[YMCS/YDMP Free Trial Program]Yealink would like to offer Free Trial Program of Yealink device management service for our current eligible customers. You can see the details below.
https://www.yealink.com/ydmp-freetrial-2020


Post Reply 
 
Thread Rating:
  • 0 Votes - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Autoprovision handset
Author Message
Erwin Offline
Junior Member
**

Posts: 4
Joined: Feb 2017
Reputation: 0
Post: #1
Autoprovision handset
Hi,

Is it possible to autoprovision the W52P handset from 3CX?
I am looking for an easy way to set the ringtone on each handset for each account. Each account will have a different ringtone.

I have read the Yealink_W52P_IP_DECT_Phones_Auto_Provisioning_Guide_V73_27.pdf, but I couldn't find it in there.

Kind regards,

Erwin
05-10-2017 12:13 PM
Find all posts by this user    like0    dislike0 Quote this message in a reply
complex1 Offline
3CX Adv. Cert. Engineer
*****

Posts: 1,283
Joined: Jan 2014
Reputation: 39
Post: #2
RE: Autoprovision handset
(05-10-2017 12:13 PM)Erwin Wrote:  Hi,

Is it possible to autoprovision the W52P handset from 3CX?
I am looking for an easy way to set the ringtone on each handset for each account. Each account will have a different ringtone.

I have read the Yealink_W52P_IP_DECT_Phones_Auto_Provisioning_Guide_V73_27.pdf, but I couldn't find it in there.

Kind regards,

Erwin

Hi Erwin,

Yes, it is possible to auto provision the W52P from 3CX.
Please read: https://www.3cx.com/sip-phones/yealink-dect-w52p/

However, it is not possible to set the ringtone using auto provision.
Ringtone can only be set manually on each handset.

Kind regards,
Frank.

I am not an employee of Yealink.
Dutch is my native language, not English. Apologies for my imperfect grammar.
Please do not send unsolicited PM messages. I will not answer them.
05-10-2017 12:31 PM
Find all posts by this user    like0    dislike0 Quote this message in a reply
Erwin Offline
Junior Member
**

Posts: 4
Joined: Feb 2017
Reputation: 0
Post: #3
RE: Autoprovision handset
Thanks,

It means I have to manually adjust al the phones, wish there was an easier way.
(can I copy the config using USB maybe?)
05-10-2017 12:49 PM
Find all posts by this user    like0    dislike0 Quote this message in a reply
complex1 Offline
3CX Adv. Cert. Engineer
*****

Posts: 1,283
Joined: Jan 2014
Reputation: 39
Post: #4
RE: Autoprovision handset
(05-10-2017 12:49 PM)Erwin Wrote:  Thanks,

It means I have to manually adjust al the phones, wish there was an easier way.
(can I copy the config using USB maybe?)

If you wish you can upgrade your W52P Base firmware to v25.80.0.15 (at your own risk).
The W52P and W56P Base share this v80 firmware and now you can make use of the auto provisioning templates for the W56P Base.

There are only a few (16) parameters available which are capable to setup the handset using auto provision. Keep in mind: every parameter is for all handsets together.
Let’s say you want to change the language in English, then the specific parameter changes the language of all handsets in English.
There is no parameter to setup a ringtone!

Please take a look in the config.cfg file which can be found here:
http://download.support.yealink.com/down...te_V80.zip

Hope this helps.

Kind regards,
Frank.

I am not an employee of Yealink.
Dutch is my native language, not English. Apologies for my imperfect grammar.
Please do not send unsolicited PM messages. I will not answer them.
05-10-2017 02:26 PM
Find all posts by this user    like0    dislike0 Quote this message in a reply
Erwin Offline
Junior Member
**

Posts: 4
Joined: Feb 2017
Reputation: 0
Post: #5
RE: Autoprovision handset
Thanks for your reply, but I need to set the ringtones. (made multiple extensions in 3CX, so I can use distinctive ringtones on the handsets.)

For now it will be no more than 20 handsets, so its not a big problem to set it by hand. But I wanted to be sure there is no way to copy the firmware (and I would be doing a lot of unnecessary work).

Thanks!
05-10-2017 02:35 PM
Find all posts by this user    like0    dislike0 Quote this message in a reply
Post Reply 


Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
  Handset registration failure "Synchronizing. Please try later." Smoochies Boss 1 2,807 09-10-2021 12:56 AM
Last Post: Smoochies Boss
  Random handset dropouts and "Initializing Data" YCMJamie 5 12,939 03-13-2019 03:05 PM
Last Post: YCMJamie
  W52P Handset Registration Fail CSPL 2 7,482 11-28-2018 06:00 AM
Last Post: CSPL
  W52P handset won't set up kennyb7 0 3,952 06-18-2018 01:01 AM
Last Post: kennyb7
  Yealink W52P: Not able to upgrade handset through web interface Igor_ 3 10,930 11-02-2017 04:09 PM
Last Post: complex1
  Yealink W52P: Not able to upgrade handset through web interface Igor_ 0 3,979 11-02-2017 12:45 PM
Last Post: Igor_
  w52p handset. Firmware keeps reverting to old version after upgrade. farrago 0 4,288 07-23-2017 07:00 PM
Last Post: farrago
  Firmware won't upgrade to handset Jeroen 3 9,832 06-06-2017 04:58 PM
Last Post: complex1
  W52P - Handset Region and Codec CHERALEE 1 6,162 03-27-2017 06:17 AM
Last Post: anonymous1660313942150
  New Handset Can't Register to Base SergioA 2 10,491 01-06-2017 06:20 PM
Last Post: SergioA

Forum Jump:


User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)

Contact Us   Yealink   Return to Top   Return to Content   Lite (Archive) Mode   RSS Syndication