[YMCS/YDMP Free Trial Program]Yealink would like to offer Free Trial Program of Yealink device management service for our current eligible customers. You can see the details below.
https://www.yealink.com/ydmp-freetrial-2020


Post Reply 
 
Thread Rating:
  • 0 Votes - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[solved] full freeswitch support please
Author Message
support_badger Offline
Junior Member
**

Posts: 5
Joined: May 2015
Reputation: 0
Post: #1
[solved] full freeswitch support please
i am using 7.73.0.50 for the sip-t22p and there are multiple issues with freeswitch that i don't have with other voip clients. I have already explained the exact issues in ticket #10745 that was opened and responded to by james. I was told yealink was going on holiday and i would hear back after that. i have never heard back even after subsequent emails. please find my ticket and release a firmware version that has full freeswitch support. freeswitch support was the main reason i chose yealink.

thanks in advance.
(This post was last modified: 07-04-2015 08:08 AM by support_badger.)
05-10-2015 11:12 AM
Find all posts by this user    like0    dislike0 Quote this message in a reply
deutschnaftyula Offline
Junior Member
**

Posts: 19
Joined: Nov 2013
Reputation: 1
Post: #2
RE: full freeswitch support please
(05-10-2015 11:12 AM)support_badger Wrote:  i am using 7.73.0.50 for the sip-t22p and there are multiple issues with freeswitch that i don't have with other voip clients. I have already explained the exact issues in ticket #10745 that was opened and responded to by james. I was told yealink was going on holiday and i would hear back after that. i have never heard back even after subsequent emails. please find my ticket and release a firmware version that has full freeswitch support. freeswitch support was the main reason i chose yealink.

thanks in advance.

do we use FreeSwitch could you please explain your issues with a yealink phones on a free switch system?
05-15-2015 10:08 AM
Find all posts by this user    like0    dislike0 Quote this message in a reply
James_Yealink Offline
Administrator
*******

Posts: 1,159
Joined: Aug 2014
Reputation: 8
Post: #3
RE: full freeswitch support please
Hi Andries,

Very sorry for the late. For some reason, the pcap trace and syslog you attach before can't be downloaded. Can you please send it again?
I had tested with our Freeswitch server before and T22 can work. At firstly it didn't work until I add MAC of T22 to the system.
May I know do you add phoen MAC to your server?

Regards,
James
05-15-2015 03:32 PM
Find all posts by this user    like0    dislike0 Quote this message in a reply
support_badger Offline
Junior Member
**

Posts: 5
Joined: May 2015
Reputation: 0
Post: #4
RE: full freeswitch support please
(05-15-2015 03:32 PM)Yealink_James Wrote:  Hi Andries,

Very sorry for the late. For some reason, the pcap trace and syslog you attach before can't be downloaded. Can you please send it again?
I had tested with our Freeswitch server before and T22 can work. At firstly it didn't work until I add MAC of T22 to the system.
May I know do you add phoen MAC to your server?

Regards,
James

i've resent the troubleshooting files (using zip this time) to your email address.
Can you provide example of mac config you refer to on the freeswitch server? (config file line text and file location/name?) I'm not doing any auto provisioning and the only examples i've found about client macs are in reference to provisioning config.

Thanks

(05-15-2015 10:08 AM)deutschnaftyula Wrote:  do we use FreeSwitch could you please explain your issues with a yealink phones on a free switch system?

Thanks for your reply.

outgoing calls from yealink to local ext or pstn are connected but shown as hung up by yealink in freeswitch logs and on remote client.

"[DEBUG] sofia.c:6623 Channel sofia/internal/1019@th.is.ip.add entering state [terminating][487]
2015-05-15 10:35:41.438547 [NOTICE] sofia.c:7539 Hangup sofia/internal/1019@th.is.ip.add [CS_EXECUTE] [ORIGINATOR_CANCEL]
"

yealink shows hung up call as ongoing on phone display. call is generally hung up too quickly for media to be passed.

incoming calls to yealink go straight to vm as if yealink is not registered at all. no other (software) clients show any of this behavior.

i should note that i'm using freeswitch in proxy-media-mode. no secure transport for sip setup yet.

