[YMCS/YDMP Free Trial Program]Yealink would like to offer Free Trial Program of Yealink device management service for our current eligible customers. You can see the details below.
https://www.yealink.com/ydmp-freetrial-2020


Post Reply 
 
Thread Rating:
  • 1 Votes - 3 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Phonebook import on A T85
Author Message
Dominik333 Offline
Junior Member
**

Posts: 7
Joined: Nov 2019
Reputation: 0
Post: #1
Phonebook import on A T85
HI there

I'm using a csv file created in numbers to import my contacts to the Yealink. All Contacts and numbers are in. But when I try to dial it says "not found". The contact appears also in the list dialed numbers.

seems something is wrong with the format, but 00041 and +41 makes no difference.
The format of the cell in the numbersfile is text, the export is unicode -8

Any ideas?

thanks
Dom
08-31-2020 06:43 AM
Find all posts by this user    like0    dislike0 Quote this message in a reply
complex1 Offline
3CX Adv. Cert. Engineer
*****

Posts: 1,175
Joined: Jan 2014
Reputation: 34
Post: #2
RE: Phonebook import on A T85
(08-31-2020 06:43 AM)Dominik333 Wrote:  HI there

I'm using a csv file created in numbers to import my contacts to the Yealink. All Contacts and numbers are in. But when I try to dial it says "not found". The contact appears also in the list dialed numbers.

seems something is wrong with the format, but 00041 and +41 makes no difference.
The format of the cell in the numbersfile is text, the export is unicode -8

Any ideas?

thanks
Dom

Hi Dom,

My guess is your VoIP provider don't accept 00041 (3x 000?) or leading + before the number(s) you are trying to dial.
Try dial the number(s) without the country code if you are living that country.

Hope this will help.

Kind regards,
Frank.

I am not an employee of Yealink.
Dutch is my native language, not English. Apologies for my imperfect grammar.
Please do not send unsolicited PM messages. I will not answer them.
08-31-2020 08:20 AM
Find all posts by this user    like0    dislike0 Quote this message in a reply
Dominik333 Offline
Junior Member
**

Posts: 7
Joined: Nov 2019
Reputation: 0
Post: #3
RE: Phonebook import on A T85
(08-31-2020 08:20 AM)complex1 Wrote:  
(08-31-2020 06:43 AM)Dominik333 Wrote:  HI there

I'm using a csv file created in numbers to import my contacts to the Yealink. All Contacts and numbers are in. But when I try to dial it says "not found". The contact appears also in the list dialed numbers.

seems something is wrong with the format, but 00041 and +41 makes no difference.
The format of the cell in the numbersfile is text, the export is unicode -8

Any ideas?

thanks
Dom

Hi Dom,

My guess is your VoIP provider don't accept 00041 (3x 000?) or leading + before the number(s) you are trying to dial.
Try dial the number(s) without the country code if you are living that country.

Hope this will help.

Thanks,
no this is not the problem 3x 000 was a typo of mine. I can use the number with + or 00. When is retipe manually the number it works. But I cannot retipe 100s. of numbers.

(08-31-2020 12:13 PM)Dominik333 Wrote:  
(08-31-2020 08:20 AM)complex1 Wrote:  
(08-31-2020 06:43 AM)Dominik333 Wrote:  HI there

I'm using a csv file created in numbers to import my contacts to the Yealink. All Contacts and numbers are in. But when I try to dial it says "not found". The contact appears also in the list dialed numbers.

seems something is wrong with the format, but 00041 and +41 makes no difference.
The format of the cell in the numbersfile is text, the export is unicode -8

Any ideas?

thanks
Dom

Hi Dom,

My guess is your VoIP provider don't accept 00041 (3x 000?) or leading + before the number(s) you are trying to dial.
Try dial the number(s) without the country code if you are living that country.

Hope this will help.

