[YMCS/YDMP Free Trial Program]Yealink would like to offer Free Trial Program of Yealink device management service for our current eligible customers. You can see the details below.
https://www.yealink.com/ydmp-freetrial-2020


Post Reply 
 
Thread Rating:
  • 0 Votes - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
MWI not working
Author Message
kmccracken Offline
Junior Member
**

Posts: 5
Joined: Feb 2013
Reputation: 0
Post: #1
MWI not working
I'm using Asterisk v11.2.1, and several Yealink T38G's. I'm using the phone's mac address as it's sip account name. I dial *97 to get to the voicemail system. I haven't been able to get the Message Waiting Indicator to work. I'm not sure what settings need to be made. Here's what I have so far:

In sip.conf, I have:
[general]
mwi_from=asterisk
[template](!)
type=friend
context=internal
host=dynamic
disallow=all
allow=ulaw
allow=g729
allowsubscribe=yes
dtmfmode=rfc2833
sectret=<removed>
callcounter=yes
subscribecontext=extensions

[0015653fabcd](template)
mailbox=111

In my voicemail.conf file:
pollmailboxes=yes
[mycompany]
111 => 0000,Test User

On the T38, I have:
Subscribe for MWI=enabled
SubscribeMWIToVM=enabled

Obviously I'm missing something somewhere. Is there a guide that shows what settings should be set on the phone & in Asterisk to get the MWI to work? Or could someone provide some direction?

I've seen reference to different settings in Account | Basic | "Voice Mail". I'm not sure if it should be *97 (which is what I use to dial the voicemail server), or 111 (which is the extension), or 0015653fabcd (the mac address of the given phone). Also, I've tried enabling "Use user=phone" under Account | Advanced on the T38, but none of those got this working.

Any help will be much appreciated.
Thank you.
02-16-2013 05:42 AM
Find all posts by this user    like0    dislike0 Quote this message in a reply
arcinsurance Offline
Junior Member
**

Posts: 8
Joined: Dec 2012
Reputation: 0
Post: #2
Information RE: MWI not working
(02-16-2013 05:42 AM)kmccracken Wrote:  I'm using Asterisk v11.2.1, and several Yealink T38G's. I'm using the phone's mac address as it's sip account name. I dial *97 to get to the voicemail system. I haven't been able to get the Message Waiting Indicator to work. I'm not sure what settings need to be made. Here's what I have so far:

In sip.conf, I have:
[general]
mwi_from=asterisk
[template](!)
type=friend
context=internal
host=dynamic
disallow=all
allow=ulaw
allow=g729
allowsubscribe=yes
dtmfmode=rfc2833
sectret=<removed>
callcounter=yes
subscribecontext=extensions

[0015653fabcd](template)
mailbox=111

In my voicemail.conf file:
pollmailboxes=yes
[mycompany]
111 => 0000,Test User

On the T38, I have:
Subscribe for MWI=enabled
SubscribeMWIToVM=enabled

Obviously I'm missing something somewhere. Is there a guide that shows what settings should be set on the phone & in Asterisk to get the MWI to work? Or could someone provide some direction?

I've seen reference to different settings in Account | Basic | "Voice Mail". I'm not sure if it should be *97 (which is what I use to dial the voicemail server), or 111 (which is the extension), or 0015653fabcd (the mac address of the given phone). Also, I've tried enabling "Use user=phone" under Account | Advanced on the T38, but none of those got this working.

Any help will be much appreciated.
Thank you.

Hi,
I'm using FreePBX and I have a problem with the MWI when the mailbox=ext#@device rather than ext#@default in my extension settings page of the FreePBX admin page. I'm not sure what that ties back to in terms of config files because I rarely need to adjust them manually.
(This post was last modified: 02-27-2013 03:14 AM by arcinsurance.)
02-27-2013 03:13 AM
Find all posts by this user    like0    dislike0 Quote this message in a reply
kmccracken Offline
Junior Member
**

Posts: 5
Joined: Feb 2013
Reputation: 0
Post: #3
RE: MWI not working
Thank you arcinsurance for your reply. I was actually able to solve the MWI problem myself, but your clue about the mailbox line is very relevant.

My steps for solving it:
I connected the T38G to an asterisk system that has a bunch of Polycoms & where I know the MWI lights were working properly (therefore, the system configs are all fine & the problem would have to be on the T38G). Well, I got it to work there using the above phone config & I was wondering what gives? on the system where it didn't work have something to do with it being hosted off-site? I then read more about the mailbox line and realized that that was where my problem was.

I'm using many different contexts, to keep some callers separate and I had left the context part off of the mailbox line (where it was working, they were using "default" as the context, which is what the mailbox line will use if you don't put a context). Once I changed it (to 111@mycompany)(and did a core restart), the MWI worked like a charm.
02-27-2013 03:58 AM
Find all posts by this user    like0    dislike0 Quote this message in a reply
Post Reply 


Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
  MWI not working with Fritzbox frappy 0 836 10-05-2020 08:34 PM
Last Post: frappy
Sad T41P BLF ligth not working goHelpDesk.com 2 5,062 10-15-2016 02:10 AM
Last Post: CWR
  DHCP not working on T26P when OpenVPN is enabled. LandonL 10 17,510 07-03-2016 04:42 AM
Last Post: mfvianna
  NTP not working pio007 1 5,217 11-03-2015 05:05 AM
Last Post: pio007
  OpenVPN not working on T26P jjesson0503 3 6,336 08-22-2015 11:23 AM
Last Post: James_Yealink
  T41P BLF not working steven.kst 1 4,535 08-12-2015 03:56 PM
Last Post: Yealink_Michael
  T26 Distinctive Ring not working jason.fell@classtelecom.co.uk 1 4,271 07-23-2015 07:16 PM
Last Post: James_Yealink
  DSS key DTMF not working anymore IPnexia 1 4,786 05-29-2015 05:59 PM
Last Post: Elaine_Yealink
  Yealink T28p no longer working after CudaTel firmware update AshElsayid 1 5,582 01-20-2015 08:52 PM
Last Post: James_Yealink
  Ldap search on incoming call is not working gekran 30 61,552 12-16-2014 09:12 PM
Last Post: gekran

Forum Jump:


User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)

Contact Us   Yealink   Return to Top   Return to Content   Lite (Archive) Mode   RSS Syndication