline
Junior Member
**

Posts: 1
Joined: Apr 2021
Reputation: 0
Post: #7
RE: Teams - T56a offline in Teams admin panel after 131
(08-01-2021 06:06 PM)brandone Wrote:  I provision my t56a phones via on prem provisioning. After updating my phones to .131 now they show as offline in the admin center. Yet, they are still functional and able to make and receive calls. Any ideas how to fix this?

Sorry no one replied. I have had a ticket open for 2+ months with MSFT. This seems to be endemic of any Yealink device in the Teams Admin portal. Currently, the only fix is to reset to factory default, remove any traces of device in AAD & MEM and create new entry. However, this is unacceptable simply for management.

I currently have this happening on desk phones, conference phones and collaboration bars. Two weeks ago, MSFT finally admitted there is a known issue.
11-08-2021 10:17 PM
Find all posts by this user    like0    dislike0 Quote this message in a reply
brandone Offline
Junior Member
**

Posts: 5
Joined: Apr 2016
Reputation: 2
Post: #8
RE: Teams - T56a offline in Teams admin panel after 131
I was really hoping that .143 would bring the devices back online in the admin portal. Disappointed that they are not. Currently working on a plan to factory reset all the devices. :-(
11-15-2021 04:26 PM
Find all posts by this user    like0    dislike0 Quote this message in a reply
Ode2joy Offline
Junior Member
**

Posts: 4
Joined: Dec 2021
Reputation: 0
Post: #9
RE: Teams - T56a offline in Teams admin panel after 131
I've been fighting this issue with two of my T55a's since I upgraded those two from 131 to 143 a little over a week ago. I did a factory reset on one of them, and it came back online. I have an open ticket with Microsoft, so I am leaving the other one alone until Microsoft responds, as I really don't want to have to factory reset all the rest. I did notice once the one came back online, it immediately told me there was an upgrade to the Teams version that was just released this morning. I'm just thankful I always do a test run of fw updates (one on a "regular" phone and one on a common area phone) before I do the rest!
12-07-2021 01:16 AM
Find all posts by this user    like0    dislike0 Quote this message in a reply
cbuckbee Offline
Junior Member
**

Posts: 1
Joined: Nov 2020
Reputation: 0
Post: #10
RE: Teams - T56a offline in Teams admin panel after 131
I've been having this issue for a while now too. First with the 131 firmware and now with the 143 firmware. I've had a ticket open with MSFT for months now with no resolution.

I literally just went through in TAC and pushed the 143 firmware to 50 T55A phones. They all updated fine, but only 2 of them came back up as Online in the Admin Center. The rest are all showing as Offline.

The factory reset option does work, but that's not a viable option when you have over 600 phones to manage and they are spread across the state at different offices.

I've had this bug affect T55A, T56A, VP59, and CP960 phones with the last few firmware updates.
12-09-2021 10:16 AM
Find all posts by this user    like0    dislike0 Quote this message in a reply
Post Reply 


Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
  MP58 -> SIP / later back to Teams arupper 0 231 08-16-2022 04:51 PM
Last Post: arupper
  T58 Latest FW Teams wont sign in Trixxz 0 937 05-04-2022 06:53 PM
Last Post: Trixxz
  SIP-T58 - How do I install/setup Teams xlntech1 0 896 04-26-2022 08:59 PM
Last Post: xlntech1
  T55A Teams very slow, unresponsive craig.itdd 4 6,880 03-21-2022 11:48 PM
Last Post: anthony.prieto@enovert.co.uk
  Remote phonebook - T56A - Failed to download baohan97 3 5,874 03-10-2022 06:11 PM
Last Post: complex1
  T58a can’t make or receive calls after Teams-> SIP conversion skintrustmd 4 2,744 02-14-2022 03:01 AM
Last Post: skintrustmd
  MP54 Without Teams stratos 0 1,239 12-22-2021 08:22 PM
Last Post: stratos
  Bluetooth on T56A with Teams doesn't work asygma 3 6,909 12-13-2021 07:09 PM
Last Post: dunevid
  T56A switch from Teams Version to Sip (standard) AttNet 2 3,797 11-02-2021 09:34 PM
Last Post: lerwick
  T58 with Teams and camera / video support benkly 5 12,724 08-21-2021 02:53 AM
Last Post: rob7624

Forum Jump:


User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)

Contact Us   Yealink   Return to Top   Return to Content   Lite (Archive) Mode   RSS Syndication