[YMCS/YDMP Free Trial Program]Yealink would like to offer Free Trial Program of Yealink device management service for our current eligible customers. You can see the details below.
https://www.yealink.com/ydmp-freetrial-2020


Post Reply 
 
Thread Rating:
  • 0 Votes - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
T19 E2 sip
Author Message
John Chuang Offline
Junior Member
**

Posts: 5
Joined: Jul 2018
Reputation: 0
Post: #1
Smile T19 E2 sip
I used Window X-lite to verify our Asterisk sip server.
It is no problem.

Then I use Yealink T19_E2(FW:53.82.0.20) to replace the Window X-lite,
but it always shows =>

chan_sip.c:17266 check_auth: username mismath, have <6002>, digest has <IP Phone>
chan_sip.c:28691 handle_request_regsietr: registration from'"6002" <sip:6002@912.268.11.27:5060>'
failed for '192.168.11.200:5060' - Username/auth name mismatch



"sip.conf for Asterisk"
[general]
port=5060
bindaddr=0.0.0.0
context=unauthenticated
realm=asterisk
allowguest=no

[office-phone](!)
type=friend
context=my-phones
secret=abcdefgh
host=dynamic
disallow=all
allow=ulaw
allow=alaw

[6001](office-phone)
[6002](office-phone)



"setting for T19_E2"
[network]
static IP: 192.168.11.200
mask : 255.255.255.0
gateway : 192.168.11.254
[account]
Line active : enable
display name: 6002
user name : 6002
password : abcdefgh
SIP server : 192.168.11.27 port:5060

What should I do ? Is it a bug ? Please advise !

Rolleyes
07-16-2018 12:41 AM
Find all posts by this user    like0    dislike0 Quote this message in a reply
Simons_Yealink Offline
Junior Member
**

Posts: 21
Joined: Jan 2018
Reputation: 0
Post: #2
RE: T19 E2 sip
Hi John,

failed for '192.168.11.200:5060' - Username/auth name mismatch,

1. It means that the iphone did send a request to server to register, but the username was not recognized by the server. So please check if the authentication carried with phone is correct?
2. And register name is a required field, the account cannot register without it.

Best Regards,
Simons
07-17-2018 03:38 AM
Find all posts by this user    like0    dislike0 Quote this message in a reply
John Chuang Offline
Junior Member
**

Posts: 5
Joined: Jul 2018
Reputation: 0
Post: #3
Question RE: T19 E2 sip
Dear Simons,

The X-lite was no problem. So I think the problem may be on T19 E2.
The attached file is the account setup screen.

I think the issue may be caused by the warning "digest has <IP Phone>".
But I don't know how to fix it or circumvent it.

The Asterisk SIP server did not show the following warning when connected with X-lite.

WARNING[12404]: chan_sip.c:17266 check_auth: username mismath, have <6002>, digest has <IP Phone>


Please help !    
07-17-2018 06:20 AM
Find all posts by this user    like0    dislike0 Quote this message in a reply
jolouis Offline
Moderator
*****

Posts: 338
Joined: Oct 2013
Reputation: 5
Post: #4
RE: T19 E2 sip
Run a packet trace or pcap on the phone and post the results so Yealink can see exactly what SIP packets are being sent from phone to server and back again. From your description it looks like something is mangling them and Asterisk is getting the wrong info.

Are there any other devices on the network between the Yealink phone and the Asterisk server? i.e. modem/router, firewall, etc?
07-18-2018 02:23 PM
Find all posts by this user    like0    dislike0 Quote this message in a reply
John Chuang Offline
Junior Member
**

Posts: 5
Joined: Jul 2018
Reputation: 0
Post: #5
RE: T19 E2 sip
The yealink device is in the same subnet with Asterisk SIP server(no firewall, modem,router in between).
I capture the packets. please see the attached file.

The top picture is for X-lite(this work fine) and the bottom picture is for Yealink T19E2.
I think the "Digest username" field should be "6002" not "IP phone" for Yealink T19E2.

John
.doc  captures.doc (Size: 331.5 KB / Downloads: 2)
07-19-2018 07:22 AM
Find all posts by this user    like0    dislike0 Quote this message in a reply
jolouis Offline
Moderator
*****

Posts: 338
Joined: Oct 2013
Reputation: 5
Post: #6
RE: T19 E2 sip
Yea that definitely looks buggy, I'm with you Yealink phone is sending the wrong info in the packets.

Try upgrading to the lastest firmware:
http://support.yealink.com/documentFront...umentId=78

Hopefully it's a bug that has been squashed long ago and firmware update will resolve the issue.
07-19-2018 03:57 PM
Find all posts by this user    like0    dislike0 Quote this message in a reply
John Chuang Offline
Junior Member
**

Posts: 5
Joined: Jul 2018
Reputation: 0
Post: #7
RE: T19 E2 sip
Dear Jolouis,

I upgrade the phone firmware from (FW:53.82.0.20) to (FW:53.83.0.35).
Reboot it and check.
But Asterisk SIP server still got the same error.
The packet captured still showed username="IP phone".

It seems nothing changed.

BR,John
07-20-2018 02:56 AM
Find all posts by this user    like0    dislike0 Quote this message in a reply
jolouis Offline
Moderator
*****

Posts: 338
Joined: Oct 2013
Reputation: 5
Post: #8
RE: T19 E2 sip
Very odd. Only other thing I can suggest is trying doing a complete factory reset (press and hold OK button on phone for 30 seconds until prompt shows up). After reset, try configuring your account information again.

If that does not resolve it then you will have to open a support ticket on the ticketing system and possibly get the thing replaced.
07-20-2018 12:48 PM
Find all posts by this user    like0    dislike0 Quote this message in a reply
John Chuang Offline
Junior Member
**

Posts: 5
Joined: Jul 2018
Reputation: 0
Post: #9
RE: T19 E2 sip
OK.
I'll try it, thanks.
BR, John
07-23-2018 06:16 AM
Find all posts by this user    like0    dislike0 Quote this message in a reply
Post Reply 


Forum Jump:


User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)

Contact Us   Yealink   Return to Top   Return to Content   Lite (Archive) Mode   RSS Syndication