[YMCS/YDMP Free Trial Program]Yealink would like to offer Free Trial Program of Yealink device management service for our current eligible customers. You can see the details below.
https://www.yealink.com/ydmp-freetrial-2020


Post Reply 
 
Thread Rating:
  • 0 Votes - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Yealink T26 and is not accepting Option 66
Author Message
SimonVolk Offline
Junior Member
**

Posts: 1
Joined: Nov 2017
Reputation: 0
Post: #1
Yealink T26 and is not accepting Option 66
Hi All,

I am experiencing some issues with Yealink devices T26 and T29P in combination with DHCP option 66.
Other models are working fine such as T22 T28P so I think that the server configuration is correct.


Scenario:
During boot process the T26 requests the IP address from the DHCP (isc-dhcp-server), in the response the DHCP sends the TFTP Option 66 to the device (answer displayed below).


The problem is that the T26 does not accept the parameter and it does not starts with auto provisioning. In the GUI the Server URL field is empty.
Does anyone know where is the trick ?
I already tried to change few SW releases but i got always the same result.
Any help will be appreciated.



kubuntu.bootps > 192.168.10.12.bootpc: [udp sum ok] BOOTP/DHCP, Reply, length 300, xid 0x76949562, secs 100, Flags [none] (0x0000)
Your-IP 192.168.10.12
Server-IP kubuntu
Client-Ethernet-Address 00:15:65:21:21:cb (oui Unknown)
Vendor-rfc1048 Extensions
Magic Cookie 0x63825363
DHCP-Message Option 53, length 1: ACK
Server-ID Option 54, length 4: kubuntu
Lease-Time Option 51, length 4: 40114
Subnet-Mask Option 1, length 4: 255.255.255.0
Default-Gateway Option 3, length 4: kubuntu
Domain-Name-Server Option 6, length 4: kubuntu
TFTP Option 66, length 22: "http://10.10.10.10/ps"
END Option 255, length 0
PAD Option 0, length 0, occurs 2


Thanks

Simon
07-23-2018 11:29 AM
Find all posts by this user    like0    dislike0 Quote this message in a reply
jolouis Offline
Moderator
*****

Posts: 339
Joined: Oct 2013
Reputation: 6
Post: #2
RE: Yealink T26 and is not accepting Option 66
Check under Settings->Auto Provision and make sure that "DHCP Active" is set to "On". Without that the phone will ignore the DHCP options and not provision using that method.

Alternatively do a complete factory reset of the phone (hold the OK button for 10-15 seconds until prompt on the screen shows up) just to be safe. We have provisioned many T26s back when they were an active product using DHCP/TFTP, so definitely not a problem with the phones in general...
07-23-2018 01:07 PM
Find all posts by this user    like1    dislike0 Quote this message in a reply
Post Reply 


Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
  Yealink CA certificate IgorG 1 663 12-09-2020 05:37 PM
Last Post: TWT_Support
  Option to override RPS ozimarco 3 1,942 07-14-2020 12:10 PM
Last Post: complex1
  need complete list of yealink rps server IP's for firewall DanH 1 2,695 07-26-2019 07:00 AM
Last Post: Ted_Yealink
  EXP40 not accepting programming chrisduncansb 2 2,608 06-21-2019 03:13 PM
Last Post: chrisduncansb
  Can't Call Forward Yealink T21P e2 - latest firmware Grace6641 1 2,026 06-18-2019 09:53 AM
Last Post: Walter_Yealink
  Adding existing Yealink phone to RPS Stevev 1 2,468 01-16-2019 06:52 PM
Last Post: jolouis
  rps.yealink.com has been down since last week lukeescude 1 3,507 09-17-2018 03:49 PM
Last Post: johnkiniston
  yealink 56A forward ReneYealink 1 2,358 09-10-2018 08:42 PM
Last Post: complex1
  Yealink T42S - User Agent and HW version Ale 4 4,617 01-11-2018 09:48 AM
Last Post: Ale
  Yealink T42S Dsskey autoprovision Mark21 2 4,046 10-13-2017 12:08 AM
Last Post: Mark21

Forum Jump:


User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)

Contact Us   Yealink   Return to Top   Return to Content   Lite (Archive) Mode   RSS Syndication