[YMCS/YDMP Free Trial Program]Yealink would like to offer Free Trial Program of Yealink device management service for our current eligible customers. You can see the details below.
https://www.yealink.com/ydmp-freetrial-2020


Post Reply 
 
Thread Rating:
  • 0 Votes - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
T48S/G dial plan
Author Message
sprintership Offline
Junior Member
**

Posts: 8
Joined: Jan 2019
Reputation: 0
Post: #1
T48S/G dial plan
Experts,

When I pick the head set and then dial number only first 3 digits works. Is there a way to change that?

When I type number and then pick headset all works fine. I am trying to fix the prob;em when I pick the headset and dial out number. Thank you
10-16-2019 12:54 PM
Find all posts by this user    like0    dislike0 Quote this message in a reply
complex1 Offline
3CX Adv. Cert. Engineer
*****

Posts: 1,006
Joined: Jan 2014
Reputation: 27
Post: #2
RE: T48S/G dial plan
(10-16-2019 12:54 PM)sprintership Wrote:  Experts,

When I pick the head set and then dial number only first 3 digits works. Is there a way to change that?

When I type number and then pick headset all works fine. I am trying to fix the prob;em when I pick the headset and dial out number. Thank you

Hi,

Please check the value of the Inter Digit Time.
(WUI - Settings - Preference)
It configures the time (in seconds) for the IP phone to automatically dial out the entered digits without pressing a send key.
The higher the time, the longer it takes.

Hope this will help.

Kind regards,
Frank.

Dutch is my native language, not English. Apologies for my imperfect grammar.
Please do not send unsolicited PM messages. I will not answer them.
10-16-2019 02:59 PM
Find all posts by this user    like0    dislike0 Quote this message in a reply
jolouis Offline
Moderator
*****

Posts: 339
Joined: Oct 2013
Reputation: 6
Post: #3
RE: T48S/G dial plan
Check the dial plan that is configured into the phone.
Log in to the webUI for your phone, and look under "Settings" -> "Dial Plan" then "Dial Now" tab on the table. If you see a pattern with 3 digits or x's, modify it to let you dial longer strings of numbers.
10-16-2019 03:02 PM
Find all posts by this user    like0    dislike0 Quote this message in a reply
sprintership Offline
Junior Member
**

Posts: 8
Joined: Jan 2019
Reputation: 0
Post: #4
RE: T48S/G dial plan
Ahh I see, I change that from 4 to 1. Reason:

I press number then I pick the head set and number is dialed after 4 seconds - that's long time, changing that to 1 make it a way faster but screwed 4 digits numbers Smile

is there any way to make it faster dialing after picking the headset?
10-16-2019 03:06 PM
Find all posts by this user    like0    dislike0 Quote this message in a reply
complex1 Offline
3CX Adv. Cert. Engineer
*****

Posts: 1,006
Joined: Jan 2014
Reputation: 27
Post: #5
RE: T48S/G dial plan
(10-16-2019 03:06 PM)sprintership Wrote:  Ahh I see, I change that from 4 to 1. Reason:

I press number then I pick the head set and number is dialed after 4 seconds - that's long time, changing that to 1 make it a way faster but screwed 4 digits numbers Smile

is there any way to make it faster dialing after picking the headset?

After you have press the number, press the send key and the number will directly be dialed.

Kind regards,
Frank.

Dutch is my native language, not English. Apologies for my imperfect grammar.
Please do not send unsolicited PM messages. I will not answer them.
10-16-2019 03:20 PM
Find all posts by this user    like0    dislike0 Quote this message in a reply
sprintership Offline
Junior Member
**

Posts: 8
Joined: Jan 2019
Reputation: 0
Post: #6
RE: T48S/G dial plan
that would work for me but not all end users - some of them they just want pick the head set and type number and they wait .......
10-16-2019 03:25 PM
Find all posts by this user    like0    dislike0 Quote this message in a reply
complex1 Offline
3CX Adv. Cert. Engineer
*****

Posts: 1,006
Joined: Jan 2014
Reputation: 27
Post: #7
RE: T48S/G dial plan
(10-16-2019 03:25 PM)sprintership Wrote:  that would work for me but not all end users - some of them they just want pick the head set and type number and they wait .......

