[YMCS/YDMP Free Trial Program]Yealink would like to offer Free Trial Program of Yealink device management service for our current eligible customers. You can see the details below.
https://www.yealink.com/ydmp-freetrial-2020


Post Reply 
 
Thread Rating:
  • 0 Votes - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Wrong name displayed when dialing extension
Author Message
DavidA Offline
Junior Member
**

Posts: 3
Joined: Sep 2017
Reputation: 0
Post: #1
Question Wrong name displayed when dialing extension
Hello,

I have a stumper and am not able to find the information anywhere, please help! For simplicity, lets use "A" as the old name, "B" as the new name and 123 as the extension tied to the name.

In short:
The company directory was updated with extension 123 changing from name "A" to name "B". When dialing extension 123 from a local phone, name "A" and "B" show up. BUT when the call starts to dial, the name shows up correct as user "B".

Findings:
The issue is with the call history. If I delete old calls made to extension 123, then the correct name will show up (B) when dialing the extension.

Question:
Is there an auto-provision that could overwrite call history of extension 123 with the correct name? OR an auto-provision that will look to the company directory first, if no information is present, then look to the call history...

Why:
It would be simple to just delete the old user out of call history but when you multiply this by every phone in the company (large company), this can be a daunting tasks, especially when new users are changed around on a monthly basis.

Additional Information:
Only name "A" shows up when dialing the extension, even after an auto-provision. Have to manually update the Directory on a phone, reboot, then the correct name shows up on the screen in addition to the old name.

HELP!
09-29-2017 12:14 PM
Find all posts by this user    like0    dislike0 Quote this message in a reply
Karl_Yealink Offline
Super Moderator
******

Posts: 673
Joined: Apr 2015
Reputation: 5
Post: #2
RE: Wrong name displayed when dialing extension
Hello,

I want to confirm something with you firstly.
1. What's phone model and firmware in your side?

2. What's your company directory? Remote phone book? LDAP directory? Local phone book?

3. How many phones in your company?

4. When dialing extension 123 from a local phone, name "A" and "B" show up. BUT when the call starts to dial, the name shows up correct as user "B".
--- As my understanding, in dial interface, you enter 123, then phone match name 'A' and 'B', you choose one of them to dial out, the phone show up 'B', right? If I have any misunderstanding, please correct me.
09-30-2017 01:32 AM
Find all posts by this user    like0    dislike0 Quote this message in a reply
DavidA Offline
Junior Member
**

Posts: 3
Joined: Sep 2017
Reputation: 0
Post: #3
RE: Wrong name displayed when dialing extension
(09-30-2017 01:32 AM)Karl Wrote:  Hello,

I want to confirm something with you firstly.
1. What's phone model and firmware in your side?

2. What's your company directory? Remote phone book? LDAP directory? Local phone book?

3. How many phones in your company?

4. When dialing extension 123 from a local phone, name "A" and "B" show up. BUT when the call starts to dial, the name shows up correct as user "B".
--- As my understanding, in dial interface, you enter 123, then phone match name 'A' and 'B', you choose one of them to dial out, the phone show up 'B', right? If I have any misunderstanding, please correct me.

1. Its a T29G on firmware 46.80.0.25
2. I'm not sure what information you need here but they have two Directory's, one has 35 contacts and the other has 66.
3. Over 100 and most of them are in the field.
4. Exactly correct!

Thank you for your reply.
10-02-2017 12:17 PM
Find all posts by this user    like0    dislike0 Quote this message in a reply
DavidA Offline
Junior Member
**

Posts: 3
Joined: Sep 2017
Reputation: 0
Post: #4
RE: Wrong name displayed when dialing extension
Somebody? Anybody?
10-09-2017 12:52 PM
Find all posts by this user    like0    dislike0 Quote this message in a reply
Karl_Yealink Offline
Super Moderator
******

Posts: 673
Joined: Apr 2015
Reputation: 5
Post: #5
RE: Wrong name displayed when dialing extension
(10-09-2017 12:52 PM)DavidA Wrote:  Somebody? Anybody?
Sorry, we have a long National holiday about one week.
About your question, I test locally with latest firmware version.
And it don't happen, I just suggest upgrade to the latest firmware then do a test.
You can download the latest firmware from the link below.
Link: http://download.support.yealink.com/down...2.0.20.rom

My test step:
1. Add contact A as locally directory.
2. Number A call in, picked up. The history stored as contact A.
3. Change contact A to B with same number.
4. Same number call in, picked up, the history stored as contact B.
5. The previous history change name from A to B automatic.
6. When dial the number, the phone only show contact B
10-10-2017 08:52 AM
Find all posts by this user    like0    dislike0 Quote this message in a reply
Post Reply 


Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
  T45 BLF linekey.x.extension syntax for type 13 SCPCJNR 1 1,839 01-15-2020 04:10 PM
Last Post: Yisroel_MongoTEL
  ESS: refer to prompted value in speed dialing oliv 2 2,057 08-19-2019 01:01 PM
Last Post: oliv
  Saving Contact with extension ttagent_77 0 1,281 04-19-2019 09:07 PM
Last Post: ttagent_77
  Current time not displayed when a call is missed John62 0 1,915 02-16-2018 05:07 PM
Last Post: John62
Wink Dialplan for quick dialing extensions lonvoice 1 3,264 10-22-2015 11:44 PM
Last Post: lonvoice
  How to set inCall softkey to forward to specific extension? morrism 1 4,078 10-06-2015 07:21 PM
Last Post: keffa
  Answering telephone dialing options do not recognize from my phone tonymtz 1 3,463 02-10-2015 03:42 AM
Last Post: CWR
  Message indicator for different extension Jeff 5 10,171 11-03-2014 04:30 PM
Last Post: Wilson_Yealink
  Transfer Call with Yealink T42G and Panasonic with extension card joopbox 2 8,117 10-18-2014 12:21 PM
Last Post: Wilson_Yealink
  How to see caller id from other extension flavio.viana 11 24,291 01-20-2014 10:07 AM
Last Post: Yealink Support

Forum Jump:


User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)

Contact Us   Yealink   Return to Top   Return to Content   Lite (Archive) Mode   RSS Syndication