[YMCS/YDMP Free Trial Program]Yealink would like to offer Free Trial Program of Yealink device management service for our current eligible customers. You can see the details below.
https://www.yealink.com/ydmp-freetrial-2020


Post Reply 
 
Thread Rating:
  • 0 Votes - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
DTMF Tones & 3cx
Author Message
myfastback.com Offline
Junior Member
**

Posts: 4
Joined: Dec 2014
Reputation: 0
Post: #1
DTMF Tones & 3cx
I have been having an issue sometimes where our phone system will not send out the correct DTMF tones. For example, if I call into a company and have to dial an extension, or call into a conf call and have to hit the conf call ID, it will skip/miss digits that I enter. This seems to be random, but a few companies we work with a lot have the same issue, so it is very annoying.

I am running T48 and T38 phones on 3cx 12.5. All phone have the same issue. I have attached snap shots of the transmission from wire shark. It appears that the DTMF signal is being sent 3 times for each 1 time I hit the button. When I call my cell phone and hit a button the DTMF tone come over all garbled and stutters.

T48 Firmware 35.73.0.40
T38 Firmware 38.70.2.221

Thanks in advance.


Attached File(s) Thumbnail(s)
       
06-30-2015 11:19 PM
Find all posts by this user    like0    dislike0 Quote this message in a reply
tsukraw Offline
Member
***

Posts: 142
Joined: Jan 2014
Reputation: 3
Post: #2
RE: DTMF Tones & 3cx
Hey,
I've worked on many DTMF issues over the couple years using these phones and 3CX. Most of the time it is actually not the phones.

What time of connection do you have to the outside world?
SIP Trunk?
PRI?
Analog?
Also what kind of hardware are you using to connect to the outside?

So looking at your captures it is normal to see the DTMF sent 3 times for each digit. It is how it works.

Depending on which type of connection you have to the outside world we would wnat to see a capture from that device. That way we could see what 3CX is sending since the traffic in the captures you provided is from the phone those to me look clean.

If you could please post the full wireshark file so i can have a look. If you dont feel comfortable posting PM me the log.

Thanks
07-01-2015 01:10 PM
Find all posts by this user    like0    dislike0 Quote this message in a reply
Timeinspain Offline
Junior Member
**

Posts: 1
Joined: Nov 2015
Reputation: 0
Post: #3
RE: DTMF Tones & 3cx
I have 5 new T48G phones also running on 3CX 12.5 with version 35.80.0.70 installed on the phones. I have exactly the same problem. If I try to answer automated phones by pressing the keypad, it does not recognise the keys pressed. Anybody know what to do ?
Thanks.
11-24-2015 12:42 AM
Find all posts by this user    like0    dislike0 Quote this message in a reply
James_Yealink Offline
Administrator
*******

Posts: 1,159
Joined: Aug 2014
Reputation: 8
Post: #4
RE: DTMF Tones & 3cx
Hello,

Can you try changing the DTMF type under Account-> Advanced and check again.
If it doesn't work you can also try changing DTMF duration.

features.dtmf.duration =
It ranges from 0~300, default value is 100.

Regards,
11-24-2015 04:15 AM
Find all posts by this user    like0    dislike0 Quote this message in a reply
Post Reply 


Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
  T28P & T38G: Speed Dial delay or pause between DTMF yoda72 70 189,528 08-18-2019 09:06 PM
Last Post: HotlineExperts
  blf + dtmf key hercross 1 2,424 06-01-2018 02:22 AM
Last Post: Kevin_Yealink
  Yealink RFC4733 DTMF support avayax 0 1,930 03-30-2018 10:35 PM
Last Post: avayax
  Configure DTMF duration time on T23G avayablix 1 3,894 11-01-2016 02:52 AM
Last Post: Lucia_Yealink
  DTMF Tones to "Inband"? Bobcat19 1 4,501 07-21-2015 05:14 PM
Last Post: James_Yealink
  Ring Tones Charliestott 3 5,540 06-02-2015 06:49 AM
Last Post: John_K
  Do not detect inband DTMF aron 0 3,276 03-21-2015 05:38 AM
Last Post: aron
  DTMF timeout delay bazzacad 2 6,078 09-06-2014 12:23 AM
Last Post: bazzacad
  dtmf noise tone retiedintorni 6 10,741 10-29-2013 05:30 PM
Last Post: Yealink Support
  Possible to turn of DTMF tones while dialing? nestman 3 7,861 09-13-2013 06:24 PM
Last Post: andy123

Forum Jump:


User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)

Contact Us   Yealink   Return to Top   Return to Content   Lite (Archive) Mode   RSS Syndication