[YMCS/YDMP Free Trial Program]Yealink would like to offer Free Trial Program of Yealink device management service for our current eligible customers. You can see the details below.
https://www.yealink.com/ydmp-freetrial-2020


Post Reply 
 
Thread Rating:
  • 0 Votes - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Possible to show codec?
Author Message
givemeaccess Offline
Junior Member
**

Posts: 1
Joined: Sep 2016
Reputation: 0
Post: #1
Possible to show codec?
Is it possible to see the used codec when doing a phone call? I would be interested to see if my configuration is working as intended.
We use T48 and T58 all versions.
(This post was last modified: 06-06-2017 07:20 PM by givemeaccess.)
06-06-2017 07:19 PM
Find all posts by this user    like0    dislike0 Quote this message in a reply
complex1 Offline
3CX Adv. Cert. Engineer
*****

Posts: 1,178
Joined: Jan 2014
Reputation: 34
Post: #2
RE: Possible to show codec?
Hi,

T48G:
When you are in a call it is possible to see the used codec and other information about the call.
To do so please press “More”, which can be found on the touch screen, then press “RTP Status”

T58:
I don’t know.

Hope this answer your question.

Kind regards,
Frank.

I am not an employee of Yealink.
Dutch is my native language, not English. Apologies for my imperfect grammar.
Please do not send unsolicited PM messages. I will not answer them.
06-07-2017 08:22 AM
Find all posts by this user    like0    dislike0 Quote this message in a reply
Paul_Yealink
Unregistered

 
Post: #3
RE: Possible to show codec?
(06-07-2017 08:22 AM)complex1 Wrote:  Hi,

T48G:
When you are in a call it is possible to see the used codec and other information about the call.
To do so please press “More”, which can be found on the touch screen, then press “RTP Status”

T58:
I don’t know.

Hope this answer your question.

Hi Frank,
Thanks for your help.

Dear customer,
This is Paul from Yealink Technical Support Team, nice to meet you.
We have RTCP-XR feature to see the used codec when doing a phone call.
Please add these parameters to your configuration file:
voice.rtcp_xr.enable = 1
phone_setting.vq_rtcpxr.states_show_on_web.enable = 1
phone_setting.vq_rtcpxr.states_show_on_gui.enable = 1

Then you can see the codec during the call, like attached picture T48 and T58.

More details are in the Admin Guide I upload, please refer to.
http://ftp.yealink.com/?ShareToken=7E4AF...1F71C9AED9


BR
Paul


Attached File(s) Thumbnail(s)
       
06-07-2017 11:22 AM
     Quote this message in a reply
Paul_Yealink
Unregistered

 
Post: #4
RE: Possible to show codec?
(06-07-2017 08:22 AM)complex1 Wrote:  Hi,

T48G:
When you are in a call it is possible to see the used codec and other information about the call.
To do so please press “More”, which can be found on the touch screen, then press “RTP Status”

T58:
I don’t know.

Hope this answer your question.

Hi Frank,
Thanks for your help.

Dear customer,
This is Paul from Yealink Technical Support Team, nice to meet you.
We have RTCP-XR feature to see the used codec when doing a phone call.
Please add these parameters to your configuration file:
voice.rtcp_xr.enable = 1
phone_setting.vq_rtcpxr.states_show_on_web.enable = 1
phone_setting.vq_rtcpxr.states_show_on_gui.enable = 1

Then you can see the codec during the call, like attached picture T48 and T58.

BR
Paul


Attached File(s) Thumbnail(s)
       
06-07-2017 11:24 AM
     Quote this message in a reply
Post Reply 


Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
Question Show "called line" on phone? Voodoopupp 2 2,349 02-25-2021 04:17 PM
Last Post: Voodoopupp
  Show log the web login connect attempts Hypper 4 3,778 10-13-2020 06:53 PM
Last Post: Yisroel_MongoTEL
  Show phone status (busy, DND,...) OXE 3 9,297 01-30-2020 08:40 AM
Last Post: levstik
  T46S Connect call and show incoming number MartinNybrogrus 1 3,311 01-28-2019 03:42 PM
Last Post: jolouis
  Bad sound with Opus codec on T21 and T40 TrK 3 6,912 12-03-2018 01:09 AM
Last Post: syadnom
  Please recommend sip phone, which can show caller photo maa 4 8,486 11-06-2017 10:01 AM
Last Post: Kiearan
  Placed Calls menu doesn't show dialed number but calling party avayax 3 7,163 12-19-2016 02:34 AM
Last Post: Lucia_Yealink
  Opus codec on T23G avayax 1 5,903 10-11-2016 02:55 PM
Last Post: Kevin_Yealink
  Opus Codec Vanburen 8 15,148 06-14-2016 06:32 AM
Last Post: syadnom
  codec g729.. Gilb 0 3,062 07-25-2015 03:32 PM
Last Post: Gilb

Forum Jump:


User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)

Contact Us   Yealink   Return to Top   Return to Content   Lite (Archive) Mode   RSS Syndication