Thanks,
no this is not the problem 3x 000 was a typo of mine. I can use the number with + or 00. When is retipe manually the number it works. But I cannot retipe 100s. of numbers.

I found an possible issue;
when I open the csv file, the working number
NAme,,00411234 looks like
the none working
Name,,00414234

BUT at the non working win I move with the cursor after the second , I have to tap twice. So it seems like there is something.
The Phone numbers are coming form contact OS X app. The filed is in Both defined as text and is replaced all blanks.

Any ideas?


Thank you .
Br Dominik
(This post was last modified: 08-31-2020 01:08 PM by Dominik333.)
08-31-2020 12:13 PM
Find all posts by this user    like0    dislike0 Quote this message in a reply
Yisroel_MongoTEL Offline
Member
***

Posts: 179
Joined: Jul 2017
Reputation: 6
Post: #4
RE: Phonebook import on A T85
Have you tried opening the file with good text editor (Notepad++ is a favorite) and set it to show all characters (even invisible ones)?
08-31-2020 10:23 PM
Find all posts by this user    like0    dislike0 Quote this message in a reply
Dominik333 Offline
Junior Member
**

Posts: 7
Joined: Nov 2019
Reputation: 0
Post: #5
RE: Phonebook import on A T85
(08-31-2020 10:23 PM)Yisroel_MongoTEL Wrote:  Have you tried opening the file with good text editor (Notepad++ is a favorite) and set it to show all characters (even invisible ones)?

thanks was a good hin t, also Notepad++ doesn't run on Mac Word did the job. It shows Ä≠ before even number. Where is this coming from?
So i replaced them in Word and opened it in numbers now it show a ? before the number. This is ridiculous. Why is it so difficult to great a proper csv
09-01-2020 06:06 AM
Find all posts by this user    like0    dislike0 Quote this message in a reply
Yisroel_MongoTEL Offline
Member
***

Posts: 179
Joined: Jul 2017
Reputation: 6
Post: #6
RE: Phonebook import on A T85
(09-01-2020 06:06 AM)Dominik333 Wrote:  thanks was a good hint, also Notepad++ doesn't run on Mac Word did the job. It shows Ä≠ before even number. Where is this coming from?
So i replaced them in Word and opened it in numbers now it show a ? before the number. This is ridiculous. Why is it so difficult to great a proper csv

Talk to Apple... Sad I had similar issues when saving/editing a CSV in Excel on a Mac.
09-01-2020 11:29 AM
Find all posts by this user    like0    dislike0 Quote this message in a reply
Post Reply 


Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
  yealink Phonebook Tool Oliaargau 7 22,564 10-27-2020 05:00 PM
Last Post: nolto
  Transfer to Remote Phonebook Minerva 5 12,280 10-22-2020 03:11 PM
Last Post: joe.carroll@managedinstalls.com
  Search Phonebook Prozper 2 3,650 11-13-2019 09:15 PM
Last Post: jolouis
  Phonebook Creation 64bit Rus 1 4,861 10-23-2019 08:29 PM
Last Post: dwooster
  Remote Phonebook - Numbers Display Format On Phone Medryn 18 48,297 10-10-2019 11:03 PM
Last Post: flyingchipmunk
  Impossible to upload a csv to Phonebook Germain 8 8,915 09-07-2019 09:11 AM
Last Post: anksharmoli
  Phonebook generation tool dscope 2 10,936 07-24-2019 06:42 PM
Last Post: complex1
  Remote PhoneBook ftp aralmeida 2 5,405 05-17-2019 04:19 AM
Last Post: Denise558
  Remote Phonebook XML version, http(s) ssstofff 1 4,686 12-10-2018 07:25 AM
Last Post: ssstofff
  SIP T-58V phonebook search Aidar 1 3,882 04-09-2018 10:15 AM
Last Post: Lucia_Yealink

Forum Jump:


User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)

Contact Us   Yealink   Return to Top   Return to Content   Lite (Archive) Mode   RSS Syndication