[YMCS/YDMP Free Trial Program]Yealink would like to offer Free Trial Program of Yealink device management service for our current eligible customers. You can see the details below.
https://www.yealink.com/ydmp-freetrial-2020


Post Reply 
 
Thread Rating:
  • 0 Votes - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Phone reboots and pauses on Initializing when PC port is used.
Author Message
gleblond Offline
Junior Member
**

Posts: 2
Joined: Aug 2019
Reputation: 0
Post: #1
Phone reboots and pauses on Initializing when PC port is used.
SIP-T42G 29.83.0.50

The phone is manually provisioned and has been working steadily for a while. Now the phone is rebooting and getting stuck on "Initializing" when PC port is being utilized. Multiple computers checked and the same issue is presenting itself as soon as the port gets connected.

Attempted firmware upgrade but this had no effect on the issue. Enabled network span to PC port but the phone exhibits the same behavior.

Any additional troubleshooting steps that can be recommended? There are no VLANs on the network and VLANs are not enabled on either port in the phone.
(This post was last modified: 08-12-2019 06:42 PM by gleblond.)
08-12-2019 06:41 PM
Find all posts by this user    like0    dislike0 Quote this message in a reply
anonymous1669303959940
Unregistered

 
Post: #2
RE: Phone reboots and pauses on Initializing when PC port is used.
Dear Customer

Good day. This is Phil from Yealink Technical Support Team,nice to meet you.

1、May I know that if you donn't used PC Port ,the phone can working fine?
2、May I know which way you power the phone ?POE or adapter?
It may be caused by insufficient power consumption ,Please make sure you can provide sufficient power. Adapter (DC 5V/1.2A),POE(2.1-3.9W).


Any queries, please feel free to let me know. Thanks.
Best Regards,
Phil Lin
08-13-2019 09:49 AM
     Quote this message in a reply
gleblond Offline
Junior Member
**

Posts: 2
Joined: Aug 2019
Reputation: 0
Post: #3
RE: Phone reboots and pauses on Initializing when PC port is used.
(08-13-2019 09:49 AM)Phil_Yealink Wrote:  Dear Customer

Good day. This is Phil from Yealink Technical Support Team,nice to meet you.

1、May I know that if you donn't used PC Port ,the phone can working fine?
2、May I know which way you power the phone ?POE or adapter?
It may be caused by insufficient power consumption ,Please make sure you can provide sufficient power. Adapter (DC 5V/1.2A),POE(2.1-3.9W).


Any queries, please feel free to let me know. Thanks.
Best Regards,
Phil Lin

Hi there, thank you for your response

The phone works fine without anything connected to the PC port. I am checking on how the user is powering the phone now and will have them try a known working adapter.
08-13-2019 01:31 PM
Find all posts by this user    like0    dislike0 Quote this message in a reply
PCnet_Support Offline
Junior Member
**

Posts: 1
Joined: Oct 2018
Reputation: 0
Post: #4
RE: Phone reboots and pauses on Initializing when PC port is used.
(08-12-2019 06:41 PM)gleblond Wrote:  SIP-T42G 29.83.0.50

The phone is manually provisioned and has been working steadily for a while. Now the phone is rebooting and getting stuck on "Initializing" when PC port is being utilized. Multiple computers checked and the same issue is presenting itself as soon as the port gets connected.

Attempted firmware upgrade but this had no effect on the issue. Enabled network span to PC port but the phone exhibits the same behavior.

Any additional troubleshooting steps that can be recommended? There are no VLANs on the network and VLANs are not enabled on either port in the phone.

(09-06-2021 09:34 PM)PCnet_Support Wrote:  
(08-12-2019 06:41 PM)gleblond Wrote:  SIP-T42G 29.83.0.50

The phone is manually provisioned and has been working steadily for a while. Now the phone is rebooting and getting stuck on "Initializing" when PC port is being utilized. Multiple computers checked and the same issue is presenting itself as soon as the port gets connected.

Attempted firmware upgrade but this had no effect on the issue. Enabled network span to PC port but the phone exhibits the same behavior.

Any additional troubleshooting steps that can be recommended? There are no VLANs on the network and VLANs are not enabled on either port in the phone.
Did you ever find a solution to this? We are having the same issue with T29s.
(This post was last modified: 09-06-2021 09:36 PM by PCnet_Support.)
09-06-2021 09:34 PM
Find all posts by this user    like0    dislike0 Quote this message in a reply
gyegavian Offline
Junior Member
**

Posts: 46
Joined: Sep 2014
Reputation: 0
Post: #5
RE: Phone reboots and pauses on Initializing when PC port is used.
I am having similar issue with T29G also?
10-26-2021 03:17 AM
Find all posts by this user    like0    dislike0 Quote this message in a reply
Post Reply 


Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
  Does T4XU supports DD Phone Feature? kevinschlemmer 0 42 12-06-2022 10:48 PM
Last Post: kevinschlemmer
  Yealink T42G Phone stuck at Welcome LFC 12 22,934 08-08-2022 04:16 PM
Last Post: markvdheijden
  How to show caller Phone Number when call is forwarded gijoe 0 811 05-31-2022 07:40 PM
Last Post: gijoe
  Phone message speed grstorga 0 889 04-08-2022 01:56 AM
Last Post: grstorga
  Phone A can reach Phone B, but Phone B cannot reach Phone A Reseau Web Plus 5 2,823 04-06-2022 11:03 PM
Last Post: complex1
  Paging to the phone coming through while on DND ahcomput_Support 7 4,287 03-26-2022 12:58 AM
Last Post: complex1
  Add the Remote Phone Book via a .cnf file sfrazier 6 3,805 02-04-2022 04:02 AM
Last Post: sfrazier
  Yealink T42S and T42G Phone stuck at Welcome Pierre06 7 6,416 01-10-2022 11:36 PM
Last Post: Pierre06
  Provision - Server URL port coltarushalo 1 2,641 08-21-2021 12:36 AM
Last Post: complex1
  1 click entry to phone book Maciejp 0 1,893 08-10-2021 08:05 PM
Last Post: Maciejp

Forum Jump:


User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)

Contact Us   Yealink   Return to Top   Return to Content   Lite (Archive) Mode   RSS Syndication