[YMCS/YDMP Free Trial Program]Yealink would like to offer Free Trial Program of Yealink device management service for our current eligible customers. You can see the details below.
https://www.yealink.com/ydmp-freetrial-2020


Post Reply 
 
Thread Rating:
  • 0 Votes - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Reconfig of branded handsets/bases
Author Message
BestGear Offline
Junior Member
**

Posts: 3
Joined: Oct 2020
Reputation: 0
Post: #1
Reconfig of branded handsets/bases
Guys

I am looking to buy some used handsets and bases - can anyone confirm if, for example, BT branded/sourced devices can be used with other carriers or setups?

I would hope that they can be flashed with vanilla firmware but could expect that to be a pantomime in some cases.

Any advice most appreciated.

David
10-07-2020 09:11 AM
Find all posts by this user    like0    dislike0 Quote this message in a reply
BestGear Offline
Junior Member
**

Posts: 3
Joined: Oct 2020
Reputation: 0
Post: #2
RE: Reconfig of branded handsets/bases
Hi

Ok - a fair few views and no replies - can I ask it slightly differently?

When a vendor customises this kit - is it the firmware in the bases AND/OR the handsets?

Not just thinking BT here but any of the voip providers that sell Yealink (dect) with their service.

Last question - do I need the originally registered base to be here when I register the handset to another base, or does the handset need to be deregistered first?

Thanks
(This post was last modified: 10-11-2020 09:37 AM by BestGear.)
10-11-2020 09:37 AM
Find all posts by this user    like0    dislike0 Quote this message in a reply
complex1 Offline
3CX Adv. Cert. Engineer
*****

Posts: 992
Joined: Jan 2014
Reputation: 26
Post: #3
RE: Reconfig of branded handsets/bases
(10-11-2020 09:37 AM)BestGear Wrote:  Hi

Ok - a fair few views and no replies - can I ask it slightly differently?

When a vendor customises this kit - is it the firmware in the bases AND/OR the handsets?

Not just thinking BT here but any of the voip providers that sell Yealink (dect) with their service.

Last question - do I need the originally registered base to be here when I register the handset to another base, or does the handset need to be deregistered first?

Thanks

Hi,

When a vendor customize the kit, usually he change the firmware of the base and handset. That way, the operation remains guaranteed.
The vendor can also tie the base MAC address to a RPS server. This way the base is locked to the vendor.
To release/unlock the set you will need the help from that vendor/provider.

You can de-register the handset without the need of the base, but the original base will keep to hold the registration of that handset.

Hope this will help.

Kind regards,
Frank.

Dutch is my native language, not English. Apologies for my imperfect grammar.
Please do not send unsolicited PM messages. I will not answer them.
10-11-2020 11:40 AM
Find all posts by this user    like0    dislike0 Quote this message in a reply
BestGear Offline
Junior Member
**

Posts: 3
Joined: Oct 2020
Reputation: 0
Post: #4
RE: Reconfig of branded handsets/bases
(10-11-2020 11:40 AM)complex1 Wrote:  Hope this will help.

Yes, thank you for your reply.

So I guess its pointless buying these used unless the seller can guarantee that they are not branded in any way.

I had hoped that it would be possible to flash them with vanilla firmware (even having to use tftp or other malarkey) and all would be good.

Many thanks

David
10-11-2020 04:57 PM
Find all posts by this user    like0    dislike0 Quote this message in a reply
Post Reply 


Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
  Rebooting cordless phone bases bitblock 5 5,063 03-30-2018 08:53 PM
Last Post: bitblock
  YeaLink wireless handsets are the worst farrago 2 3,875 07-27-2017 07:45 AM
Last Post: Lucia_Yealink
  All Handsets to ring on incoming Bristol_Support 1 3,783 01-30-2017 03:21 PM
Last Post: complex1
Sad W52P - 1 of 3 handsets replies as busy, but it is not busy mkeuter 29 45,751 08-19-2016 08:56 PM
Last Post: mkeuter
  Multiple handsets one account simultaneously talking with each other kronos911gr 0 2,780 07-31-2016 10:33 PM
Last Post: kronos911gr
  Batteries for W52 Handsets Cedric 2 5,513 02-18-2016 05:54 PM
Last Post: complex1
  Update Handsets with hardware 26.0.0.5 mloiterman 1 3,750 12-31-2015 04:38 AM
Last Post: complex1
  Handsets not ringing for incoming calls belias 25 64,006 08-20-2015 05:06 PM
Last Post: jmbjmbjmb
  How to configure 2 bases mirroring each other fetoa 8 7,376 01-15-2015 06:00 PM
Last Post: James_Yealink
Question W52 Handsets appear to restart randomly, why? yanceyworks 7 12,460 01-14-2015 02:50 AM
Last Post: millennium

Forum Jump:


User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)

Contact Us   Yealink   Return to Top   Return to Content   Lite (Archive) Mode   RSS Syndication