Thanks again
(This post was last modified: 05-15-2015 10:19 PM by support_badger.)
05-15-2015 09:18 PM
Find all posts by this user    like0    dislike0 Quote this message in a reply
James_Yealink Offline
Administrator
*******

Posts: 1,159
Joined: Aug 2014
Reputation: 8
Post: #5
RE: full freeswitch support please
Hi Andries,

I attach two pic.

After adding the phone you should be able to use URL "http://server ip address/provision" to do an autoprovision.

Regards,
James


Attached File(s) Thumbnail(s)
       
05-16-2015 08:56 AM
Find all posts by this user    like0    dislike0 Quote this message in a reply
support_badger Offline
Junior Member
**

Posts: 5
Joined: May 2015
Reputation: 0
Post: #6
RE: full freeswitch support please
(05-16-2015 08:56 AM)Yealink_James Wrote:  Hi Andries,

I attach two pic.

After adding the phone you should be able to use URL "http://server ip address/provision" to do an autoprovision.

Regards,
James

Thanks for the help but i'm not using cudatel. I'm not using any product based on freeswitch. I'm using freeswitch itself, with no gui. I'm not using or interested in autoprovisioning.

What version of freeswitch is that cudatel even running? I'm now running freeswitch 1.4.18-1, which is latest stable version.

Does yealink have firmware that is compat with latest stable freeswitch?
If so, what config items(line text and file names) does the t22 need to work properly with freeswitch 1.4.18-1 in proxy-media mode?

If not, when can i expect a new firmware release that properly supports freeswitch?

thanks
05-16-2015 10:20 AM
Find all posts by this user    like0    dislike0 Quote this message in a reply
support_badger Offline
Junior Member
**

Posts: 5
Joined: May 2015
Reputation: 0
Post: #7
RE: full freeswitch support please
Well, it seems the issue was NAT related after all as ext and int unencrypted calls are working with cell phones and csipsimple now that i've setup coturn on freeswitch server. The way the calls were failing really seemed like firmware bug(s) to me.

FR: zrtp support in future firmware upgrade. csipsimple's implementation works well and is free software. it would be really nice if this phone could be used for both insecure calls to legacy networks as well as for highly secure voip to voip calls.

Thanks for trying to help.
07-04-2015 08:08 AM
Find all posts by this user    like0    dislike0 Quote this message in a reply
Post Reply 


Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
  [Solved] Correct password don't work anymore in SIP-T22P ip phones frog.tech 1 3,032 01-27-2021 07:45 PM
Last Post: lsk
  Where i can find 34.72.14.5.rom or greater with support Russian language dexter 2 3,462 02-20-2020 07:11 PM
Last Post: complex1
  [Solved] VPN with watchguard 5cservices 13 32,016 10-18-2016 12:47 AM
Last Post: Kevin_Yealink
  t21p and freeswitch tls sanya 16 29,201 01-25-2016 11:26 PM
Last Post: yozmag
  [SOLVED] T21P headset mic volume, reconnect issue and confusing firmware versioning opsis 3 11,021 10-28-2015 09:25 AM
Last Post: prakitj
  T22 GSM Codec Support geoffnewnham 1 3,779 12-10-2014 06:40 PM
Last Post: Yealink_Peter
  [SOLVED] T28P auto-provisionning ringtone julien 2 7,370 07-04-2014 03:38 PM
Last Post: julien
  T28P with custom logo backlight issue (SOLVED) Raffles 4 14,319 05-04-2014 05:47 PM
Last Post: Raffles
  Custom dial tones [SOLVED] Raffles 4 13,232 04-24-2014 03:30 PM
Last Post: Raffles
  T26p BLF for parked call (Solved) arcinsurance 0 5,090 01-24-2014 04:21 AM
Last Post: arcinsurance

Forum Jump:


User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)

Contact Us   Yealink   Return to Top   Return to Content   Lite (Archive) Mode   RSS Syndication