New Forum system requires email address which you used to apply for your account to replace your original username. Password stays the same.Please see this post for more details
http://forum.yealink.com/forum/showthread.php?tid=40344

Yealink Test Club has been officially launched. Please visit post below to get detail information. Come and join us!
http://forum.yealink.com/forum/announcements.php?aid=18

We just had the YMCS online and we are also working on the features plan on the future versions, in this regard we are need to hear your voice about the YMCS.
Please visit : http://forum.yealink.com/forum/showthread.php?tid=42322


Post Reply 
 
Thread Rating:
  • 0 Votes - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Adjusting headset microphone volume
Author Message
cocaccro Offline
Junior Member
**

Posts: 3
Joined: Apr 2015
Reputation: 0
Post: #1
Adjusting headset microphone volume
Hello, I am using a SIP-T20 phone with a Yealink handsfree headset. The microphone is extremely weak, and often I have people ask me to repeat things or speak up. Sometimes when I am leaving voicemails (holding the microphone right next to my mouth), the machine cuts me off as it doesn't hear me. So I have to append to my messages, which makes for awkward and unprofessional communication.

I have been looking at some threads on this site about how to increase the microphone volume, but all this talk of auto provisioning, etc. has my head spinning.

Could someone please walk me through what I need to do to increase the volume of the headset? What program should I download to do the tftp thing (if that needs to be done), and what exactly needs to be done each step along the way?

Thanks very much, in advance.
04-23-2015 01:48 AM
Find all posts by this user    like1    dislike0 Quote this message in a reply
James_Yealink Offline
Administrator
*******

Posts: 1,159
Joined: Aug 2014
Reputation: 8
Post: #2
RE: Adjusting headset microphone volume
Hi cocaccro,

You can direclty adjust microphone volume in web user interface.
The option can be found at Features-> Audio-> Handfree Send Volume.

Regards,
James
04-23-2015 03:20 AM
Find all posts by this user    like0    dislike0 Quote this message in a reply
cocaccro Offline
Junior Member
**

Posts: 3
Joined: Apr 2015
Reputation: 0
Post: #3
RE: Adjusting headset microphone volume
(04-23-2015 03:20 AM)Yealink_James Wrote:  Hi cocaccro,

You can direclty adjust microphone volume in web user interface.
The option can be found at Features-> Audio-> Handfree Send Volume.

Regards,
James

Thanks James, how do I access the web user interface?
04-23-2015 03:22 AM
Find all posts by this user    like0    dislike0 Quote this message in a reply
James_Yealink Offline
Administrator
*******

Posts: 1,159
Joined: Aug 2014
Reputation: 8
Post: #4
RE: Adjusting headset microphone volume
1. Press ok button then scroll down to check your ip address.
2. Input the ip address into your internet browser like IE.
3. You can see an interface requesting phone credential, input admin/admin to get into phone web interface.

Regards,
James
04-23-2015 03:26 AM
Find all posts by this user    like0    dislike0 Quote this message in a reply
cocaccro Offline
Junior Member
**

Posts: 3
Joined: Apr 2015
Reputation: 0
Post: #5
RE: Adjusting headset microphone volume
(04-23-2015 03:26 AM)Yealink_James Wrote:  1. Press ok button then scroll down to check your ip address.
2. Input the ip address into your internet browser like IE.
3. You can see an interface requesting phone credential, input admin/admin to get into phone web interface.

Regards,
James

I have accessed the login page but, when I enter admin for both the username and password, I get: "The username or password is error!"

Is there a way to reset the login credentials?
04-23-2015 03:30 AM
Find all posts by this user    like0    dislike0 Quote this message in a reply
James_Yealink Offline
Administrator
*******

Posts: 1,159
Joined: Aug 2014
Reputation: 8
Post: #6
RE: Adjusting headset microphone volume
Please check the credential with your administrator or the person who sell your phone/service firstly.

Long press OK button will reset phone, but you will need to configure it from scratch. If you are not familiar with it we recommend finding back the credential firstly.

Regards,
James
04-23-2015 04:35 AM
Find all posts by this user    like0    dislike0 Quote this message in a reply
Post Reply 


Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
  T21P Low headset volume rmatuda 10 13,621 02-12-2019 11:31 AM
Last Post: rmatuda
Rainbow Acoustic Startle - Volume levels Musita 3 1,699 06-27-2018 04:07 AM
Last Post: Musita
  T-29G Lack of dual ring with headset n00604443 3 2,290 10-13-2017 01:21 PM
Last Post: n00604443
  Headset send volume in dual-headset mode benthos 2 2,514 04-26-2017 11:30 AM
Last Post: benthos
  HEADSET Ana 0 1,881 06-14-2016 07:17 PM
Last Post: Ana
  YHS32 headset mic volume low gary44 1 3,181 11-21-2015 05:26 AM
Last Post: Yealink_Michael
  How to stop headset from answering when taken off base? Accountiuseatwork 5 5,528 11-21-2015 02:39 AM
Last Post: Yealink_Michael
  [SOLVED] T21P headset mic volume, reconnect issue and confusing firmware versioning opsis 3 6,943 10-28-2015 09:25 AM
Last Post: prakitj
  T23G Can't provision volume jolouis 0 2,660 07-17-2015 11:42 PM
Last Post: jolouis
  T21 Headset Recieve Volume to low. 3CTechnology 2 4,873 06-02-2015 02:54 PM
Last Post: 3CTechnology

Forum Jump:


User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)

Contact Us   Yealink   Return to Top   Return to Content   Lite (Archive) Mode   RSS Syndication