[YMCS/YDMP Free Trial Program]Yealink would like to offer Free Trial Program of Yealink device management service for our current eligible customers. You can see the details below.
https://www.yealink.com/ydmp-freetrial-2020


Post Reply 
 
Thread Rating:
  • 0 Votes - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Trying to get uaCSTA to work
Author Message
Danny-one Offline
Junior Member
**

Posts: 2
Joined: Jul 2017
Reputation: 0
Post: #1
Trying to get uaCSTA to work
Hey,

I'm working with a T46G here, and I'm trying to get a uaCSTA session going. However, it doesn't appear to understand my request. When I send an INVITE request like this:

Quote:INVITE sip:001565A9E5AA@192.168.1.120:5060 SIP/2.0
Via: SIP/2.0/TCP 192.168.1.118:5060;branch=z9hG4bK123
From: CSTA Endpoint <sip:csta-ep@192.168.1.118:5060>; tag=abc
To: <sip:001565A9E5AA@192.168.1.120>
Contact: CSTA Endpoint <sip:csta-ep@192.168.1.118:5060>
Content-Type: application/csta+xml
CSeq: 1 INVITE
Content-Disposition: signal; handling=required
Max-Forwards: 111
Allows: REGISTER, INVITE, INFO, ACK
Supported: replaces, timer
User-Agent: CSTA Service
Content-Length: 188
Call-ID: uaoduoaisd@192.168.1.118:5060

<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<RequestSystemStatus xmlns="http://www.ecma-international.org/standards/ecma-323/csta/ed3" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance"/>

It simply gives me a 100 Trying response, and then a 180 Ringing response. Then the phone actually starts ringing and when I pick it up I get regular SDP responses. In other words, it seems like the phone doesn't recognize my request as a CSTA request?

Can anyone point out what is incorrect, or tell me what the phone expects from a uaCSTA request?

Help is much appreciated!
(This post was last modified: 07-16-2017 02:06 PM by Danny-one.)
07-16-2017 02:05 PM
Find all posts by this user    like0    dislike0 Quote this message in a reply
Travis_Yealink Offline
Super Moderator
******

Posts: 171
Joined: Mar 2016
Reputation: 1
Post: #2
RE: Trying to get uaCSTA to work
(07-16-2017 02:05 PM)Danny-one Wrote:  Hey,

I'm working with a T46G here, and I'm trying to get a uaCSTA session going. However, it doesn't appear to understand my request. When I send an INVITE request like this:

Quote:INVITE sip:001565A9E5AA@192.168.1.120:5060 SIP/2.0
Via: SIP/2.0/TCP 192.168.1.118:5060;branch=z9hG4bK123
From: CSTA Endpoint <sip:csta-ep@192.168.1.118:5060>; tag=abc
To: <sip:001565A9E5AA@192.168.1.120>
Contact: CSTA Endpoint <sip:csta-ep@192.168.1.118:5060>
Content-Type: application/csta+xml
CSeq: 1 INVITE
Content-Disposition: signal; handling=required
Max-Forwards: 111
Allows: REGISTER, INVITE, INFO, ACK
Supported: replaces, timer
User-Agent: CSTA Service
Content-Length: 188
Call-ID: uaoduoaisd@192.168.1.118:5060

<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<RequestSystemStatus xmlns="http://www.ecma-international.org/standards/ecma-323/csta/ed3" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance"/>

It simply gives me a 100 Trying response, and then a 180 Ringing response. Then the phone actually starts ringing and when I pick it up I get regular SDP responses. In other words, it seems like the phone doesn't recognize my request as a CSTA request?

Can anyone point out what is incorrect, or tell me what the phone expects from a uaCSTA request?

Help is much appreciated!

Hi,

May I know what's the firmware version you are using?
Our V81 firmware supports uaCSTA feature.

Regards,
Travis
07-17-2017 02:30 PM
Find all posts by this user    like0    dislike0 Quote this message in a reply
Danny-one Offline
Junior Member
**

Posts: 2
Joined: Jul 2017
Reputation: 0
Post: #3
RE: Trying to get uaCSTA to work
I've tried the T46-28.81.0.110 firmware.
07-29-2017 09:29 AM
Find all posts by this user    like0    dislike0 Quote this message in a reply
Travis_Yealink Offline
Super Moderator
******

Posts: 171
Joined: Mar 2016
Reputation: 1
Post: #4
RE: Trying to get uaCSTA to work
(07-29-2017 09:29 AM)Danny-one Wrote:  I've tried the T46-28.81.0.110 firmware.

Hi Danny,

please kindly offer us trace files for further analysis as below:
a. Level 6 syslog
b. PCAP trace
c. Config.bin
You can get the guide from this link to see how to export the issue data(trace files):
http://support.yealink.com/faq/faqInfo?id=311

BTW, may I know:
1. how many Yealink phones do you have? what kinds of types are them?
2. how many phones have the same issue?
these info will help us to identify your issue class.

I will submit this case to our R&D team and ask them to help you check.

Regards,
Travis
08-14-2017 06:45 AM
Find all posts by this user    like0    dislike0 Quote this message in a reply
Andreas32423 Offline
Junior Member
**

Posts: 1
Joined: Aug 2017
Reputation: 0
Post: #5
RE: Trying to get uaCSTA to work
Hi,

I ran into the exact same issue. I do have an implementation which works with Snom, but my Yealink phone (T23G with firmware 44.81.0.70) rings on receiving a csta session request.

Can/should I provide traces?

Andreas
09-04-2017 08:21 AM
Find all posts by this user    like0    dislike0 Quote this message in a reply
Post Reply 


Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
  T46G - BLF no work, Lamps wrong status ghostoll 4 4,243 02-08-2018 08:02 AM
Last Post: Lucia_Yealink

Forum Jump:


User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)

Contact Us   Yealink   Return to Top   Return to Content   Lite (Archive) Mode   RSS Syndication