[YMCS/YDMP Free Trial Program]Yealink would like to offer Free Trial Program of Yealink device management service for our current eligible customers. You can see the details below.
https://www.yealink.com/ydmp-freetrial-2020


Post Reply 
 
Thread Rating:
  • 0 Votes - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
LAn/Bridge not working
Author Message
DeepB Offline
Junior Member
**

Posts: 16
Joined: Jul 2015
Reputation: 0
Post: #1
LAn/Bridge not working
Hello,

I have a bit of a curious problem, LAN/Bridge is not working. At least in some circumstances.

I plug in LAN at the "Internet" port and the PC at the "PC" port.

1) PC behind the phone gets IP address from DHCP: This works on one PC and does not on three others

2) PC behind the phone has a fixed IP address: PC has network access, while phone says no network connection.

I tried this on multiple PCs (4) with multiple phones (3, all T48G).

Any ideas?

thanks
Daniel
07-23-2015 03:30 PM
Find all posts by this user    like0    dislike0 Quote this message in a reply
James_Yealink Offline
Administrator
*******

Posts: 1,159
Joined: Aug 2014
Reputation: 8
Post: #2
RE: LAn/Bridge not working
Hello Daniel,

Do you configure a VLAN setting in your network?
If not, please disable the LLDP and DHCP VLAN feature in phone then check again.

Regards,
James
07-23-2015 08:37 PM
Find all posts by this user    like0    dislike0 Quote this message in a reply
DeepB Offline
Junior Member
**

Posts: 16
Joined: Jul 2015
Reputation: 0
Post: #3
RE: LAn/Bridge not working
(07-23-2015 08:37 PM)Yealink_James Wrote:  Hello Daniel,

Do you configure a VLAN setting in your network?
If not, please disable the LLDP and DHCP VLAN feature in phone then check again.

Regards,
James

I do not use VLANs. I have disabled LLDP and DHCP VLan (see attached screenshot), still it does not work (at least on one pc tested, on another one it seems to work)

When plugging the lan cable into the PC directly the pc gets the ip adress via DHCP.
When plugging the lan cable into the phone, and then one from the phone to the pc the phone gets its ip adress via DHCP, while the pc does not.

Thanks
Daniel


Attached File(s) Thumbnail(s)
   
07-23-2015 09:13 PM
Find all posts by this user    like0    dislike0 Quote this message in a reply
Ret Offline
Junior Member
**

Posts: 33
Joined: Nov 2014
Reputation: 0
Post: #4
RE: LAn/Bridge not working
Have you tried turning on the feature "Span to PC" (in Network>Advanced) ? Maybe that helps you
07-28-2015 03:35 AM
Find all posts by this user    like0    dislike0 Quote this message in a reply
DeepB Offline
Junior Member
**

Posts: 16
Joined: Jul 2015
Reputation: 0
Post: #5
RE: LAn/Bridge not working
(07-28-2015 03:35 AM)Ret Wrote:  Have you tried turning on the feature "Span to PC" (in Network>Advanced) ? Maybe that helps you

Yes I did try that. Does not work.

Very interestingly when rebooting the phone there is a window of around 10 seconds where everything works. Then the phone boots and nothing works.

Any more ideas?

thanks
Daniel
07-28-2015 01:49 PM
Find all posts by this user    like0    dislike0 Quote this message in a reply
DeepB Offline
Junior Member
**

Posts: 16
Joined: Jul 2015
Reputation: 0
Post: #6
RE: LAn/Bridge not working
I now switched phone, and it seems to be a windows problem. On windows 8 it works, on windows 7 it does not.

Also the yealink is always in a "bridged" configuration, is there the possibillity to change it to switched?

thanks
Daniel


EDIT: This does not seem to be a DHCP/fixed IP problem, but a specific Windows 7 Problem. It works flawlessly on my windows 8 machines, but not on any windows 7 machine.
(This post was last modified: 07-28-2015 03:40 PM by DeepB.)
07-28-2015 03:10 PM
Find all posts by this user    like0    dislike0 Quote this message in a reply
myombo Offline
Junior Member
**

Posts: 9
Joined: Mar 2015
Reputation: 0
Post: #7
RE: LAn/Bridge not working
Hi,

You can change it to router through the WUI under "Network --> PC Port --> Pc port config".
You will have to assign an IP adresse to this port("Router") and a DHCP server if you need it.
07-28-2015 10:18 PM
Find all posts by this user    like0    dislike0 Quote this message in a reply
DeepB Offline
Junior Member
**

Posts: 16
Joined: Jul 2015
Reputation: 0
Post: #8
RE: LAn/Bridge not working
(07-28-2015 10:18 PM)myombo Wrote:  Hi,

You can change it to router through the WUI under "Network --> PC Port --> Pc port config".
You will have to assign an IP adresse to this port("Router") and a DHCP server if you need it.

WHat is the WUI?

On the normal Web-interface I have no such option

Also I do not want the phone to act as a router, I want it to act as a (transparent) switch. Is that no possible?

thanks
Daniel
07-28-2015 10:54 PM
Find all posts by this user    like0    dislike0 Quote this message in a reply
DeepB Offline
Junior Member
**

Posts: 16
Joined: Jul 2015
Reputation: 0
Post: #9
RE: LAn/Bridge not working
Any more Ideas? I still havent gotten it to work.
09-01-2015 02:43 PM
Find all posts by this user    like0    dislike0 Quote this message in a reply
jmoore Offline
Junior Member
**

Posts: 36
Joined: Jan 2016
Reputation: -1
Post: #10
RE: LAn/Bridge not working
Hi,

I work for a company called Tenfod which is a CTI solution that integrates CRMs to phone systems. Some of the features we offer include Call pop up notes, Click to dial, follow up task creation, handle multiple matches, and a few more others. Checkout these integrations at https://www.tenfold.com/integrations/yealink/
06-22-2016 08:44 PM
Find all posts by this user    like0    dislike0 Quote this message in a reply
Post Reply 


Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
  V85 VPN no longer working avayax 1 661 07-22-2020 11:29 AM
Last Post: gerdesj
  Phones Web UI Not Working after Firmware Update Rockses 2 2,305 05-26-2020 02:44 PM
Last Post: Lewis-H
  Jabra microphone not working with EHS40 Adapter chair 1 812 03-09-2020 08:01 PM
Last Post: Yisroel_MongoTEL
  Blind transfer not working on hangup bug mrabbitt@clarkecounty.gov 1 1,129 12-04-2019 04:33 PM
Last Post: Phil_Yealink
  T41S admin login not working ayfrolov82 1 1,724 05-20-2019 12:34 PM
Last Post: Simons_Yealink
  Admin log in not working Vortex 5 5,720 03-17-2019 04:01 PM
Last Post: complex1
  Replace rule not working for certain prefixes chrisduncansb 0 1,825 09-26-2017 05:03 PM
Last Post: chrisduncansb
  Plantronics S12 Headset working with T23G? avayax 1 4,079 02-06-2017 01:58 AM
Last Post: Klaus_Yealink
  T29G and T27P Redial Not Working shmuel@birns.net 1 2,942 05-19-2016 05:31 PM
Last Post: Karl_Yealink
  Non-working BLF at T26P usps 2 4,005 04-15-2016 03:32 PM
Last Post: usps

Forum Jump:


User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)

Contact Us   Yealink   Return to Top   Return to Content   Lite (Archive) Mode   RSS Syndication