[YMCS/YDMP Free Trial Program]Yealink would like to offer Free Trial Program of Yealink device management service for our current eligible customers. You can see the details below.
https://www.yealink.com/ydmp-freetrial-2020


Post Reply 
 
Thread Rating:
  • 0 Votes - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
DNS or DDNS and Yealink phones
Author Message
Garfieldone Offline
Junior Member
**

Posts: 6
Joined: Apr 2013
Reputation: 0
Post: #1
DNS or DDNS and Yealink phones
I noticed that the T20P and T22P phones have an issue with registering to a hostname if it changes IP addresses. For background we have a number of Cisco 303's, Linksys SPA941,942, SPA 8000, Grandstream HT502 and 503, and a few others. When using a hostname as the SIP server in the phone, it doesn't refresh the IP of the hostname. If I use sample.com and register the phone it will only stay on it until rebooted.

Lets say I need to move the phone from one server to another for maintenance but do not want it visible to the field. I change the DNS for the hostname to another IP. The DNS record is set to refresh every 90 sec. Within a few min all of my Cisco, Linksys, grandstream devices are now registered on the other server. I left a phone for more than 24 hours and it still will not move. The only way to seem to make it do anything is to down the server so that the WatchDog feature reboots it, then it resolves the DNS. I am using static IP's for these phones and for the other brands. Identical settings on all brands. This reacts the same with the older firmware and the new firmware. I also made sure that it is set to register every 60 sec. It does show that it registered 1234@example.com too. I can only suspect that the phone is resolving DNS that first time and never attempts to resolve it after that. How can this be fixed?
04-11-2013 03:41 AM
Find all posts by this user    like0    dislike0 Quote this message in a reply
Yealink Support Offline
Administrator
*******

Posts: 2,683
Joined: Dec 2012
Reputation: 25
Post: #2
RE: DNS or DDNS and Yealink phones
Hi Garfieldone,
Hope our DNS-SRV instruction can help you firstly.
http://www.yealink.com/Upload/document/U...545425.pdf
04-18-2013 03:38 PM
Find all posts by this user    like0    dislike0 Quote this message in a reply
Garfieldone Offline
Junior Member
**

Posts: 6
Joined: Apr 2013
Reputation: 0
Post: #3
RE: DNS or DDNS and Yealink phones
We do not use a weighting as we have never used the SRV records to do any of this. We change the A record to a different IP and all the other brand phones move. During every registration they do it by the SIP server name. If the ip of that server has changed it moves. We do this so that we will not have some phones jumping to an unexpected server if they have an issue in route to the first. We also always need all phones to stay on a single server only which is why the A record is changed.
Is there a plan to allow these to work like most other brands and it check the A record each time it registers?

(04-18-2013 03:38 PM)Yealink Support Wrote:  Hi Garfieldone,
Hope our DNS-SRV instruction can help you firstly.
http://www.yealink.com/Upload/document/U...545425.pdf
05-03-2013 12:34 PM
Find all posts by this user    like0    dislike0 Quote this message in a reply
Post Reply 


Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
  Call forwarding with SIP devices Yealink and Cisco Call Manager CUCM joao.schlemm 8 26,349 12-27-2023 06:49 PM
Last Post: nolto
  Which Yealink USB headset complies with T2xG/T2xP series ? oliv 2 3,115 02-08-2023 09:30 PM
Last Post: oliv
  [Solved] Correct password don't work anymore in SIP-T22P ip phones frog.tech 1 8,988 01-27-2021 07:45 PM
Last Post: lsk
  how to connect yealink T23G to mikrotik openvpn server m.taghavi 4 14,814 10-11-2020 11:31 AM
Last Post: bozko
Lightbulb Yealink T28P Firmware Upgrade Fails Michelth 11 56,892 06-27-2020 10:13 AM
Last Post: complex1
  Low volume yealink T21p miesvictor 2 9,086 12-05-2019 11:35 PM
Last Post: miesvictor
  MoH with Yealink T2X Phones Headon_Support 2 18,156 04-19-2019 02:27 AM
Last Post: Helia_Dar
  Yealink T27G Not Working With 802.1x Auth After 3cx v14 to v15.5 Upgrade KM Tire IT Support 1 7,442 10-18-2018 05:06 PM
Last Post: KM Tire IT Support
Photo Yealink T21P E2 displays VIA and FROM headers on incoming call DmitryTsyganov 1 7,499 07-12-2018 07:28 PM
Last Post: johnkiniston
  Yealink Phones + OpenVPN Ramkumar 0 5,683 05-28-2018 06:14 AM
Last Post: Ramkumar

Forum Jump:


User(s) browsing this thread:

Contact Us   Yealink   Return to Top   Return to Content   Lite (Archive) Mode   RSS Syndication