[YMCS/YDMP Free Trial Program]Yealink would like to offer Free Trial Program of Yealink device management service for our current eligible customers. You can see the details below.
https://www.yealink.com/ydmp-freetrial-2020


Post Reply 
 
Thread Rating:
  • 0 Votes - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Reconfig of branded handsets/bases
Author Message
BestGear Offline
Junior Member
**

Posts: 3
Joined: Oct 2020
Reputation: 0
Post: #1
Reconfig of branded handsets/bases
Guys

I am looking to buy some used handsets and bases - can anyone confirm if, for example, BT branded/sourced devices can be used with other carriers or setups?

I would hope that they can be flashed with vanilla firmware but could expect that to be a pantomime in some cases.

Any advice most appreciated.

David
10-07-2020 09:11 AM
Find all posts by this user    like0    dislike0 Quote this message in a reply
BestGear Offline
Junior Member
**

Posts: 3
Joined: Oct 2020
Reputation: 0
Post: #2
RE: Reconfig of branded handsets/bases
Hi

Ok - a fair few views and no replies - can I ask it slightly differently?

When a vendor customises this kit - is it the firmware in the bases AND/OR the handsets?

Not just thinking BT here but any of the voip providers that sell Yealink (dect) with their service.

Last question - do I need the originally registered base to be here when I register the handset to another base, or does the handset need to be deregistered first?

Thanks
(This post was last modified: 10-11-2020 09:37 AM by BestGear.)
10-11-2020 09:37 AM
Find all posts by this user    like0    dislike0 Quote this message in a reply
complex1 Offline
3CX Adv. Cert. Engineer
*****

Posts: 1,308
Joined: Jan 2014
Reputation: 39
Post: #3
RE: Reconfig of branded handsets/bases
(10-11-2020 09:37 AM)BestGear Wrote:  Hi

Ok - a fair few views and no replies - can I ask it slightly differently?

When a vendor customises this kit - is it the firmware in the bases AND/OR the handsets?

Not just thinking BT here but any of the voip providers that sell Yealink (dect) with their service.

Last question - do I need the originally registered base to be here when I register the handset to another base, or does the handset need to be deregistered first?

Thanks

Hi,

When a vendor customize the kit, usually he change the firmware of the base and handset. That way, the operation remains guaranteed.
The vendor can also tie the base MAC address to a RPS server. This way the base is locked to the vendor.
To release/unlock the set you will need the help from that vendor/provider.

You can de-register the handset without the need of the base, but the original base will keep to hold the registration of that handset.

Hope this will help.

Kind regards,
Frank.

I am not an employee of Yealink.
Dutch is my native language, not English. Apologies for my imperfect grammar.
Please do not send unsolicited PM messages. I will not answer them.
10-11-2020 11:40 AM
Find all posts by this user    like0    dislike0 Quote this message in a reply
BestGear Offline
Junior Member
**

Posts: 3
Joined: Oct 2020
Reputation: 0
Post: #4
RE: Reconfig of branded handsets/bases
(10-11-2020 11:40 AM)complex1 Wrote:  Hope this will help.

Yes, thank you for your reply.

So I guess its pointless buying these used unless the seller can guarantee that they are not branded in any way.

I had hoped that it would be possible to flash them with vanilla firmware (even having to use tftp or other malarkey) and all would be good.

Many thanks

David
10-11-2020 04:57 PM
Find all posts by this user    like0    dislike0 Quote this message in a reply
Post Reply 


Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
  W52P 2 handsets DAZZLING 1 4,385 06-01-2021 09:55 PM
Last Post: complex1
  Rebooting cordless phone bases bitblock 5 11,418 03-30-2018 08:53 PM
Last Post: bitblock
  YeaLink wireless handsets are the worst farrago 2 7,452 07-27-2017 07:45 AM
Last Post: Lucia_Yealink
  All Handsets to ring on incoming Bristol_Support 1 6,999 01-30-2017 03:21 PM
Last Post: complex1
Sad W52P - 1 of 3 handsets replies as busy, but it is not busy mkeuter 29 72,438 08-19-2016 08:56 PM
Last Post: mkeuter
  Multiple handsets one account simultaneously talking with each other kronos911gr 0 5,010 07-31-2016 10:33 PM
Last Post: kronos911gr
  Batteries for W52 Handsets Cedric 2 9,437 02-18-2016 05:54 PM
Last Post: complex1
  Update Handsets with hardware 26.0.0.5 mloiterman 1 7,130 12-31-2015 04:38 AM
Last Post: complex1
  Handsets not ringing for incoming calls belias 25 87,140 08-20-2015 05:06 PM
Last Post: jmbjmbjmb
  How to configure 2 bases mirroring each other fetoa 8 14,274 01-15-2015 06:00 PM
Last Post: James_Yealink

Forum Jump:


User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)

Contact Us   Yealink   Return to Top   Return to Content   Lite (Archive) Mode   RSS Syndication