New Forum system requires email address which you used to apply for your account to replace your original username. Password stays the same.Please see this post for more details
http://forum.yealink.com/forum/showthread.php?tid=40344

Yealink Test Club has been officially launched. Please visit post below to get detail information. Come and join us!
http://forum.yealink.com/forum/announcements.php?aid=18

We just had the YMCS online and we are also working on the features plan on the future versions, in this regard we are need to hear your voice about the YMCS.
Please visit : http://forum.yealink.com/forum/showthread.php?tid=42322


Post Reply 
 
Thread Rating:
  • 0 Votes - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
T46S autoprovision settings reverting to defaults
Author Message
Inline Computer Support Offline
Junior Member
**

Posts: 3
Joined: Jan 2018
Reputation: 0
Post: #1
T46S autoprovision settings reverting to defaults
Hello, I have a network of ten T46S and two T48S phones, configured using autoprovisioning. For the most part this seems to work, the phones pick up the settings correctly. However after some time (15-60 minutes) the phones will revert several of the autoprovisioned settings back to defaults. The settings that revert are:

Time&Date -> Time Format: reverts to 24 hours after being set to 12 hours.
Power Saving -> Idle TimeOut: Office Hour Idle TimeOut is set to 960 minutes, but reverts to 15 minutes.

There are other settings this happens on but these are the most important to my users. Autoprovisioning is configured to repeat every 60 minutes but that does not help - once the settings are reverted they do not update again. Rebooting or autoprovisioning triggered manually via the web interface does not help. Making changes to the config files (even superficial changes) and then trying an autoprovision will usually make it work, but then once again after some time it reverts.

I have also noticed that the phones do not detect updated firmware files on tftp, example my phones are on firmware 66.9.0.23, I have changed the tftp firmware file to 66.9.0.25 (filename remains the same), but no phones have updated. What is wrong here?

My autoprovision config files:

y000000000066.cfg
Code:
#!version:1.0.0.1

static.network.cdp.enable = 0
features.remember_password.enable = 1
features.intercom.enable = 1
features.intercom.outgoing = 1
features.intercom.allow = 1
static.firmware.url = tftp://192.168.100.243/latest-firmware-t46s.rom
features.sign_in_via_btoe.enable = 0
features.pin_authentication.enable = 0
features.web_sign_in_enable = 1
features.user_sign_in.enable = 0
phone_setting.phone_lock.enable = 0

features.power_saving.enable=1
features.power_saving.office_hour.monday=7,18
features.power_saving.office_hour.tuesday=7,18
features.power_saving.office_hour.wednesday=7,18
features.power_saving.office_hour.thursday=7,18
features.power_saving.office_hour.friday=7,18
features.power_saving.office_hour.saturday=7,18
features.power_saving.office_hour.sunday=7,18
features.power_saving.user_input_ext.idle_timeout=30
features.power_saving.off_hour.idle_timeout=10
features.power_saving.office_hour.idle_timeout=960
features.power_saving.intelligent_mode=1

static.auto_provision.repeat.enable = 1
static.auto_provision.repeat.minutes = 60

mac.cfg
Code:
#!version:1.0.0.1

local_time.time_zone = -8
local_time.time_zone_name = Canada(Vancouver,Whitehorse)
local_time.ntp_server1 = 192.168.100.243
local_time.ntp_server2 = 192.168.100.243
local_time.interval = 3600
local_time.summer_time = 2
local_time.dst_time_type = 0
local_time.manual_time_enable = 0
local_time.manual_ntp_srv_prior = 0
local_time.time_format = 0
local_time.date_format = 3
(This post was last modified: 01-31-2018 06:00 PM by Inline Computer Support.)
01-31-2018 05:46 PM
Find all posts by this user    like0    dislike0 Quote this message in a reply
Aaron_Yealink Offline
Junior Member
**

Posts: 5
Joined: Sep 2017
Reputation: 0
Post: #2
RE: T46S autoprovision settings reverting to defaults
Dear Customer,

Thanks for contacting us. These issues cause by the phone syncing with the SFB online server configuration settings. You can change the Microsoft policy settings to solve these issue.

For the time format issue you can refer the link:http://support.yealink.com/faq/faqInfo?id=705

For the power saving issue, you can set the Microsoft policy "Set-CsIPPhonePolicy -EnablePowerSaveMode $False" to disable this feature.
Microsoft policy set the Office Hour Idle TimeOut to 15min by default.

For the firmware update issue

1.You can set the policy parameter "Set-CsIPPhonePolicy -EnableDeviceUpdate $False" first;
2.Then the the phone will not download firmware from the Skype for Business server. The phone will choose to download firmware via central provisioning (if configured).
3.Isuggest that change your firmware name to 66.9.0.25 format.

Please let us know if it works for you.

Thanks!
02-02-2018 05:21 AM
Find all posts by this user    like0    dislike0 Quote this message in a reply
Inline Computer Support Offline
Junior Member
**

Posts: 3
Joined: Jan 2018
Reputation: 0
Post: #3
RE: T46S autoprovision settings reverting to defaults
(02-02-2018 05:21 AM)Aaron_Yealink Wrote:  Dear Customer,

Thanks for contacting us. These issues cause by the phone syncing with the SFB online server configuration settings. You can change the Microsoft policy settings to solve these issue.

For the time format issue you can refer the link:http://support.yealink.com/faq/faqInfo?id=705

For the power saving issue, you can set the Microsoft policy "Set-CsIPPhonePolicy -EnablePowerSaveMode $False" to disable this feature.
Microsoft policy set the Office Hour Idle TimeOut to 15min by default.

For the firmware update issue

1.You can set the policy parameter "Set-CsIPPhonePolicy -EnableDeviceUpdate $False" first;
2.Then the the phone will not download firmware from the Skype for Business server. The phone will choose to download firmware via central provisioning (if configured).
3.Isuggest that change your firmware name to 66.9.0.25 format.

Please let us know if it works for you.

Thanks!

Thanks I can confirm SfB settings worked. I did not realize they overrode my autoprovision settings. I am waiting to test firmware updates and will let you know.
02-02-2018 05:40 PM
Find all posts by this user    like0    dislike0 Quote this message in a reply
Post Reply 


Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
  T46S BToE Connector 6.0.12.0 Application on Terminalserver W2016 Shaig0n 8 2,924 01-24-2019 01:19 AM
Last Post: Steven Floyd
  Yealink T46S & T46G one way audio intermittent issue Byron13 0 510 01-23-2019 04:35 AM
Last Post: Byron13
  T46S - Caller ID not showing number, only name Matthew74 9 3,345 05-11-2018 04:04 PM
Last Post: Samuel_Yealink

Forum Jump:


User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)

Contact Us   Yealink   Return to Top   Return to Content   Lite (Archive) Mode   RSS Syndication