[YMCS/YDMP Free Trial Program]Yealink would like to offer Free Trial Program of Yealink device management service for our current eligible customers. You can see the details below.
https://www.yealink.com/ydmp-freetrial-2020


Post Reply 
 
Thread Rating:
  • 1 Votes - 5 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
T58A Action URI/Click to Dial
Author Message
aghst Offline
Junior Member
**

Posts: 3
Joined: Sep 2019
Reputation: 0
Post: #1
T58A Action URI/Click to Dial
I am trying to get this to work on a trial T58A. On older devices you could craft a simple HTTP GET request and perform this function from a browser or app.

In the T58A config menu, there is no Remote Control section to allow requests from certain IPs, etc. as shown here http://support.yealink.com/faq/faqInfo?id=173

I can send a simple "take screenshot" URI to the device and the logs on the phone show it is received, but it is obviously then rejected by default.
09-17-2019 11:01 AM
Find all posts by this user    like0    dislike0 Quote this message in a reply
Simons_Yealink Offline
Junior Member
**

Posts: 21
Joined: Jan 2018
Reputation: 0
Post: #2
RE: T58A Action URI/Click to Dial
(09-17-2019 11:01 AM)aghst Wrote:  I am trying to get this to work on a trial T58A. On older devices you could craft a simple HTTP GET request and perform this function from a browser or app.

In the T58A config menu, there is no Remote Control section to allow requests from certain IPs, etc. as shown here http://support.yealink.com/faq/faqInfo?id=173

I can send a simple "take screenshot" URI to the device and the logs on the phone show it is received, but it is obviously then rejected by default.

Hi, this is Simons from Yealink.

T58A also have Remote Control section, please see the attached picture.
May I know the firmware version of your T58?
Is there any one set the web access level on the phone? You could provision the parameter static.security.var_enable = 0 into the phone to check.

Best Regards,

Best Regards,
Simons


Attached File(s) Thumbnail(s)
   
09-23-2019 06:30 AM
Find all posts by this user    like0    dislike0 Quote this message in a reply
aghst Offline
Junior Member
**

Posts: 3
Joined: Sep 2019
Reputation: 0
Post: #3
RE: T58A Action URI/Click to Dial
(09-23-2019 06:30 AM)Simons_Yealink Wrote:  
(09-17-2019 11:01 AM)aghst Wrote:  I am trying to get this to work on a trial T58A. On older devices you could craft a simple HTTP GET request and perform this function from a browser or app.

In the T58A config menu, there is no Remote Control section to allow requests from certain IPs, etc. as shown here http://support.yealink.com/faq/faqInfo?id=173

I can send a simple "take screenshot" URI to the device and the logs on the phone show it is received, but it is obviously then rejected by default.

Hi, this is Simons from Yealink.

T58A also have Remote Control section, please see the attached picture.
May I know the firmware version of your T58?
Is there any one set the web access level on the phone? You could provision the parameter static.security.var_enable = 0 into the phone to check.

Best Regards,

Best Regards,
Simons

Simons, I am on version 58.15.0.41

This is what I can see in the menu when logging in with the admin credentials.

   

My config file when exported now looks like this. Is this what you meant?

#!version:1.0.0.1

### This file is the exported MAC-all.cfg.

account.17.enable = 0
features.power_saving.office_hour.friday = 8,17
features.power_saving.office_hour.monday = 8,17
features.power_saving.office_hour.saturday = 0,0
features.power_saving.office_hour.sunday = 0,0
features.power_saving.office_hour.thursday = 8,17
features.power_saving.office_hour.tuesday = 8,17
features.power_saving.office_hour.wednesday = 8,17
local_time.date_format = 3
local_time.time_format = 0
phone_setting.backlight_time = 900
phone_setting.phone_lock.enable = 1
phone_setting.phone_lock.lock_time_out = 30
screensaver.wait_time = 30
voice.handfree.tone_vol = 0
### Static Configuration ###
static.local_log.enable = 0
09-23-2019 08:57 AM
Find all posts by this user    like0    dislike0 Quote this message in a reply
aghst Offline
Junior Member
**

Posts: 3
Joined: Sep 2019
Reputation: 0
Post: #4
RE: T58A Action URI/Click to Dial
Just to add - This is a "Teams T58A" I'm not sure if that makes any difference
09-24-2019 08:48 AM
Find all posts by this user    like0    dislike0 Quote this message in a reply
Post Reply 


Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
  T58A : URI dial & mute arsene 0 366 04-01-2022 10:53 AM
Last Post: arsene
  T58a can’t make or receive calls after Teams-> SIP conversion skintrustmd 4 1,683 02-14-2022 03:01 AM
Last Post: skintrustmd
  T58A show company name sandro84 1 1,083 01-15-2022 04:30 AM
Last Post: complex1
  T58A CSTA control sandro84 0 684 01-07-2022 10:51 PM
Last Post: sandro84
  T58A to Cisco IP Phone Video Size Problem nolto 1 1,885 11-26-2021 05:08 AM
Last Post: nolto
  T58A Camera Error when transferring a call sdunn 0 1,096 11-04-2021 10:37 PM
Last Post: sdunn
  T58A ringtone issue user42491 1 1,994 10-11-2021 11:16 PM
Last Post: complex1
  No way to exit Settings app on T58A CFortC 3 4,342 08-16-2021 09:47 PM
Last Post: CFortC
  T58A Exchange Certificate error cforce 0 1,460 08-16-2021 09:13 PM
Last Post: cforce
  T58A Teams Dialing very slow ksesock 1 4,140 07-09-2021 07:07 PM
Last Post: brucesmith

Forum Jump:


User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)

Contact Us   Yealink   Return to Top   Return to Content   Lite (Archive) Mode   RSS Syndication