[YMCS/YDMP Free Trial Program]Yealink would like to offer Free Trial Program of Yealink device management service for our current eligible customers. You can see the details below.
https://www.yealink.com/ydmp-freetrial-2020


Post Reply 
 
Thread Rating:
  • 0 Votes - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
T20P request IP address after Static IP config
Author Message
Dave Clements Offline
Junior Member
**

Posts: 1
Joined: Nov 2014
Reputation: 0
Post: #1
T20P request IP address after Static IP config
We have 5 T20P phones and I am having a problem configuring one of them. I am fairly new to our phone system and am still trying to figure some things out.

I am trying to manually add the IP address etc. after a factory reset. The firmware level is 9.71.0.224

Step 1

Menu - Settings - Advanced (PW) - Network - Wan Port

IP Mode = IPv4
IP address 192.168.0.103
Subnet Mask 255.255.255.0
Default Gateway 192.168.0.1
Pri DNS 192.168.0.10
Sec DNS 8.8.8.8

With the exception of the IP address all the other values are the same on other phones

Press OK - responds Saving .... Please wait

When I check Static IP has * at side

Step 2

Select Reboot - responds Warning Reboot?

Press OK

Responds - Please Wait
Initializing ... Please Wait
Obtaining IP Address ... Please Wait
Network Unavailable

Step 3

Press OK 1: IP Address displays as 0.0.0.0
Press Down 2: Mac (is correct)
3: Firmware level (is correct)
4: More

Press OK IP, 0.0.0.0.
Wan type - Static IP

Down Wan IP, Mask, Gateway are 0.0.0.0
Pri and Sec DNS are blank

If I repeat Step 1 all the values I see are exactly as I entered them.

The default gateway does provide DHCP services to devices requesting them but it seems to me the T20P in question should not be requesting an IP address.

Any ideas?
11-22-2014 10:34 AM
Find all posts by this user    like0    dislike0 Quote this message in a reply
harun_91 Offline
Junior Member
**

Posts: 4
Joined: Nov 2014
Reputation: 0
Post: #2
RE: T20P request IP address after Static IP config
The static IP address that you are trying to write in, might be used by another machine (device). Try a different IP address, if that does not work, check your DHCP (pool) configuration. The pool might be full or you are using something out of the boundaries.
11-26-2014 10:30 PM
Find all posts by this user    like0    dislike0 Quote this message in a reply
Lucas1 Offline
Super Moderator
******

Posts: 51
Joined: Aug 2014
Reputation: 0
Post: #3
RE: T20P request IP address after Static IP config
Hi Clements,

This is a yealink technical support.Nice you contact you.
If you set DHCP ,your phone will get IP normal ?Please write down all parameter.
Then please try to set parameter that you write down in static IP process , and try again.
If all not OK, maybe VLAN or LDAP issue,so please check these configuration.

If all no OK,could you please upgrade to latest firmware and try again??http://www.yealink.com/SupportDownloadfiles_detail.aspx?ProductsID=64&CateID=187&flag=142
12-01-2014 06:25 PM
Find all posts by this user    like0    dislike0 Quote this message in a reply
Post Reply 


Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
  No IP address for W60 but T42 working ok heathb 2 1,075 03-09-2022 05:11 PM
Last Post: complex1
  Where is the Config Encryption Tool? Clevelander 1 2,035 10-19-2021 02:56 PM
Last Post: kapetrosyan
  Change default admin password with config file? PeterSkiles 1 3,866 05-18-2021 01:22 AM
Last Post: complex1
  Are there config parameters for the Directory Settings? xbow 4 8,099 08-20-2020 08:14 AM
Last Post: xbow
  Config T19P E2 to display a message while is talking vijareno 0 2,926 02-05-2020 07:37 AM
Last Post: vijareno
  speed dial to an IP address (ext@IP on value) EduardoV 3 5,358 11-07-2019 07:43 PM
Last Post: EduardoV
Question Download config by command line sadzas 3 7,477 07-29-2019 06:02 AM
Last Post: Paz_Yealink
  T48S SfB Config Settings Reverting Aaron_IT 1 5,193 01-04-2018 11:00 AM
Last Post: anonymous1654103749851
  Yealink T20P phones with Fonality firmware Quan7 0 3,974 10-04-2017 10:00 PM
Last Post: Quan7
  how toadd image in remote address book of yealink phone? Olkan 1 6,025 07-28-2017 02:12 AM
Last Post: anonymous1654103749851

Forum Jump:


User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)

Contact Us   Yealink   Return to Top   Return to Content   Lite (Archive) Mode   RSS Syndication