[YMCS/YDMP Free Trial Program]Yealink would like to offer Free Trial Program of Yealink device management service for our current eligible customers. You can see the details below.
https://www.yealink.com/ydmp-freetrial-2020


Post Reply 
 
Thread Rating:
  • 1 Votes - 5 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Yealink T38G will not work with PoE
Author Message
dschmid Offline
Junior Member
**

Posts: 3
Joined: Jul 2014
Reputation: 0
Post: #1
Yealink T38G will not work with PoE
Hi support team,

we have here two T38G Yealink phones.
One of them got the FW Version 38.70.0.125 the other 38.70.0.185.
Also we have here in our telephone-network the T32G,T19P and VP530 phones.
After i pluged the T38G on the Network, it signals that "no network" available.
The other phones work with our PoE switch, only the T38G's will not work.

Any solution?

best regards daniel
10-14-2014 08:09 PM
Find all posts by this user    like1    dislike0 Quote this message in a reply
Coco_Yealink Offline
Super Moderator
******

Posts: 113
Joined: Aug 2014
Reputation: 0
Post: #2
RE: Yealink T38G will not work with PoE
Hello dschmid,

Did you set the vlan in your network environment ?
When did the issue happen ? Did you do some configurations before the issue happen ?
Is it possible for you to reset the phone to factory and to test again ?

Thx
10-15-2014 02:18 PM
Find all posts by this user    like0    dislike0 Quote this message in a reply
dschmid Offline
Junior Member
**

Posts: 3
Joined: Jul 2014
Reputation: 0
Post: #3
RE: Yealink T38G will not work with PoE
(10-15-2014 02:18 PM)Yealink_Coco Wrote:  Hello dschmid,

Did you set the vlan in your network environment ?
When did the issue happen ? Did you do some configurations before the issue happen ?
Is it possible for you to reset the phone to factory and to test again ?

Thx

Hi Coco,

thank you for your reply.
The issue begins after i unbox the phone Wink so since i got it!
Yes i try it, and it still does not work...
Yes but, we do not use the a VLAN configuration for the phones.
10-15-2014 09:12 PM
Find all posts by this user    like0    dislike0 Quote this message in a reply
Coco_Yealink Offline
Super Moderator
******

Posts: 113
Joined: Aug 2014
Reputation: 0
Post: #4
RE: Yealink T38G will not work with PoE
Hello dschmid,

As we known, the network cable can provide both power and network for phones.
So, could you please tell me the detailed display on LCD is "Network unavailable /obtaining ../updating../no service ", etc.
Could you please help to check in your side that does the issue happen on phone not send the DHCP discovery packet to dhcp server, or the server not respond to the phone ?
Thx
Best Regards
10-16-2014 11:36 AM
Find all posts by this user    like0    dislike0 Quote this message in a reply
jasit Offline
Member
***

Posts: 85
Joined: Mar 2013
Reputation: 0
Post: #5
RE: Yealink T38G will not work with PoE
I had a simular issue, but it was caused by ***** patch cables. POE would power the phone but I wouldn't get network connectivity.


jasit
11-04-2014 12:50 AM
Find all posts by this user    like0    dislike0 Quote this message in a reply
Coco_Yealink Offline
Super Moderator
******

Posts: 113
Joined: Aug 2014
Reputation: 0
Post: #6
RE: Yealink T38G will not work with PoE
Hello jasit,

Could you please check if your network environment has VLAN ? or could you please check if you have enabled the VLAN on the phone ?
Can you obtain IP address ?
How many phones in your side have the issue ?
Thx
11-10-2014 04:57 PM
Find all posts by this user    like0    dislike0 Quote this message in a reply
jasit Offline
Member
***

Posts: 85
Joined: Mar 2013
Reputation: 0
Post: #7
RE: Yealink T38G will not work with PoE
I don't have any issues, it was the ***** Ethernet cables once I replaced them with Cat6 cables, I had no issues.
11-11-2014 12:34 AM
Find all posts by this user    like0    dislike0 Quote this message in a reply
Post Reply 


Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
  Sync Outlook or Teams Contacts with Yealink VP59 Teams Edition gijoe 2 1,326 08-04-2022 01:59 PM
Last Post: aero1247e
  Yealink T41s Multiple sip Accounts scorpio313 0 3,112 09-11-2020 02:33 PM
Last Post: scorpio313
  Label length doesnt work Brian1949 1 4,095 08-01-2020 11:25 AM
Last Post: complex1
  Yealink T58A and Shoretel SIP jbriles@bmi.com 0 3,471 05-26-2020 05:36 PM
Last Post: jbriles@bmi.com
  Yealink T27G Line Key BLFs Flash During Ring All Infonetx 0 3,630 02-17-2020 06:53 PM
Last Post: Infonetx
  T46S Factory Default OK button does not work dkirk 0 4,924 02-06-2019 02:09 PM
Last Post: dkirk
  Headset Prior (Yealink T21P) dreemer 4 9,839 11-05-2018 03:44 PM
Last Post: dreemer
  Yealink T58A Firmware runek@sildelaget.no 0 7,075 07-04-2018 01:04 PM
Last Post: runek@sildelaget.no
  T29G doesn't work Sam54 1 5,533 05-09-2018 02:04 AM
Last Post: Travis_Yealink
  Duplicate Missed Call Enties on T38G koolkenh 2 8,460 11-03-2017 09:02 PM
Last Post: Ret

Forum Jump:


User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)

Contact Us   Yealink   Return to Top   Return to Content   Lite (Archive) Mode   RSS Syndication