[YMCS/YDMP Free Trial Program]Yealink would like to offer Free Trial Program of Yealink device management service for our current eligible customers. You can see the details below.
https://www.yealink.com/ydmp-freetrial-2020


Post Reply 
 
Thread Rating:
  • 0 Votes - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
W56H Mac Address
Author Message
Phoneperson Offline
Junior Member
**

Posts: 9
Joined: Oct 2019
Reputation: 0
Post: #1
W56H Mac Address
How does a person find the MAC address of a handset? All I can seem to find is that of the base station.
03-06-2021 12:41 AM
Find all posts by this user    like0    dislike0 Quote this message in a reply
Yisroel_MongoTEL Offline
Member
***

Posts: 179
Joined: Jul 2017
Reputation: 6
Post: #2
RE: W56H Mac Address
(03-06-2021 12:41 AM)Phoneperson Wrote:  How does a person find the MAC address of a handset? All I can seem to find is that of the base station.

MAC or Serial?

Cuz only devices connected directly to Internet have a MAC address. Cordless Handsets are not devices connected directly to the internet, they're connected through another technology (DECT) to the base.
03-06-2021 01:22 AM
Find all posts by this user    like0    dislike0 Quote this message in a reply
Phoneperson Offline
Junior Member
**

Posts: 9
Joined: Oct 2019
Reputation: 0
Post: #3
RE: W56H Mac Address
Well, that does make perfect sense. Thank you.

So the issue is the MAC address of the base station.

However, that brings up other questions; how does the base station keep the handset separate, and how does PBX software know which handset to target?
03-06-2021 01:29 AM
Find all posts by this user    like0    dislike0 Quote this message in a reply
Yisroel_MongoTEL Offline
Member
***

Posts: 179
Joined: Jul 2017
Reputation: 6
Post: #4
RE: W56H Mac Address
(03-06-2021 01:29 AM)Phoneperson Wrote:  Well, that does make perfect sense. Thank you.

So the issue is the MAC address of the base station.

However, that brings up other questions; how does the base station keep the handset separate, and how does PBX software know which handset to target?

The base/handsets have some kind of other identifier (I think it is the IPUI code, that you can see in the handset's setting Status>Handset). As far as I know that is not something that can be used by us (users.)

The other way (visible to us) that the base identifies the handsets is ones it is subscribed to a base the base gives it a Handset number (Handset 1, Handset 2, etc.) That can be used to assign Accounts (each Registered extension is a seperate account in the base) to Handsets.

This is done (in the web gui) under Account>Number Assignment, or in provisioning through something like:
Code:
handset.1.incoming_lines =
handset.1.dial_out_lines =
handset.1.dial_out_default_line =
03-06-2021 01:45 AM
Find all posts by this user    like0    dislike0 Quote this message in a reply
Phoneperson Offline
Junior Member
**

Posts: 9
Joined: Oct 2019
Reputation: 0
Post: #5
RE: W56H Mac Address
Thank you very much. I believe that to be correct, as it makes a lot of sense and seems to be what I have witnessed this far. I will go forward with that view of it all.

Thanks again for your good help.
03-06-2021 02:00 AM
Find all posts by this user    like0    dislike0 Quote this message in a reply
Post Reply 


Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
  Unable to make calls - Path Busy - Yealink W60B/W56H JacoLange 3 572 11-20-2021 08:06 PM
Last Post: JacoLange
  Firmware for W56H and W52PW56P base Rajil 1 1,035 09-04-2021 04:06 AM
Last Post: complex1
  Multiple W56H's with One Base Station +FreePBX alankelly 2 3,288 05-04-2021 12:55 PM
Last Post: mlaihkw60b
Question W56H DECT handset randomly reset rj91013 1 4,395 12-01-2020 10:01 PM
Last Post: JohnJ
  W56H display goes off during active call Teho 2 4,549 10-30-2020 01:12 AM
Last Post: Teho
  W56H handset on a Gigaset DECT base station working? Frank@Meeet 2 6,862 09-09-2020 05:56 PM
Last Post: trushing@askonecall.com
  W56H-compatible headsets? Tom831 9 30,274 06-28-2019 01:26 AM
Last Post: Babylonia
  W56H Wishlist FredyWenger 3 6,999 11-13-2018 07:51 PM
Last Post: derBenutzer
  W56H charging when full msncookie 0 3,294 08-23-2018 08:38 PM
Last Post: msncookie
Star Various W56H Cannot Dial out "forbidden" CloudNet Group 4 15,164 08-13-2018 09:33 PM
Last Post: telecomcostsolutions

Forum Jump:


User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)

Contact Us   Yealink   Return to Top   Return to Content   Lite (Archive) Mode   RSS Syndication