Then you'll have to teach them... I'm afraid.
or end the typed number with a "#", something like 123-456-789#
The "#" is used as send key.
BTW: you can also use the "OK" key after you type the number.

Your customer(s) can choose from 4 options:
- type number and wait...
- type number and press "Send Key"
- type number and press "#"
- type number and press "OK"

That's all, I think.

Kind regards,
Frank.

Dutch is my native language, not English. Apologies for my imperfect grammar.
Please do not send unsolicited PM messages. I will not answer them.
10-16-2019 05:06 PM
Find all posts by this user    like0    dislike0 Quote this message in a reply
sprintership Offline
Junior Member
**

Posts: 8
Joined: Jan 2019
Reputation: 0
Post: #8
RE: T48S/G dial plan
cool looks like a plan, thank you
10-16-2019 05:16 PM
Find all posts by this user    like0    dislike0 Quote this message in a reply
jolouis Offline
Moderator
*****

Posts: 339
Joined: Oct 2013
Reputation: 6
Post: #9
RE: T48S/G dial plan
Just to clarify something:

"Inter digit time" as Complex1 pointed out is the raw value in seconds the phone waits between digits. So if you set it to 1, if a user is slow in dialing they may find that calls go out before they are finished.

i.e. User 1 dials:
312 (quickly) -> works fine
User 2 dials:
3..12 (slow/user pauses to remember who they are calling) -> phone tried to dial just "3" since user took too long.

A better approach is to properly utilize the dial plan feature as I mentioned in my previous post. The dial plan extends the logic of the phone as follows:
a) Every time user enters a digit, phone will check to see if the full sequence they have entered matches one of the dial plan patterns. If so, phone dials out straight away
b) IF pattern DOES NOT match dial plan entries, then phone waits "Inter Digit Time" to see if user has more digits to enter or if call should be placed.

So in a properly configured setup 95% of users should never need to hit "send" on a call, and should also never have to wait 4-5 seconds after dialing for calls to go out. Setup proper dial plan patterns and users will be much happier.
10-21-2019 01:02 PM
Find all posts by this user    like0    dislike0 Quote this message in a reply
Post Reply 


Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
  Creating Pause in Speed Dial on T42S tcodispot 1 299 12-16-2020 05:47 AM
Last Post: Yisroel_MongoTEL
  T48S storage space jehanzebnavid 2 540 11-25-2020 01:05 AM
Last Post: jehanzebnavid
Question Switch account on T48S - Outgoing caller ID remains at default account puregin 0 437 09-30-2020 09:52 AM
Last Post: puregin
  T48S Frostie 2 1,064 07-29-2020 02:15 PM
Last Post: Yisroel_MongoTEL
  Display after picking up Handset Receiver - T48S cwatts@deltamodtech.com 3 1,511 06-25-2020 09:00 PM
Last Post: rickd@redseal.com
  Weird behavior T48S on latest .120 sani390 1 1,107 04-30-2020 10:57 AM
Last Post: complex1
  T48s - delete ringtone via UI / Web Toto 10 4,138 04-23-2020 01:02 PM
Last Post: lukaslegros
  Outgoing Calls only works with 10 digit dial - Skype for Business jvoros 1 2,344 01-15-2020 04:03 PM
Last Post: bpodulka
  Speed dial Key adds pickup code when it shouldn't chrischevy 1 1,183 12-10-2019 03:14 PM
Last Post: JaredBusch
  Yealink T48S with Cisco Switch (SG350 ; C3750X) - Qos rumak18 1 1,469 11-13-2019 09:28 PM
Last Post: jolouis

Forum Jump:


User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)

Contact Us   Yealink   Return to Top   Return to Content   Lite (Archive) Mode   RSS Syndication