New Forum system requires email address which you used to apply for your account to replace your original username. Password stays the same.Please see this post for more details
http://forum.yealink.com/forum/showthread.php?tid=40344

Yealink Test Club has been officially launched. Please visit post below to get detail information. Come and join us!
http://forum.yealink.com/forum/announcements.php?aid=18

We just had the YMCS online and we are also working on the features plan on the future versions, in this regard we are need to hear your voice about the YMCS.
Please visit : http://forum.yealink.com/forum/showthread.php?tid=42322


Post Reply 
 
Thread Rating:
  • 0 Votes - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
cannot disable auto provisioning W52P - W56H
Author Message
Babaloo71 Offline
Junior Member
**

Posts: 5
Joined: May 2016
Reputation: 0
Post: #1
cannot disable auto provisioning W52P - W56H
Hi,
I am using W52P DECT base with Firmware Version 25.80.0.15. There are one W52H and one W56H phones connected. The base Station is connected to a grandstream UCM 6102.

I do not want to use Auto provisioning since it is a small environment. So I did turn it off in the Settings. However the phones still keep giving out error Messages "autoprovisioning failed" with an annoying peep every few minutes , sometimes every few hours whatever Settings I use.

Please let me know how to deactivate it, I attach screenshot of Settings.

Thanks in advance
B.


Attached File(s) Thumbnail(s)
   
01-30-2017 06:46 AM
Find all posts by this user    like0    dislike0 Quote this message in a reply
complex1 Offline
3CX Adv. Cert. Engineer
*****

Posts: 724
Joined: Jan 2014
Reputation: 22
Post: #2
RE: cannot disable auto provisioning W52P - W56H
Hi,

De settings in the screenshot are OK.

May I suggest to reset the base to factory default, manually re-config the base and then try again.

Hope this helps.

Best regards,
Frank.

I'm Dutch, not English. Sorry for my imperfect grammar.
01-30-2017 12:31 PM
Find all posts by this user    like0    dislike0 Quote this message in a reply
Babaloo71 Offline
Junior Member
**

Posts: 5
Joined: May 2016
Reputation: 0
Post: #3
RE: cannot disable auto provisioning W52P - W56H
I have done factory reset and entered all data again, unfortunately same result. I think with the previous Firmware I did not have such Problems. I am wondering whether it makes sense and/or is possible at all to downgrade to previous ....10 Version

br,
B.
02-03-2017 11:31 AM
Find all posts by this user    like0    dislike0 Quote this message in a reply
complex1 Offline
3CX Adv. Cert. Engineer
*****

Posts: 724
Joined: Jan 2014
Reputation: 22
Post: #4
RE: cannot disable auto provisioning W52P - W56H
Quote:I am wondering whether it makes sense and/or is possible at all to downgrade to previous ....10 Version

Pity that the factory reset didn’t work for you. Strange, because I’m running the latest firmware too and without issues. Only difference is the base I’m using is connected to a 3CX PBX.

I don’t know if it make sense but it is possible to downgrade the base to previous firmware version.
The downgrade steps are exactly the same as the upgrade steps.
After the downgrade completed please factory reset the base before you program it again.

Best regards,
Frank.

I'm Dutch, not English. Sorry for my imperfect grammar.
02-03-2017 06:06 PM
Find all posts by this user    like0    dislike0 Quote this message in a reply
Babaloo71 Offline
Junior Member
**

Posts: 5
Joined: May 2016
Reputation: 0
Post: #5
RE: cannot disable auto provisioning W52P - W56H
Unfortunately even that exercise was unsucessful, I have upgraded all components back to the latest Firmware. That is very annoying.

I hope Yealink will release the new V81 soon and also fix the Problem that you cannot just deactivate autoprovisioning effectively.
02-17-2017 04:59 AM
Find all posts by this user    like0    dislike0 Quote this message in a reply
Karl_Yealink Offline
Super Moderator
******

Posts: 673
Joined: Apr 2015
Reputation: 4
Post: #6
RE: cannot disable auto provisioning W52P - W56H
Hi,

Would you mind setting the system log to 6, then monitor the phones.
If the phones show 'autoprovisioning failed' again, please export the log and config.bin.
We will check something from these files.
You can know the method via this FAQ: http://support.yealink.com/faq/faqInfo?id=313

Meantime, does any special scenario will cause this problem? Just like reboot the phone or others?
(This post was last modified: 02-21-2017 07:00 AM by Karl_Yealink.)
02-21-2017 06:59 AM
Find all posts by this user    like0    dislike0 Quote this message in a reply
Post Reply 


Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
  T48G - When pressing a Prefix DSS key, disable switching to number pad someone1 6 7,224 08-06-2019 04:54 PM
Last Post: brourk
  T46G - Disable Line Key Configuration ? timalex 13 16,718 04-12-2019 09:23 AM
Last Post: Johnny88
  W56H- Remove Missed call list plainlanddental 5 2,806 01-02-2019 12:47 PM
Last Post: complex1
Tongue W52P Connectivity problems "out of range" or "synchronizing" gadget 5 7,268 12-11-2018 08:40 AM
Last Post: complex1
  T19P E2 auto provision firmware. NI 1 1,273 10-08-2018 05:15 PM
Last Post: NI
  [W52P+W56P] Same base station with with different handset models - Auto-provisioning Asanka 5 5,920 08-25-2017 02:21 PM
Last Post: SteveDavies
  T58V disable dss keys to interrupt screensaver jochen 1 1,894 06-02-2017 01:22 PM
Last Post: Lucia_Yealink
  Firmware upgrade with provisioning url(relative) arvind.zapp 10 8,871 05-12-2017 06:01 AM
Last Post: Asanka
  T29G v81 Provisioning w/ Encryption fastdevice 4 3,623 01-16-2017 12:09 PM
Last Post: Lucia_Yealink
Bug [W52P] SIP CANCEL with "Call completed elsewhere" shows missed call x0r 7 14,017 12-08-2016 08:00 AM
Last Post: smiso

Forum Jump:


User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)

Contact Us   Yealink   Return to Top   Return to Content   Lite (Archive) Mode   RSS Syndication