[YMCS/YDMP Free Trial Program]Yealink would like to offer Free Trial Program of Yealink device management service for our current eligible customers. You can see the details below.
https://www.yealink.com/ydmp-freetrial-2020


Post Reply 
 
Thread Rating:
  • 0 Votes - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Remote control via action URI
Author Message
avayax Offline
Member
***

Posts: 113
Joined: Mar 2015
Reputation: 1
Post: #1
Remote control via action URI
I would like to remote control a phone via action URI.
When I do that a popup appears on the phone "allow remote control" which has to be confirmed pysically on the phone.

Is there a way to not ask for that confirmation?
05-21-2018 10:32 PM
Find all posts by this user    like0    dislike0 Quote this message in a reply
complex1 Offline
3CX Adv. Cert. Engineer
*****

Posts: 1,180
Joined: Jan 2014
Reputation: 34
Post: #2
RE: Remote control via action URI
(05-21-2018 10:32 PM)avayax Wrote:  I would like to remote control a phone via action URI.
When I do that a popup appears on the phone "allow remote control" which has to be confirmed pysically on the phone.

Is there a way to not ask for that confirmation?

Hi,

I’m not for sure if it will work for you, but please try this:
Login to the phone, then go to Features > Remote Control > Action URI Allow IP List and set it on “any”

Hope this will help.

Kind regards,
Frank.

I am not an employee of Yealink.
Dutch is my native language, not English. Apologies for my imperfect grammar.
Please do not send unsolicited PM messages. I will not answer them.
05-22-2018 12:05 PM
Find all posts by this user    like0    dislike0 Quote this message in a reply
avayax Offline
Member
***

Posts: 113
Joined: Mar 2015
Reputation: 1
Post: #3
RE: Remote control via action URI
(05-22-2018 12:05 PM)complex1 Wrote:  
(05-21-2018 10:32 PM)avayax Wrote:  I would like to remote control a phone via action URI.
When I do that a popup appears on the phone "allow remote control" which has to be confirmed pysically on the phone.

Is there a way to not ask for that confirmation?

Hi,

I’m not for sure if it will work for you, but please try this:
Login to the phone, then go to Features > Remote Control > Action URI Allow IP List and set it on “any”

Hope this will help.

You have to do that for the phone to accept action URIs at all, but when that's set and you send the first action URI, a popup shows on the phone "accept remote control?" and wants you to hit confirm.

As I am remote, I am of course not there to physically press the confirm button, so my question is, can that be done without the phone asking for confirmation?
05-22-2018 12:15 PM
Find all posts by this user    like0    dislike0 Quote this message in a reply
nSolvePaul Offline
Junior Member
**

Posts: 20
Joined: Jul 2018
Reputation: 0
Post: #4
RE: Remote control via action URI
Did you fine a work around as it is most annoying to have to acknowledge this remote control dialog which means a physical interaction.
11-02-2018 11:20 AM
Find all posts by this user    like0    dislike0 Quote this message in a reply
avayax Offline
Member
***

Posts: 113
Joined: Mar 2015
Reputation: 1
Post: #5
RE: Remote control via action URI
You can disable the prompt via using this in the config file:

features.show_action_uri_option = 0
11-02-2018 11:48 AM
Find all posts by this user    like0    dislike0 Quote this message in a reply
nSolvePaul Offline
Junior Member
**

Posts: 20
Joined: Jul 2018
Reputation: 0
Post: #6
RE: Remote control via action URI
(11-02-2018 11:48 AM)avayax Wrote:  You can disable the prompt via using this in the config file:

features.show_action_uri_option = 0

Thanks!
11-02-2018 01:07 PM
Find all posts by this user    like0    dislike0 Quote this message in a reply
Post Reply 


Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
  Action URL Paramater for Via / FwdDsp / FwdNumber nSolvePaul 0 266 11-01-2021 10:23 PM
Last Post: nSolvePaul
  Transfer to Remote Phonebook Minerva 5 12,330 10-22-2020 03:11 PM
Last Post: joe.carroll@managedinstalls.com
Video Provisioning Remote Phone Book sfrazier 3 4,333 05-26-2020 02:43 PM
Last Post: Lewis-H
  Proviisiong Directory - Enabling Remote Phone Book sfrazier 1 3,021 02-09-2020 07:23 PM
Last Post: complex1
  Use DHCP Hostname in Action URI kapetrosyan 1 2,427 01-08-2020 11:35 PM
Last Post: Yisroel_MongoTEL
  Remote Phonebook - Numbers Display Format On Phone Medryn 18 48,409 10-10-2019 11:03 PM
Last Post: flyingchipmunk
  Remote PhoneBook ftp aralmeida 2 5,430 05-17-2019 04:19 AM
Last Post: Denise558
  Remote Phonebook XML version, http(s) ssstofff 1 4,707 12-10-2018 07:25 AM
Last Post: ssstofff
  BUG - inbound hold/unhold/hangup not work via remote control for some accounts nSolvePaul 2 4,399 11-02-2018 03:10 PM
Last Post: nSolvePaul
  How to configure Action URL values via HTTP servlet? nSolvePaul 5 7,860 10-30-2018 11:06 AM
Last Post: nSolvePaul

Forum Jump:


User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)

Contact Us   Yealink   Return to Top   Return to Content   Lite (Archive) Mode   RSS Syndication